Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Extra hasfájós babák anyukái,...

Extra hasfájós babák anyukái, tanács?

Figyelt kérdés
Kisfiam már elmúlt 3 hónapos, de a szélgörcsök mintha mindenkorinál rosszabbak lennének...délután 3 óra és a babám most próbál a mai napon először aludni rajtam, akárhányszor letettem, mindig felkeltették a görcsök...hajnaltól is mindig ezzel küzd délelőttig, velünk alszik, így megszakad a szívem, hogy azt kell végignézzem, ahogy dobálja magát és nyüglődik. Csodaszereket már próbáltam, masszázst is....napirendünk nulla, mindent a hasfájás ural...teljesen ki vagyok készülve már
2013. febr. 1. 15:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

Azt elfelejtettem írni,hogy a patikában kapható összes hasfájásra kapható szert kipróbáltuk,semmi sem segített. Havi több ezret költöttünk, Coliefra,Infacolra és társaira. A szélcső is csak negyed órára segített.

2013. febr. 1. 20:40
 12/19 anonim ***** válasza:

Szoptatsz vagy tápszeres baba?

Gondolom kipróbáltad azt is, hogy nem ettél-ittál tejes dolgot, illetve, ha tápszeres, akkor esetleg próbálj meg tejfehérjementes tápszert adni (van olyan tápszer is, mi laktóz és tejfehérjementes is, de azt szerintem gasztroenterológus írhat csak fel).

Nekem is a tejfehérje érzékenység jutott eszembe. Nálunk pl. nem a laktózzal volt gond, úgyhogy nyomathattam a Colief cseppeket, Infacolt, Espumisant, Gripe Watert feleslegesen, de amióta tejfehérje érzékenyeknek való tápszert kap, azóta nem fáj a pocakja.

2013. febr. 2. 02:12
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem nem tápszeres kizárólag anyatejes....hát tejtermék gyanánt, yoghurtot meg túrórudit szoktam enni, akkor ezt teljesen felejtsem el egy időre?
2013. febr. 2. 12:12
 14/19 A kérdező kommentje:
Olvasgatok minden fórumon utána a tehéntej illetve laktózérzékenységnek, de mindehol tünetként ezeket jelölik meg: véres székelt, ekcémás bőr, folyamatos hasmenés, hányás...na nálunk ilyenek nincsenek, a széklet egészséges színű, a védőnő szerint kicsit hígabb, mint kellene, ami fennáll, azok a szélgörcsök, pocakfájás, nyűgösség, főleg éjszaka, szopizás közbeni nyugtalanság, csapkod, állandóan lehúzza a száját a ciciről stb....alvásból is sokszor a pukk keltik...a leírtakhoz képestjóval enyhébbek a tünetek
2013. febr. 2. 13:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Nálunk sem volt véres széklet, "csak" súlyleállás, majd súlycsökkenés (de ez is nagyon sokára, kb. 6 hónapos korban), pocakfájás volt és étvágytalanság. Nekünk a tejfehérje allergiára való tápszer csodát tett.

Hanyagolj minden tejterméket 1 hétre, 1 próbát megér.

2013. febr. 2. 18:46
 16/19 A kérdező kommentje:
Én nagyon nem szeretnék neki tápszert adni, én nagyon anyatej párti vagyok, inkább nem eszek semmit, ami bánthatja a hasát, de én szoptatni szeretnék....
2013. febr. 3. 18:06
 17/19 anonim ***** válasza:

7-s vagyok. Én is szoptatok és pótlásként kapott mentes tápszert.Nálunk sem voltak ilyen durva tünetek.Csak sokszor 1-2 óráig feszített, sok puki, vagy nem jött semmi, ritka kakilás(hetente 1,és nem önállóan szélcsővel).Nem tudott sokszor aludni, mert mire elaludt jött a fájás.még most is van néha kaki előtt, hogy 2-3 perces fájásai vannak 1 órahosszáig.Ilyenkor fekszünk egymás mellett ő üvölt, én simizem.De hál'Istennek ez már csak ritkán fordul elő.Én is úgy voltam, hogy csak szoptatok, de a tejmentes étrend miatt főznöm kell, viszont nem sok időm van,így sokszor előfordul, hogy nem eszem rendesen. Max reggel és este, de nem főtt kaját. Ezt észre veszem a tejen, mert kevesebb van, s mivel nagy a baba kevés a tej.Múlt héten semmit nem hízott, mert kevesebbet adtam neki mint a mennyisége, így tápival is.

Nekem jó,a tápi és a gyógyszereket is abban oldom fel, s így a tej mennyiség miatt legalább nem stresszelek.

2013. febr. 4. 16:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Az Infacol egy nulla (volt nekünk) 3 tápszert próbáltunk ki míg végül a Novalac AC + a vateráról vadászott Gripe Water ( amit ugye itt a patikákban nem lehet kapni) segített. A gripe watert 4-5 óránként adtuk evés után 50 ml-t, 1.5 tõl 3.5 hónapos koráig amikor már nem volt hasfájós többet. A Novalac AC drága, támogatva 1500 ft/400 grammar de megéri! Még akkor is, ha a kisebb patikák nem tartanak belöle. Itt Budapesten a Déli patikában mindig van :) Gyönyörüen fejlödött töle a babám és a hasát se bántotta. A napokban álltunk át normál tápszerre, mert már nem hasfájós. Sajnos én gyakorlatilag Doha nem tudtam szoptatni, így szoptatott babòval kapcsolatban nem tudok tanácsot adni :( azért remélem segítettem és kitartást!!!
2013. máj. 8. 21:02
 19/19 anonim ***** válasza:
Doha = soha :) az autocorrect nem a szívem csücske :@
2013. máj. 8. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!