Közvéleménykutatás. Milyen terhesvitamint szedtetek és milyen babátok született? Nyugodt, jóalvó, vagy rosszalvó, hasfájós?
Közvéleménykutatás lenne a kérdésem. Most várom a babámat.
Köszönöm mindenkinek az őszinte választ, senkit nem fogok lepontozni.
Elevitet szedtem, szinte végig , mert ha nem szedtem rossz volt a vérképem
nagy babám lett, 4 kg-os
de áldott jó baba, nem volt sírós, nem volt hasfájós, sem fogfájós :)
Az első 12 hétben Elevitet, aztán utána Femibiont és a terhesség végén Gravidát szedtem.
Viszonylag nyugodt babám született, volt az elején egy kis hasfájás amikor nehezen aludt el meg sokat cumizott, de 2 hósan már kezdett múlni, legtöbbször kis erőfeszítéssel egyedül elalszik, éjszaka ha fel is kel enni egyből visszaalszik utána, napközben amikor ébren van keveset nyűgös. De még csak 3,5 hós, ki tudja mi lesz később.
Femibiont szedtem, a terhesség előtt 1 hónappal kezdtem, és szedtem végig minden nap.
2150 grammal született, 37 hétre. Kiegyensúlyozott, nyugodt baba volt, bár mindig is nagyon igényelte a társaságunkat.
Újszülöttként nagyon jó alvó volt, most így 1 évesen már kevésbé.
Juj a nagyanyáink szöveg...
Bocs, de ez a mondat mindig annyira kiveri nálam a biztosítékot, nem birom ki, hogy ne reagáljak.
Igen, a nagyanyáinknak születtek egészséges gyerekeik. Vagy nem... Aki nem született meg egészségesen, mert meghalt pár naposan mondjuk folsav hiány miatti nyitott gerinc következtében, az már nem fog idejönni kampányolni, hogy ő bizony nem született meg egészségesen nagyanyáink idejében.
Nem vita tárgya, hiszen tény, hogy amíg nem létezett magzatvédő vitamin, sokkal magasabb volt a vetélések, halva születések, fejlődési rendellenességek aránya, és az is tény, hogy a vitamin kivédHET bizonyos fejlődési rendellenességeket.
Szóval igen, nagyanyáinknak születtek egészséges gyerekei, senki nem állította, hogy vitamin nélkül mindenképpen beteg lesz a baba.
Bocs hogy nem a témába vág amit írok,de egyetértek az utolsóval!
Ez a nagyanyáink korában szöveg tényleg elég idegesítő,mert akkor még nem "reklámozták",nem is tudták sokan mi történt a közvetlen környezeten kívül! Nagyanyáink korában sok minden nem volt még ami nélkül most el sem tudnánk képzelni az életünket!
Az én dédanyámnak például 7terhességéből csak 3baba született meg élve.:( És igen születtek élve gyerekek,csak azt senki nem tudja mennyi halt meg!!!
Ha lehetősége van az embernek hogy kikerülje a bajt "mert már nem nagyanyáink korában élünk" akkor mindent meg kell tenni hogy egészséges babánk szülessen!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!