Ti adnátok más anyuka tejét a saját babátoknak?
mi pont így vagyunk,nekem sok a tejem,szomszédomnak nincs,kapja állomásról ingyen de nem olyan sokat.
én már régebben említettem neki de nem mondta hogy kéne,akkor még volt neki,de már nincs.
én úgy adnám amúgyis hogy amikor a baba éhes,előtte lefejném ott frissen és már adhatná,frissen csapolva :)
ráadásul nekem nagyon is tápláló a tejem,ez látszik a babámon :)
Szia.
Férjem unokatesojanal voltunk, akkor lanyom volt 4 hónapos az övé 6 hónapos, rengeteg teje volt, nekem alig, és mondta, hogy van a fagyasztoban 1 l és ha kell odaadja, persze hogy kellett, örültem neki. Szépen meg is itta, meg beszélgettünk, hogy ha közelebb laknank akkor lehetne sűrűbben is adni tejet, de sajna ahhoz messze voltak.
Nekem rengeteg tejem van, és egy anyuka jelezte nekem, hogy a babájának kellene, aki ugyanannyi idős volt, mint az enyém. ÉN RAGASZKODTAM ahhoz, hogy az összes vizsgálatra elmenjek előtte, mint ami a tejleadóknak kötelező. Úgy gondoltam, hogy ez a minimum a bizalomért cserébe. Nem kértem érte pénzt, örültem, hogy segíthettem. :)
Azt nem tudom, hogy én elfogadtam volna-e mástól hasonló szituban. Igen, ez nehéz kérdés....
Ha nem beteg, nem dohányzik, nem iszik alkoholt, sem semmi koffeintartalmút, akkor igen. Kérd meg esetleg, hogy mindig mosson mellet és kezet fejés előtt szappannal, vagy adhatsz neki üveget, hogy abba tegye a tejet, és akkor tudod, hogy az biztosan steril (kifőzöd előtte).
Én is voltam tejadó anya (igaz, "hivatalosan"), innen tudom, hogy a leadott anyatejet gyakorlatilag pasztőrözik, mielőtt odaadják valakinek fogyasztásra. Ilyen alapon te is felforralhatod esetleg, mielőtt adod.
Nem, így semmiképp. Az egy dolog, hogy tiszták, rendesek, de elképzelhető, hogy van valamilyen fertőző betegsége az anyukának, amiről még ő sem tud, szóval bevizsgálatlan tejet semmiképp ne adj neki szerintem.
Én egyébként akkor sem adnám más nő tejét a babámnak, ha bevizsgált, én ódzkodom ettől, de ez csak az én magánvéleményem. A tápszer nem méreg, hanem a legjobb táplálék, amit anyatej hiányában adhatsz a babádnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!