Extra hasfájós babák anyukái, tanács?
Sajnos hosszútávú praktikám nincs, csak amolyan pillanatnyi tűzoltásra van tippem: a hajszárító. Az enyémek is hasfájósak voltak, és ha bekapcsoltam mellettük, egy pillanat alatt megnyugodtak. Ez persze nem tartós nyugalom, de ha már minden kötél szakad, az ember egy pár percnek is tud örülni...
Ja, és még valami: a Tigris a fán tartást nagyon szerették, ez is sokszor bevált nyűgös órákban.
[link] az első kép.
A Lactase rágótablettában laktáz enzim van, ugyanez van a Coliefben is. Ha az nem hatott akkor ez sem fog.
Azt kell tudni hogy a hasfájásnak alapvetően két oka szokott lenni, az egyik hogy túl sok levegőt nyel és emiatt fáj a pocakja, a másik pedig hogy a beleiben képződik a gáz, mert nem tudja rendesen lebontani a tejcukrot. Ez utóbbira jó a laktáz enzim, az előbbire pedig az Infacol / Espumisan. Próbáld meg mindkettőre az alkalmazást, nekünk pl Infacol + Colief együtt vált be.
Ha ennyire puffad,nem lehet,hogy laktóz vagy tejfehérje érzékeny?
Csak azért kérdezem,mert mi is ugyanígy voltunk,nem aludt csak rajtam, ahogy leraktam fent volt,éjszakáink katasztrofálisak voltak,nem aludtunk a szélgörcsök miatt. Elvittük gasztroenterológushoz, megállapította,hogy tejfehérje érzékeny (neki véres is volt a széklete), és valószínű, hogy laktózérzékeny is (apuka is az). Kapott speciális gyógytápszert,azóta rendben vagyunk...kopp-kopp-kopp :-) Szerintem vidd el gasztrós dokihoz,bár nem tudom,hogy szoptatsz-e,veszteni nem vesztesz semmit...
Én még szoptattam is,meg tápszert is kapott amikor elmentünk a dokihoz,de utána abbahagytam a szoptatást,mert jóformán semmit nem ettem,és fájt a hasa. Nekem nem ért annyit az anyatej. Szerintem a babának sem. Ez a tápszer nálunk nagyon bevált.
Nekünk is a tápszerváltás segített.
Espumisan, Colief, köménymagtea, egyik se használt semmit.
Kitartást!! Tudom, milyen, ha szenved a kicsi :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!