Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » én dramatizálom túl?

én dramatizálom túl?

Figyelt kérdés
Van egy 6,5 hónapos babám. Külföldön élünk, a szüleim is külföldön, de más-más országban. Skype-olni szoktunk, már úgy volt 3x is eljönnek, de még egyszer sem értek ide... Ezen már túl vagyok, de nagyon bánt (páromat jobban), hogy sosem keresik az unokájukat, se minket, nem kérnek képet, ha küldök 1-et, levagyok tudva annyival h "aranyos", nem mondják h kapcsoljam be a camot, magamtól szoktam néha, de rá 2 percre azonnal mondják h kapcsoljam le mert szaggat a hang... Havonta 1x ha ŐK keresnek, de én minden 3. nap felhívom őket. Apu pl 1 látta camerán a kisbabánkat, bement tv-t nézni, vagy éppen ki sem jött. Mielőtt külföldre költöztünk volna, nagyon jjó kapcsolatom volt nekem is és a páromnak is a szüleimmel, bármiben számíthattunk rájuk. Mióta szétváltunk, mintha nem is léteznék. A babához nem szólnak 1 szót sem. Ilyenkor magamban megbánom, h még arra a 2 perce is bekapcsolom a webcamerát. Anya már a babánk születése előtt letisztázta, hogy őt nem hívhatja a babánk "mamának" szimplán, hanem őt Kati mamának kell hívni. Ok, lehet h csak én fogom fel szarul. Azon is gondolkoztam, h talán azért ilyenek velünk, mert én 23 vagyok, párom pedig 30 éves és a szüleim 43 és 46 évesek, talán fiatalnak gondolják magukat a mama és papa szerepre? Mi 7 éve vagyunk együtt a párommal, vele semmi bajuk, szeretik nagyon. Legalábbis szerették, mert már róla sem kérdeznek. Ő nem nagyon tud velük beszélni, mert hétköznap dolgozik, anyuék meg hétvégén csavarognak... Bánt, hogy ha még én nem is, de legalább a babánk érdekelhetné őket. JAaajj bocsánat, volt még kép, amire csak annyi volt a reakció, hogy "húúú hány óránként eteted hogy ilyen kövér?". Na az nagy pofon volt nekem akkor. Ha nyűglödik a kisfiam és pont akkor beszélünk, akkor érdekes módon éppen olyankor teszi le, amikor a fiam rázendít, pedig elég hamar megszokott nyugodni. Nem sír, csak nyüszög. Most tényleg én fogom fel rosszul? Annyiszor megfogadtam már hogy nem keresem őket és akkor talán majd eszükbe jutunk, de nem bírom sokáig. Max 3 nap :( Elfogadom a véleményeket, meg azt is ha azt írjátok h én fogom fel hülyén, szívesen fogadok mindenféle választ!
2013. febr. 14. 11:45
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Anyósom pl mindennap 2x is felhív minket, meg mondja h kacsoljam már be a camot, össze vissza gagyarászik a kisfiunknak, ő tényleg részese volt még így is h külföldön élünk, a mindennapjainknak. Ő látta felnőni. Nem zavar h hív, sőőőt.. Imádom, nagyon jjó a viszonyunk és sokkal jobban tisztelem mint a szüleimet, annak ellenére hogy a szüleimnek is megadom a tiszteletet, nem veszekszem v beszélek csúnyán velük.Egyszer mondjuk megjegyeztem h mennyire rosszul esik h nem keresnek (csak finoman), de anyu megsértődött és fel sem jött skype-ra 3 hétig.
2013. febr. 14. 11:48
 2/17 anonim ***** válasza:

Nem te fogod fel hülyén. Viszont szerintem hagyd abba saját magad kínzását. Ne keresd őket, ennyi. Beszéljétek meg a pároddal, hogy egymást is lebeszélitek, mert felesleges ennyi kört futni, miközben nyílvánvalóan tesznek rá, mi van veletek. Ha nem keresed őket, akkor 2 dolog lehet: 1. idővel feltűnik nekik, hogy elmaradtál, és keresnek ők; 2. nem keresnek ők sem. Az első lehetőség jó, a második baromira rosszul fog esni, fájni fog, de legalább rájössz, hogy nem érdemlik meg, hogy miattuk bánkódj.

Fel a fejjel, minden rendeződik. Lehet nekik is csak idő kell. De ne büntesd magad. Nyilván nem szép, amit művelnek, de lehet ezt hozza ki belőlük, hogy nagyszülők lettek. Nem vagyunk egyformák.

Csak magaddal ne tolj ki, inkább tegyél rájuk magasról. Ha nem tudnak megbecsülni, akkor tehetnek egy szívességet.

2013. febr. 14. 11:51
 3/17 anonim ***** válasza:

Én együttérzek veled. Ha már többször megfogadtad, hogy nem keresed őket, akkor ne is keresd. Próbáld kibírni.

Az, hogy még fiatalok, nem indok, hogy ne legyenek kiváncsiak az unokájukra. Anyukád fiatalon szült téged, gondolhatta volna, ha te is fiatalon szülsz, akkor ő fiatal nagymama lesz:) Egyébként én úgy éreztem az írásodból, hogy ők még egyáltalán nem akartak unokát. Fura, hogy több mint fél év elteltével sem mentek el hozzátok, bár nem tudom, milyen távol vagytok egymástól, de egyértelmű, hogy pici babával nem ti utaztok több órát.

2013. febr. 14. 11:52
 4/17 anonim ***** válasza:
Én elhiszem, hogy rosszul esik, elég furcsán állnak hozzátok. Egy anyának pedig szerintem semmi sem esik rosszabbul, mint ha semmibe veszik a gyerekét. Nálunk ennél is rosszabb a helyzet anyósomékkal, de már nem foglalkozunk velük, mi tudjuk miért van így. De nálatok nagyon furcsa, hogy jó volt velük a kapcsolatotok és most ilyenek. Kérdezted már esetleg, hogy miért viselkednek így veletek?
2013. febr. 14. 11:52
 5/17 anonim ***** válasza:
Ez nagyon szomorú....Te látod jól a dolgokat,sajnos ez elég elkeserítő,amit a szüleid művelnek.Igazából nem értem,hogy miért,mert előtte jó volt a kapcsolatotok. Meg Anyukád megsértődik?!!Atyég,ez nagyon gáz!!Pedig igenis ki kellene bírnod,hogy nem keresed őket egy darabig,majd amikor jelentkeznek, próbálj meg rossz érzést kelteni bennük,hogy azért nem telefonáltál,mert úgy érezted terhes nekik,hogy mindig keresed őket és nem akartál zavarni. Hátha erre elkezdenének magyarázkodni,te pedig nem jönnél ki rosszul a helyzetből.
2013. febr. 14. 11:53
 6/17 anonim ***** válasza:
miért nem mentek ti haza anyukádhoz ? nem lehet hogy az bántja ökett hogy nem vagytok közel ?
2013. febr. 14. 11:58
 7/17 A kérdező kommentje:
Igazatok van! A párom is mindig ezt mondja, h bírjam ki... De aztán amikor elgyengülök, mindig azt mondja, hogy "akármilyenek is, végülis a szüleid..". Azért fáj nagyon, mert nem engem kellene h keressenek, hanem az unokájukat. Nem laknak vészesen messze, repülővel is max. 2 órahossza. Tudnánk menni mi is mostmár, de a párom már csak elvből sem akar elindulni, én meg támogatom mert azért vmilyen szinten igaza van. Valami miatt megváltoztak, talán pont azért mint az egyik kedves válaszoló is írta, h nem akarták az unokát. Nagyon jjó volt a kapcsolatunk de tényleg, mindennap összejártunk, de mióta külföldön élünk, minden megváltozott. Ők utánunk, kb 5 hónappal költöztek ki.
2013. febr. 14. 12:02
 8/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Biztos nem vigasztal majd amit írni fogok tudom, de azért egosztom Veled. Én a szüleimtől csak 100 km-re költöztem. Amikor megszületett a kisfiam eleinte viszonylag sűrűn minden hónapba jöttek vagy többször is. Aztán ez szépen lecsökkent telefonon se hívogat már. Több hete nem beszéltem Vele és ez a férjemet jobban zavarja mint engem. Nekem is ennyi idős a babám mint a Tied.

A tanács az amit már sokan írtak, ne foglalkozz velük, hiába a szüleid éljetek boldogan békességben és szeretetben. Mondjuk az tényleg elég rosszul esik az embernek amikor ilyet mond a saját anyja a kisfiára. Nekem is nagyon rosszul esne az biztos. Egyszerűen akármennyire is fáj a dolog ne foglalkozz Velük. ÉN is megbékéltem már a helyzetemmel ez van anyám nem akar annyira az unokájával foglalkozni, mert nagyon "messze" vagyunk.

Fel a fejjel nem Te dramatizálod túl. Lépj tovább rajtuk.

2013. febr. 14. 12:04
 9/17 A kérdező kommentje:
3 hónapos koráig a babánknak, megmondta a védőnő hogy nem vihetem sehova. A papírjai, ami kell az ideiglenes útlevélhez, 5 hónapos korában érkeztek vissza, 3 hónap várakozási idő után. 5. hónap után elmehettünk volna, de akkor meg már nem akartunk. Tudták h nem tudunk sehova sem menni :( Apa kijelentette h neki addig ugysem számít unokának, amíg nem tud totyogni, addig "csak" egy baba. Ez is rosszul esett.
2013. febr. 14. 12:05
 10/17 A kérdező kommentje:
Karácsonykor rámtört a szeretetroham és csináltam a nagyszülőknek a kisfiunk képeivel egy videót. Elküldtem, anyu meg is nézte, megköszönte (28.-án, mert egész karácsonykor nem jelentkeztek be). Kérdeztem h apu látta? Hát ő még nem nézte meg, majd máskor megnézi. Január 14.-én írt anya, h na apu is megnézte és szép azt üzeni. Nem tudom, nekem ezek nagyon rosszul tudnak esni, pont ezért is tudom fejből a pontos időket.
2013. febr. 14. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!