Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tanítsam neki a magyart vagy ne?

Tanítsam neki a magyart vagy ne?

Figyelt kérdés

Külföldön élek alapvetően (Ausztrália). Az angolt ugye a környezetből összeszedné. A férjem francia, ő franciául fog beszélni a kislányhoz. Az én anyanyelvem a magyar, de közel hasonló szinten beszélek németül is, meg ugye angolul is, de ez utóbbi a környezet miatt nem jön szóba, mint anyanyelv.

Dilemma, hogy hasznos nyelvet tanítsak a gyereknek, vagy azt, amit az anyukámtól tanultam. Szerintetek?

(Mennyi gond van egyébként már most vele, pedig "csak" -2 hós... :D)

2013. márc. 6. 19:46
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
Elég érdekes lenne, ha egy gyerek nem tudna a saját édesanyja anyanyelvén beszélni... Nagyon elkeserítő kort élünk, ha ez már nem alap.
2013. márc. 6. 19:54
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Számomra nem lenne kérdés, hogy megtanulja tőlem az anyanyelvét, a magyart!

Attól ne félj, hogy kavart okoz benne, a kisgyerekek agya, mint a szivacs, nagyon könnyen tanulnak.

Talán annyi hátránya van, ha többnyelvű egy baba, hogy lehet, később kezd el beszélni, de ez se nagy baj.

Egy példa: Tesóm magyar, a felesége svéd, ők egymás közt angolul kommunikálnak.

Mind a két szülő a saját nyelvén beszél a 2 lányukhoz, tehát a gyerekek értik és beszélik a magyar és a svéd nyelvet is és ragadtak rájuk angol szavak is.

Gondolom azért, mert az anyjuk van többet a gyerekkel, na meg Svédországban laknak, ha együtt játszik a 2 gyerek, akkor svédül beszélnek, tesómmal magyarul, sőt, ha jönnek látogatóba, hozzám is magyarul szólnak.

Más megközelítés:

Én elég jól beszélem az angolt és elhatároztam, ha gyermekem születik, rengeteget fogok hozzá angolul szólni a kezdetektől.

Tavaly megszületett a fiam és egyszerűen nem jönnek a számra a szavak idegen nyelven.

Érzelmet legjobban kifejezni csakis az anyanyelvemen tudok és egy babánál fontosak az érzelmek.

Néha persze énekelek, mondókázok neki angolul, vagy poénból egyszer-egyszer úgy beszélek hozzá, de a hétköznapi életben ösztönösen magyarul jönnek a szavak a számra.

2013. márc. 6. 19:56
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Én magyarul beszélnék hozzá, nekem fontos lenne, hogy tudjon magyarul.
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Az anyanyelvedet. Azt tudod teljesen akcentusmentesen és reálisan ízig-vérig átadni:)
 5/22 A kérdező kommentje:
Ami azt illeti, a magyarom is őrületesen akcentusos, a németet németesebben beszélem, mint a magyart magyarosan. :D Anyukám mindig kinevet, ha megpróbálok vele magyarul beszélni, és inkább németre váltunk. :D
2013. márc. 6. 20:01
 6/22 anonim ***** válasza:
0%
Svàjcban élek,és németül.tanitottam a gyereket.Mivel senki.sem volt magyar a kõzelemben,férjem sem az.Mivel itt akarunk maradni nekem nem gond.Tud magyarul is de igazàn nem sokat.Nekem.fontosabb hogy baratokra talaljon ,ne legyen kirekesztve .Oviba megindul majd tanitom jobban magyarra.Nem.elvböl tanitom németül hanem a.megszokas.Automatikusan igy szolalok meg(10 éve élek.kinnt)
2013. márc. 6. 20:11
 7/22 anonim ***** válasza:
16%
felesleges. tudja az angolt és a franciát tökéletesen és szép élete lesz. a magyar egy semmirekellő nyelv.
2013. márc. 6. 20:40
 8/22 anonim ***** válasza:
Szerintem tanítgasd neki :) Egy ismerősömnél hasonló a szitu, ott dán-angol-magyar dózist kap a Kicsi.
2013. márc. 6. 20:46
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is tanítsd neki a magyart, minél több nyelv, annál jobb. Írni teljesen jól írsz, biztos a beszéded sem annyira rossz.
2013. márc. 6. 21:01
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm 15 év külföld után sem beszél akcentussal... Szentgyörgy Albert közel 40 év Amerikában tartózkodás után sem...

Érdemes ápolni az anyanyelvet, az identitás alapját képezi..

2013. márc. 6. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!