Friss terhes vagyok, vagy hogy is mondjam, de van egy régóta visszatérő gondunk, ami most aktuálissá vált:) A lakásunkban van egy nagy nappali, egybe a konyhával étkezővel, és egy külön szoba, tehát nincs még egy szoba gyereknek. Ha a hálóba tesszük, és vele alszunk, a párom nem fogja tudni kipihenni magát, ha a kanapén alszunk, akkor meg lehet egyikünk se, nem olyan kényelmes. Először azt gondoltam, a nappaliban alszik éjszaka a baba, és reggel betolom a hálóba egész napra, hogy amikor főzök, stb., ne zavarjam. Egy babás ismerősöm szerint ez nem jó, mert kell neki az, hogy egy helyen legyen. Ti mit tennétek?
Igaza van az ismerősödnek, kell a megszokott hely a babának. Én a helyedben a külön szobát adnám a babának. Az ágyat meg kilehet cserélni ha kényelmetlen. Esetleg egy fedő matracot venni amit nappal leveszel és tudsz ott játszani a babával.
2013. febr. 18. 09:22
2/12 anonim válasza:
Nálunk hiába van két külön szoba, amíg a baba kicsi, addig bizony a mi szobánkban fog aludni. Párom sem azon gondolkodik, hogy majd többször fel fog ébredni éjjel a baba miatt, ha a másik szobában lenne, akkor is meghallaná és felkelne. Friss terhes vagy, te írtad, még rengeteg idő van eldönteni, hogy hogy lesz majd a legjobb!
2013. febr. 18. 09:22
3/12 anonim válasza:
Atalakitod a haloszobatokat gyerekszobava a nappaliba pedig kinyithato agyat tesztek magatoknak.
2013. febr. 18. 09:23
4/12 anonim válasza:
Szobát babának megcsinàlni, venni egy kinyithatos kényelmes kanapét.o a szobájában ti a nappaliban.nektek csak alvásra kell neki egy jo darabg az lesz az élettere.szerintem.
2013. febr. 18. 09:23
5/12 anonim válasza:
Nekúnk is ekkora lakásunk van!
Bent alszik velünk 1 szobában. Megszoktuk egymást, ahogy s baba is a mi zajainkat, mindenki tud aludni!
Most jön a kistesó, a nappaliba mi is vedzünk most egy új kanapét, ott alszik majd a férjem a lányunkkal, én meg a picivel majd a szobában, majd később a két gyerek a szobában, mi meg a férjemmel s nappaliban!
Szerintem ti legjobban járatok, ha vesztek egy kényelmes rúgós kihúzhatós kanapèt a nappaliba , ti ott alszotok, a szoba pedig lesz a babáé!
2013. febr. 18. 09:25
6/12 A kérdező kommentje:
hát mi is nagyjából erre jutottunk:)
rengeteg idő nincs gondolkodni, mert ha átalakítás mellett döntenénk, azt el kell(ene) kezdeni. de nekem ez így szimpatikus, tényleg csak a párom miatt aggódok, tud-e majd így pihenni, a kinti ágyon.
2013. febr. 18. 09:29
7/12 anonim válasza:
Elveim nekem is voltak, amíg terhes voltam :)
Nálunk 1 nagy szoba van, tehát a hol kérdésen nem kellett sokat gondolkodni, semmi gond nem volt 6 hónapos koráig: esti szopinál nem ment a tv, amíg el nem aludt félhomály volt, aztán nézhettünk tv-t, nem zavarta semmi, aludt, 2x kelt szopizni és vissza is aludt. Aztán 6 hónaposan mindez elmúlt: éjféltől 1,5 óránként ébred én nem bírtam, egyikünk sem aludt: a férjem mondta, mert már tiszta idegroncs voltam a nem alvástól és hát ugye az elveim....miért nem teszem az ágyunkba? Azóta minden ok, ha ébred és nem alszik vissza, jön közénk, szopizik és alszunk, azóta mindannyian kipihentek vagyunk. Ezt csak azért írtam le, mert majd az élet és Ti ketten eldöntitek, nektek mi a jó.
2013. febr. 18. 11:28
8/12 anonim válasza:
Nekünk is így van a házunk,mi a szobában aludtunk a fiam 6 hónapos koráig,aztán kiköltöztünk a nappaliba ahol alvásra alkalmas a kanapénk,így nem őt kellett új helyre szoktatni és nem is volt semmi problémája hogy egyedül maradt a szobában,én így is terveztem hogy ne őt kelljen költöztetni.
2013. febr. 18. 11:34
9/12 anonim válasza:
"és reggel betolom a hálóba egész napra"
Öööö, azt ugye tudod, hogy a gyerek nem egy dísztárgy?!
2013. febr. 19. 03:40
10/12 A kérdező kommentje:
9-es, ezzel a hsz.-al nem tudok mit kezdeni, viszont gyerekem se volt még soha, nekem első körben jónak tűnt az, hogy reggelre visszateszem a kis szobájába.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!