Honnan tudom, hogy érett a szobatisztaságra? Hogyan tanítsam meg arra, hogy jelezzen, amikor pisi/kaki van?
A pisilést nem látom a pelusba és szerintem ő sem érzi igazán, mert az rögtön felszívja. Amikor nyom, azt viszont látom. Mindig kérdezgessem ilyenkor, hogy "Most pisilsz? Most kakilsz?"
Amikor kicserélem a pelust -elég gyakran- és odateszem a pelenkázó sarkára összecsomagolva, akkor felemeli és tartja oda nekem, hogy "Ku! Ku!" = kukába dobjuk.
akkor várd meg a jövő nyarat.
tudod ez nem olyan dolog, hogy már tud járni vagy ügyesen kanalazik. az, hogy tudja tartani a pisit az egy nehéz fizikai ösztön ami majd 2 éves kor körül alakul ki. nem megsérteni akarlak vagy rosszat mondani a kicsidről, de 99%, hogy erre meg nem képes, mivel ennyi idősen még nem alakul ki.
hiába csípsz el pár pisit vagy hiábaismeri fel, hogy most épp pisil, a szobatisztasághoz ez nem elég, mert akkor már nem akkor csuroghat ki amikor jön, meg kell tartni, hogy a wc-ig elérjen. jövő nyárra már beszélni is fog, hidd el, nem egy olyan nehéz dolog ha megtalálod azt a pillanatot. enyém 2 évesen és 3 hónaposan lett szobatiszta. levettem a pelust, 2 hétig mindenhova pisilt majd megértette mit is várok tőle, azóta vagy szól, hogy kell, vagy itthon elmegy a wc-re és elintézi. fél éve szobatiszta. heti 1x van baleset, de csak mert nagyon elfoglalt tud lenni és becsurog az eleje :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!