Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogy oldottátok vagy...

Ti hogy oldottátok vagy oldanátok meg a cumikérdést?

Figyelt kérdés
A cuminak vannak előnyei, de most inkább a hátrányát említem. Kisbabám 5 hónapos, cumival alszik el, néha kiveszem a szájából, néha benne hagyom , az eredmény mindkét esetben ugyanaz: éjszaka nyöszörög, visszateszem a cumit a szájába és alszik tovább. Néha többször csináljuk ezt, néha egyáltalán nem kell és alszik legalább 6-ig. Én vele alszom , egy szobában pont emiatt, mert nem hallom, ha nyöszörög, a két szoba nincs egymás mellett. Mikor fog ez megváltozni? Mikor aludhatok már a másik szobában? Vagy mit csináljak, Segítsetek!Történt valakivel hasonló?

2013. jan. 11. 10:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy. Annyi különbséggel hogy nekünk a nappaliból nyílik a gyerekszoba, és én már kiköltöztem az ő szobájából a nappaliba. Nyitott ajtó mellett alszunk, így a kisebb nyöszörgésekre nem ébredek fel, de a sírást megelőző nagyobbakra már igen.

Szerintem amelyik babának szüksége van arra hogy megnyugtassa magát a szopómozgás gyakorlásával, az vagy sír, vagy cumit kap, vagy cicit kap, vagy az ujját szopja. Persze minden baba más, van aki már viszonylag korán cumi nélkül átalussza az éjszakát, de ismerek olyat amelyik nem fogadja el a cumit és csak ringatva alszik el. Én örülök neki hogy az enyém elfogadja, ha fel kell kelni éjszaka négyszer, hát istenem, felkelek, még mindig úgy érzem hogy kevesebb gond van vele mint a legtöbb babával.

2013. jan. 11. 10:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerezz be egy bébiőrt és aludhatsz külön. Mi 7 hetesen külön tettük, de a bébiőrön keresztül hallom, ha felébred!

A cumival én meg úgy vagyok, hogy inkább ez, mint az ujja! Az meg változó,hogy melyik gyerek mikor érik meg rá, hogy lerakja! 5 hónaposan még pici hozzá.

Nálunk is van,hogy kiesik és ha nincs a közelében, nem rakja vissza magának (13 hónapos), akkor felébred. De hát ez a dolgom! Átmegyek és odaadom neki!

2013. jan. 11. 10:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Én 10 hónapos koráig csináltam vele ugyanezt, egy szobában aludtam vele, mert a két szoba (az övé és a miénk) elég messze van egymástól, még ha bébiőrt is használtam volna, mire odaérek már rég ordított volna. Így meg egy karnyújtásnyira volt tőlem, bármikor vissza tudtam dugni a szájába, ha kiesett :)

Úgy terveztem amúgy, hogy kb. olyan egy éves - másfél éves kora között elveszem tőle végleg a cumit. A szomszéd 3 éves kislány még mindig cumival a szájában közlekedik az utcán is... De megoldódott magától, mert 10 hónaposan egyszer csak eldobta, és soha többé nem lehetett a szájába rakni mert azonnal kiköpte, messzire dobta. :) Szerintem még kicsit várj, meg fog oldódni a dolog, de még túl kicsi.

2013. jan. 11. 10:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha már elég mélyen alszik akkor általában ki is esik de nem ébred fel rá.ez álltalában fél óra.én azt megvárom addig nyitva van a szobaajtó hogy halljam ha nyöszörög.ha már mélyen alszik akkor a következő ébredésig nem kell neki cumi, legalábbis nálunk.
2013. jan. 11. 13:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A cumival úgy vagyok, hogy őt ez nyugtatja. Hogy az arany középutat válasszam, pár hónapig várok még és megpróbálom lassan a "külön" alvást, bébiőrrel, azt már beszereztünk. Azért az megnyugtató, hogy másoknál is történt ilyen és tudtok tanácsot adni! Tényleg köszönöm!
2013. jan. 11. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!