Közvéleménykutatás. Milyen terhesvitamint szedtetek és milyen babátok született? Nyugodt, jóalvó, vagy rosszalvó, hasfájós?
Közvéleménykutatás lenne a kérdésem. Most várom a babámat.
Köszönöm mindenkinek az őszinte választ, senkit nem fogok lepontozni.
Az, hogy milyen lesz a baba és mekkora, semmi köze a terhesvitaminnak: genetika és környezeti tényezők. A vitamin csak segít abban, hogy a szükségleteiteket vitamin és ásványi anyag terén ki legyenek elégítve, így kisebb az esélye bármilyen rendellenességnek. A vitaminok nem befolyásolják ezeket a tulajdonságokat.
Én szedtem Elevit, Gravidát és Femibion-t is, vasat és Omega 3-at attól függően, milyen volt a vérképem, de nem azért, hogy ilyen vagy olyan legyen a Manóm :)
Első lányunkkal elevitet szedtem a 20. hétig!3950grammal és 61 cmvel született!Hasfájása a kendőzés miatt szűnt meg, és éjjel jó alvó,de nappal születése óta nem!10 hetes korától 9-9ig alszik éjjel
A kicsivel 8 szemelevitet szedtem 8ennyi maradt a nagytól) 4100 grammal született 58cm-vel!Nappal nagyonjó alvó éjjel 3* kel (9hós) hasfájásraitt is kendőztünk!
Első 3 hónapban Elevitet szedtem, aztán az orvos javaslatára Gravidára váltottam. Lányom 2750 grammal és 50 cm-vel született. Nem volt hasfájós baba, első hetekben nappal aludt, éjjel nem, aztán 6 hetes korától átalussza az éjszakákat. Napközbeni alvásigénye egyébként már 4-5 hónapos kora körül sem volt sok, kb. 20 perceket aludt csak. Most 10 hónapos és már csak egyszer alszik ebéd után egy nagyot!
Egyébként én sem hinném, hogy van összefüggés a terhesvitaminok és ezek között a dolgok között. Ez épp olyan, hogy sokan azzal szekáltak végig, hogy ne szedjek semmiféle terhesvitamint, mert óriásbébit szülök majd! Hát nem így lett, mint írtam!
Gravidát szedtem végig,4950g és 55 cm született a kislányom. Borzalmas hasfájós bukós sírós és rossz alvó volt!:( Orvosnál is voltunk ezek miatt,nem egynél.
Most 3éves de egy örökmozgó félelem érzet NULLA,és az alvásigénye kevesebb mint az enyém! Este alszik 8-10órát,napközben már nem! Sehogy sem lehet rávenni még akkor sem ha egész nap a levegőn ugrál.
A vitaminnak semmi köze ahhoz hogy kinek mekkora babája születik! Ez genetika(főleg anyai),és a méhlepény állapotától függ. Az meg hogy kinek milyen a babája szerintem azt sem a vitamin befolyásolja!
Elevitet szedtem a 7.héttől a 35. hétig, naponta felet.
Kislányom jó alvó volt, hasfájós és mondjuk, hogy nyugodt. Már 2,5 éves múlt, hol jobban, hol rosszabbul alszik, ha jön a foga (utolsó kettő még folyamatban van), akkor borzalmasan alszik:-(. 3100 g-mal és 52 cm-vel született.
15-ös vagyok.
A lányom halak,amire az írott szabályok szerint az a jellemző hogy egy nyugodt jó alvó gyerek. Nos ez nálunk nagyon nem jött be!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!