Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nunis kérdés! Most akkor...

Nunis kérdés! Most akkor kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Tegnap voltunk 2 hónapos kislányommal a kötelező megjelenésen a gyerekorvosnál, és ekkor mondta a doki, hogy a kis szeméremajkai össze vannak tapadva/nőve. Egyenlőre nem kell vele semmit sem csinálni,majd később (hogy mikor azt nem mondta) kell elmennünk a gyermeknőgyógyászatra.

Én persze egész este a netet bújtam, és megdöbbentően sok véleményt olvastam mind az összetapadással, mind a nuni tisztításával kapcsolatban.

Ami a legnagyobb megütközés volt számomra, hogy sokan írjátok, minden nap kitörlitek a kislányotok nunijából azt a fehér váladékot. Ez engem is nyugtalanít, de nekem meg azt mondta a védőnő is, meg az orvos is annak idején, hogy ne nyúlkáljak hozzá a gyerek nemi szervéhez, az a fehér váladék természetes hogy ott van, mert az egy védőréteg, hogy semmi ne tudjon bejutni a hüvelyébe. Így én nem is törölgettem, ha kakilt, inkább vittem egy alapos alvázmosásra, ahol kifejezetten rámentem a nuni alapos kiöblítésére, de a fehér trutyi így is ottmaradt. Minden egyes kaki után fürdünk, mert eléggé hígat produkál, a pelus eleje egész a köldökéig olyan.

Most akkor lehet hogy az miatt nőtt neki össze? /már a fehér váladékra gondolok-nem megfelelő higiénia? / Gyulladás nincs! /

Mert akkor kiosztom a védőnőt, az tuti. Úgyis a bögyömben van.

2013. febr. 21. 12:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
17%
Sajnos nekem nincs gyerekem, de szerintem hallgass a Ti orvosotokra, vagy védőnőtökre.
2013. febr. 21. 12:46
 2/16 anonim ***** válasza:

Szerintem csak a gyereknőgyógyásztól fogsz érdemi információt kapni.. mert se a védőnő, se a gyerekorvos nem nőgyógyász... kicsit belekapnak mindenbe, de úgy igazán, csak a beutaló írására alkalmasak... Lehet sértő amit írok, de ha nem szakorvosok, akkor sajnos legtöbbször én is csak vállrángatást kapok mindenre... Sőt még olyan is volt, hogy azt kérdezte a dokim, hogy és én most mit csináljak magával? Hát ezen teljesen lefagytam... Aztán végül adott a sebészetre egy beutalót, ahol meg is műtöttek...

Szóval a nőgyógyászra hallgass! És minél előbb menjetek el a picivel..

2013. febr. 21. 12:53
 3/16 anonim ***** válasza:
77%

én mindig rendesen kitörlöm neki, este pedig szivaccsal kimosom a nuniját.

nem nyúlok bele a hüvelyébe természetesen, de a kis és nagyajkak között összegyűlt popsikrémes váladékos trutyit, azt maradéktalanul eltávolítom.

én azt olvastam, hogy egyes hámosítót tartalmazó kenőcsöktől is összetapadhat.

elképzelni nem tudom :S

2013. febr. 21. 12:53
 4/16 A kérdező kommentje:

Akkor ezek után így használjak nyugodtan Neogranormont is például? Az is hámosító. Akkor ezt miért nem mondják el előre? Hogy lánybabáknál figyeljünk ilyenekre.

Ki vagyok akadva :(

2013. febr. 21. 12:59
 5/16 anonim ***** válasza:
77%
Én mindig kitöröltem neki pisinél és kakinál is egyaránt popsitörlővel.Szerintem ez a természetes.Hiszen ha belegondolsz mi is megtöröljük ha pisilünk nem?Ő miért más?Ugyan az van neki lent mint nekünk csak kisebb:) Hülyék tanácsot kaptál ezzel hogy ne nyúlj hozzá.Hát persze hagyd ott a kakit meg a popsikrémet(mert hiába nem kened oda akaratlanul is belemegy olykor-olykor)és ne adj isten kapjon valami fertőzést.Én fürdésnél is megmosom neki rendesen fürdetőkrémmel.Vidd el nőgyógyászhoz ne várj egy percet sem.Minden jót kívánok nektek!
2013. febr. 21. 13:07
 6/16 anonim ***** válasza:
Ezért is írtam, nem mondanak ezek semmit.. csak ha kérdezel... na de honnan tudná az ember hogy mit kell kérdezni...
2013. febr. 21. 13:08
 7/16 anonim ***** válasza:
Én azt hittem arról a trutyiró van szó ,ami megszületés után egyes lányoknál pár hétig van a szeméremajkak között, mert azt valóban nem szabad kitörölni, az még magzatmáz, tényleg védőréteg, persze az összegyűlt krémet ki kell mosni/törölni, mert az ott begyulladhat. A születés utáni fehér váladék magától ürül onnan és idő után dörzsölgetés nélkül egy egyszerű törléssel lejön. Nem hiszem, hogy ez miatt nőtt volna össze, mert azt először gyulladással jelezte volna a szervezete, ha a váladék nem oda való.
2013. febr. 21. 13:09
 8/16 anonim ***** válasza:
68%

3. vagyok. nekem elmondták, hogy arra ügyeljek pelenkázásnál, hogy ne kerüljön semmi féle krém bele a nunijába. a nagyajkakat csak kívülről kell bekenni, de vékonyan. neogranormont én is használok, ha kipirosodik a feneke, de bekenem az ánuszát, meg a popsiját, és vigyázok, ne kerüljön máshova.

de ezért is kell alaposan ott kitörölni, illetve fürdetésnél megmosni.

2013. febr. 21. 13:46
 9/16 anonim ***** válasza:
Alaposan kell tisztitani minden nap a szemeremtestet is, es azt mar regota tudjuk, hogy a Neogranormontol, de meg a neogranormon popsitorlőjetol is kialakulhat ez a problema, ezert lanyoknak nem ajanljak!
2013. febr. 21. 14:05
 10/16 anonim ***** válasza:

ebbena kerdesben egyertelmu valaszt ugyse fogsz kapni: nekem a korhazi sztori tetszett a legjobban, elso nap jott a noverke megmutatta, hogyan kell kitorolni, atpelenkazni. Masnap mas jott es ugy leteremtett, hogy mit csinalok, a nunijahoz egyaltalan nem szabad hozzanyulni. Furcsa volt ez nekem, elment aztan tiszta kakis volt, hat nem hagytam ugy kitoroltem. Masnap megint mas jott, de mivel elozo nap magkaptam a magamet, igy elotte kihagytam a nunitorlest. Erre jol lecseszett, hogy milyen felelotlen vagyok, elvegre a magamet ki tudom torolni, akkor a gyerekre ne legyek lusta.

En kitorlom neki minden kaki utan, de vizes vattaval, nem torlokendovel. Arra ugyelve, hogy a huvelybe ne jusson semmi se, es hogy a vegbelhez ha mar hozzaert a vatta, akkor azzal mar nem torlom a nunit.A sudokrem peldaul nagyon le tud a nuniban rakodni, a Bepanthennel nekunk nem volt ilyen gondunk. 15hos es eddig nem volt semmi gondunk

2013. febr. 21. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!