Szerintetek ha egy bébiszittert szeretnék "letesztelni" miket kell kérdeznem tőle?
MI Budapest melletti városban lakunk.
Az egyik hölgy a kezembe nyomott egy szórólapot az utcán, mert látta, hogy kisgyerekkel vagyok. (én a 3 éves lányom mellé keresek valakit)
A másikat a neten találtam. Mindkettőjüknek van valami ilyen irányú papírja, mindkettőjüknek van betegápolási végzettsége is, és saját unoka melletti gyakorlati tapasztalat.
Szerintem nézz körül alaposan, mert a fiatal lányok simán elkérik az 1000 Ft-ot, és még tapasztalatuk sincs gyerekneveléssel kapcsolatban.
Annyira nagy a munkanélküliség, hogy ennél jóval olcsóbban is találhatsz megfelelő személyt.
fiatal lány 1000 Ft-ért kizárva. :)
főleg, hogy nincs is tapasztalata, végzettsége.
Szia! Sikerult vegul talalni valakit?
En a masik vegerol szeretnem megfogni a dolgot, en magam vagyok bebiszitter, dada, igaz Angliaban. Mar reszt vettem egy par interjun, mind skype-on, mind telefonon.
Ami szerintem a legfontosabb, hogy hallgass a megerzeseidre a szemellyel kapcsolatban. Az interjuk soran habar mindig illedelmes es tisztelettudo vagyok a szulokkel, igyekszek rengeteg figyelmet forditani a gyermekre/gyermekekre is, hogy a szulok lassak, hogy szeretem, amit csinalok, es szeretni fogom a gyermekuket/eiket. :) En szulokent tehat ott hagynam nehany percre a gyerkoccel a lehetseges kiszemeltet valamilyen kifogassal, es megneznem, hogy mit csinalnak, amikor visszajovok. Ha jatszanak, vagy a bebiszitter probal kozeledni, az mindenkepp pozitivum, de ha nem mutat erdeklodest a holgy, akkor valoszinu, hogy ha nem leszel otthon, akkor sem foglalkozna a gyerkoccel.
Ha esetleg nem talaltal meg senkit, illetve most talaltad meg a megfelelo embert, ha tudsz, szerintem maradj otthon veluk legalabb 2 napot, hogy segits a gyermekednek es a bebiszitternek is egy kicsit osszeszokni, foleg, mivel nagyon kicsi meg a gyermeked, es nem biztos, hogy konnyu lesz neki az anyukaja nelkul lenni orakig. (az "anyukam" is igy csinalta annal a csaladnal, ahol most vagyok, es nagyon sokat segitett ezzel nekunk)
Remelem, hogy segitettem, veletlenul botlottam a kerdesbe, es ugy ereztem, hogy ezt meg kell osztanom.
En egyebkent szemely szerint fiatal lanyt valasztanek (20 ev felett persze), szerintem ok jobban tudjak szorakoztatni a kicsit, tanitgatni, persze felelossegteljesen. Az is igaz, hogy a nagyik pedig rengeteg gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek, de bennem az a kep el, hogy ok szigorubb nevelest adnak, hiszen gondolj bele, a szuleink is sokkal szigorubb nevelest kaptak, mint peldaul mi. Mondjuk az is igaz, hogy lehet, hogy az nem is baj.
Mivel én nem vagyok sem fiatal sem nagymama korú azért én is szeretnék íde írni néhány gondolatot.
Sok felé jártam már a városban ( Bp) sok családnál voltam már bébiszitter. Nekem 2 gyerekem van több éves tapasztalat pedagógiai gondozói végzettségem van Dolgoztam gyerek otthonban. Foglakoztam beteg sérült gyerekekkel is.És mind ezek ellenére 500ft/óráért vállalom a gyerekeket.
A személyi higénia alap feltétel legyen pontos megbízható jöjön ki a gyerekkel az illető.Ha lehet segítsen be a háztartásba stb A dolog adja magát szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!