Extra hasfájós babák anyukái, tanács?
Utolsó vagyok
Azt elfelejtettem írni,hogy a patikában kapható összes hasfájásra kapható szert kipróbáltuk,semmi sem segített. Havi több ezret költöttünk, Coliefra,Infacolra és társaira. A szélcső is csak negyed órára segített.
Szoptatsz vagy tápszeres baba?
Gondolom kipróbáltad azt is, hogy nem ettél-ittál tejes dolgot, illetve, ha tápszeres, akkor esetleg próbálj meg tejfehérjementes tápszert adni (van olyan tápszer is, mi laktóz és tejfehérjementes is, de azt szerintem gasztroenterológus írhat csak fel).
Nekem is a tejfehérje érzékenység jutott eszembe. Nálunk pl. nem a laktózzal volt gond, úgyhogy nyomathattam a Colief cseppeket, Infacolt, Espumisant, Gripe Watert feleslegesen, de amióta tejfehérje érzékenyeknek való tápszert kap, azóta nem fáj a pocakja.
Nálunk sem volt véres széklet, "csak" súlyleállás, majd súlycsökkenés (de ez is nagyon sokára, kb. 6 hónapos korban), pocakfájás volt és étvágytalanság. Nekünk a tejfehérje allergiára való tápszer csodát tett.
Hanyagolj minden tejterméket 1 hétre, 1 próbát megér.
7-s vagyok. Én is szoptatok és pótlásként kapott mentes tápszert.Nálunk sem voltak ilyen durva tünetek.Csak sokszor 1-2 óráig feszített, sok puki, vagy nem jött semmi, ritka kakilás(hetente 1,és nem önállóan szélcsővel).Nem tudott sokszor aludni, mert mire elaludt jött a fájás.még most is van néha kaki előtt, hogy 2-3 perces fájásai vannak 1 órahosszáig.Ilyenkor fekszünk egymás mellett ő üvölt, én simizem.De hál'Istennek ez már csak ritkán fordul elő.Én is úgy voltam, hogy csak szoptatok, de a tejmentes étrend miatt főznöm kell, viszont nem sok időm van,így sokszor előfordul, hogy nem eszem rendesen. Max reggel és este, de nem főtt kaját. Ezt észre veszem a tejen, mert kevesebb van, s mivel nagy a baba kevés a tej.Múlt héten semmit nem hízott, mert kevesebbet adtam neki mint a mennyisége, így tápival is.
Nekem jó,a tápi és a gyógyszereket is abban oldom fel, s így a tej mennyiség miatt legalább nem stresszelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!