Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » én dramatizálom túl?

én dramatizálom túl?

Figyelt kérdés
Van egy 6,5 hónapos babám. Külföldön élünk, a szüleim is külföldön, de más-más országban. Skype-olni szoktunk, már úgy volt 3x is eljönnek, de még egyszer sem értek ide... Ezen már túl vagyok, de nagyon bánt (páromat jobban), hogy sosem keresik az unokájukat, se minket, nem kérnek képet, ha küldök 1-et, levagyok tudva annyival h "aranyos", nem mondják h kapcsoljam be a camot, magamtól szoktam néha, de rá 2 percre azonnal mondják h kapcsoljam le mert szaggat a hang... Havonta 1x ha ŐK keresnek, de én minden 3. nap felhívom őket. Apu pl 1 látta camerán a kisbabánkat, bement tv-t nézni, vagy éppen ki sem jött. Mielőtt külföldre költöztünk volna, nagyon jjó kapcsolatom volt nekem is és a páromnak is a szüleimmel, bármiben számíthattunk rájuk. Mióta szétváltunk, mintha nem is léteznék. A babához nem szólnak 1 szót sem. Ilyenkor magamban megbánom, h még arra a 2 perce is bekapcsolom a webcamerát. Anya már a babánk születése előtt letisztázta, hogy őt nem hívhatja a babánk "mamának" szimplán, hanem őt Kati mamának kell hívni. Ok, lehet h csak én fogom fel szarul. Azon is gondolkoztam, h talán azért ilyenek velünk, mert én 23 vagyok, párom pedig 30 éves és a szüleim 43 és 46 évesek, talán fiatalnak gondolják magukat a mama és papa szerepre? Mi 7 éve vagyunk együtt a párommal, vele semmi bajuk, szeretik nagyon. Legalábbis szerették, mert már róla sem kérdeznek. Ő nem nagyon tud velük beszélni, mert hétköznap dolgozik, anyuék meg hétvégén csavarognak... Bánt, hogy ha még én nem is, de legalább a babánk érdekelhetné őket. JAaajj bocsánat, volt még kép, amire csak annyi volt a reakció, hogy "húúú hány óránként eteted hogy ilyen kövér?". Na az nagy pofon volt nekem akkor. Ha nyűglödik a kisfiam és pont akkor beszélünk, akkor érdekes módon éppen olyankor teszi le, amikor a fiam rázendít, pedig elég hamar megszokott nyugodni. Nem sír, csak nyüszög. Most tényleg én fogom fel rosszul? Annyiszor megfogadtam már hogy nem keresem őket és akkor talán majd eszükbe jutunk, de nem bírom sokáig. Max 3 nap :( Elfogadom a véleményeket, meg azt is ha azt írjátok h én fogom fel hülyén, szívesen fogadok mindenféle választ!
2013. febr. 14. 11:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
4-es vagyok.Ezek tényleg durva dolgok, amiket írtál, nekem is nagyon rosszul esne a helyedben. Ezek után én is azt mondom, tényleg ne foglalkozz velük (tudom nehéz, mert a szüleid), koncentráljatok arra a nagyszülőre, aki szeret titeket.
2013. febr. 14. 12:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Egyetértek veled és elhiszem, hogy bánt.

Biztos nem vígasztal, de mi egy országban élünk szüleimmel, 100 km-re laknak, de eddig 2x látták a kicsit, egyszer a kórházban fél órát voltak, majd karácsonykor 3 órát voltak nálunk, azóta heti 2x kíváncsiak a babára, hogy nézzék és közben elmondhassa anyukám a saját baját. 2x elhívtam volna, amikor orvoshoz kellett mennem, de nem jöttek, mert kutyát kell etetni... Először engem is bántott, de már nem érdekel, ha nekik ennyi elég a nagyszülői szerepből...majd úgyis megbánják, amikor nem fog a kicsi hozzájuk ragaszkodni, hanem a párom anyukájához, aki heti 1x eljön, pedig ő is 40 km-re lakik és ő tényleg imádja az unokáját.

2013. febr. 14. 12:40
 13/17 anonim ***** válasza:
Szia! próbálj meg nem törődni vele. AZ én anyósom is tesz ránk nagyívben, pedig neki mindig csak fiú unoka kellett. Most itt van. Ő 2-szer volt nálunk, én havonta hordom hozzá. Pénze nincs hozzánk jönni, telefonálni sem tud, mert nincs pénze, skype-ot nem telepít, mert az összeszedi a virusokat. Ezek a kifogások, jelezem 50km-re lakik.Marhára bánt a dolog, mert pár évvel ezelőttig a világ legjobb barátai voltunk. Nem tudok mit tenni. Sajnálom a gyerekemet, a páromat. Csak azért viszem haza havonta, mert A párom megy haza, és elmegyünk vele. Nem tudsz te sem mit csinálni, bele kell törődni.
2013. febr. 14. 12:54
 14/17 anonim ***** válasza:

Nálunk nem ilyenek...nagyon sajnálom hogy így viselkednek.

Az jutott eszembe hogy annyi magányos ember van aki pót családot pót unokát szeretne ,még ha csak telefon vagy email kapcsolat is .... ha neked hiányzik és nem kapod meg ,keress egy ilyen nénit.Nagymamát örökbe fogadni.Lehet fura elsőre de van weboldal is.

2013. febr. 14. 13:26
 15/17 anonim ***** válasza:

ez nagyon szomorú! :(

Nekem most született kisbabám lassan egy hónapja. Édesanyám kint dolgozik Németországban, de a terhességem alatt végig lelkiismeretfurdalása volt, hogy nincs mellettem. Azt mondta, hogy rossz anya.. Úgy intézte a szabadságot, hogy a kiírt időponttól két hét. Előbb született meg a baba, úgyhogy még jobban okolta magát, hogy nem lehet velünk.. amikor végre haza tudott jönni hozzánk influenzás lett.. és egy hétig kúrálta magát.. sok-sok szerencsétlenség, de egy hetet az unokával tudott lenni hálistennek! Imádja a kislányom, már azt is mondogatta, hogy sokkal jobban szereti, mint engem! :)

El se tudnám képzelni azt a helyzetet, ami nálatok van :( pedig nekem nem jó a kapcsolatom anyuval.. csak az unoka hozott újra össze minket..

Sajnállak egy kicsit, bár sokra nem mész vele.. tényleg bele kell törődnöd, hogy ilyenek a szüleid. És csak remélni tudom a legjobbakat, hogy rájönnek, hogy mekkora kincs a világon az unoka!!

2013. febr. 14. 13:41
 16/17 anonim ***** válasza:
nálunk rosszabb a helyzet, de mi nem foglalkozunk vele hanem örülünk annak, hogy a másik nagyszülők mennyire szeretik az unokát. két gyerekünk van de párom családja egyiket sem látta. mióta összeköltöztünk nem kíváncsiak páromra sem. én nem tettem semmi rosszat még csak nem is veszekedtem senkivel. nem mondták sose, hogy mi a bajuk én meg nem fogok senki után járkálni. mikor még nem volt baba mindig mi mentünk, tartottuk velük a kapcsolatot de ez egy idő után megszűnt mert nagyon egyoldalú volt. akkor még páromat bántotta a dolog, de ma már örül annak, hogy van két gyönyörű kislánya. ha az Ő családjának nem fontos, hogy megismerje Őket mi nem fogjuk rájuk erőltetni mert abból köszönet úgy sem lenne.
2013. febr. 14. 14:46
 17/17 anonim ***** válasza:

:-( de szomorú történet. Nem dramatizálod túl, elég sajnálatos hogy ilyen szinten nem érdekli az unoka a nagyszülőket. Nem hiszem el, hogy a fél év alatt nem bírtak egyszer se elmenni hozzátok! Anyukámat hat ökörrel se lehetne visszatartani, hogy eljöjjön hozzánk, igaz nem lakunk ennyire messze, 4 órás út.

Én büszkeségből biztosan kibírnám, hogy ne keressem őket. Főleg, hogy semmi köszönet nincs abban ha kommunikáltok. Aztán meglátod, mi lesz...

2013. febr. 14. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!