Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti elmennétek a gyereketek...

Ti elmennétek a gyereketek nélkül nyaralni?

Figyelt kérdés
Ismerek egy házaspárt, akik elmentek nyaralni, a gyereket pedig itthon hagyták a nagyszülőkre. 1 éves volt a kisfiú és nem voltak túl messze.
2013. febr. 13. 21:30
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ez komoly? Egyáltalán nem hiányzott a gyereked??
2013. febr. 13. 22:08
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező úgy veszem le én is hogy azt várod hogy mindenki azt írja hogy húúú de gáz meg azta de szörnyű. Én- ha lennének normális nagyszülők akik szeretik a gyerekemet és kicsi korától ismerik simán rájuk hagynám pár napra. Nekünk 3 van és igenis megértem azt hogy néha jó lenne pár nap a férjjel kettesben mondjuk és az év 362 egyéb napjain nyilván együtt vagyunk a gyerekekkel.

Nálunk szóba se jön ilyen így a közös családi nyaralások számomra nem jelentenek pihenést mert idegen helyen még rosszabbul alszanak és mosott.....vagyok napokig . Így elmegyünk egyszer nyaralni egy évben és utána napokig kipihenem otthon a nyaralást. Gondolom ha már nagyobbak lesznek, ez jobb lesz de nem ítélem el aki megteheti és néha elmegy.

2013. febr. 13. 22:20
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem várom azt. Megértem azokat, akik elmennek a gyerekük nélkül - hozzáteszem hogy én nem mennék- ettől függetlenül és is szeretnék néha kikapcsolódni. De az már nekem sok, hogy aki elmegy, annak nem hiányzik a gyereke. Nekem egy fél nap után is hiányzik. De mindenkinek szíve-joga...
2013. febr. 13. 22:23
 14/21 anonim ***** válasza:
Mi Kínában élünk, és a pöttöm másfél éves korában elmegyünk Párizsba egy hétre... nélküle. Ugyanis az lesz a nászútunk, ahova nem hiányzik egy totyogó. Nem mondom, már most hiányzik a pici, pedig még csak két hónapos, de mire odáig eljutunk, tuti alig fogom várni, hogy gépre üljünk és egy hétig pelenka-etetés-altatás nélküli napjaink lesznek.
2013. febr. 13. 22:35
 15/21 Babeli Zurzavar ***** válasza:

kerdezo! negativ felhangu kommentek nelkul hitelesebb lenne a "mindenkinek szive joga" mondatod.

a nagyfiam 9 honapos, 8 hetes magzat a kicsi. Mi is elmegyunk egy hosszu hetvegere megunnepelni az uj csaladtagot, a csaladtol kaptuk a wellness vouchert direkt csak 2 fore, baba nelkul, mert kell a parommal eltoltott 3 nap, ahogy Baba elott is fel evente!!!

2013. febr. 14. 04:38
 16/21 anonim ***** válasza:

Minket is küldenek a nagyszülők! 15 hónapos lesz a fiam! Igaz, ő már aludta a mamiknál. Eddig mindig vittül wellnesselni, de most mondták a nagyszülők,hogy töltsünk 3 napot kettesben a férjemmel, mert ránk fér.

Még agyalok rajta!

És ez nem azt jelenti,hogy ha nélküle mennénk nem hiányozna, hanem,hogy kell néha kicsit férjnek-feleségnek is lenni! Ha egy gyerek megszokta a mamikat, aludt is már velük, akkor abból a két éjszakából nem hiszem,hogy baj lenne!

Bár én is attól félek,hogy hiányozna és egész nap azon agyalnék,hogy mit csinál! :)

2013. febr. 14. 05:52
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi még csak most várjuk az első babánkat, de biztos, hogy el fogunk menni nélküle is pár napra. Az ismerősi körömben/rokonaim között olyan párok mennek szét, akikről álmomban sem képzeltem volna. Egy kisbaba azért megterhelő a párnak és fontos, hogy pár napot kettesben, csak egymásra figyelve tudjanak romantikázni.

Persze most jöhet a lepontozás, hogy ezek a párok biztos amúgy sem voltak összeillőek meg ha a baba miatt megromlott a kapcsolat akkor az annyit is ért...de akkor is úgy gondolom, hogy a kisbaba mellett fontos a párkapcsolattal is foglalkozni, így teljes a család.

És ha van megbízható nagyszülő, akire lehet hagyni, akkor simán belefére pár nap távollét.

2013. febr. 14. 08:59
 18/21 anonim ***** válasza:

Látom itt nagyjából csak annak a válasza hasznos, aki nem megy sehova gyerek nélkül.

Aki lepontozott, annak gratulálok és nagy szeretettel várom itt nálunk és 1 hónapig nyugodtan helyettesíthet! Utána majd megkérdezem, hogy mit gondol miért is merészelek lelépni a férjemmel ÉVENTE 3 napra.

Utolsónak teljesen igaza van, nem csak a gyerek létezik a világon, ha már szültél valakinek, akkor feltételezem szereted is, és ez általában a gyerek után is így marad. De szerintem abban mind egyetértünk, hogy egy baba születése igen csak próbára teszi még a legjobb párkapcsolatot is! És senki nem mondja nekem, hogy olykor nem vágyik kettesben lenni a párjával akár csak 1 nap erejéig is gyerekek nélkül.

Ja hogy van olyan akik oda tudja adni nagyinak egy napra és így nem hiányzik az életéből a kettesben töltött idő? Hurrá, csak ezt nem mindenki teheti meg, mert van aki az év 365 napjából, mondjuk 340-et a gyerekkel tölt és a maradék 25 napban látja csak a szüleit, a gyerekei nagymamáját a távolság miatt, ergo abban a 340 napban nincs kire hagyni a gyereket!!! Még még mozi erejéig sem!!

2013. febr. 14. 11:17
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ. Velem az a helyzet, hogy nem engedhetjük meg magunknak a nyaralást, talán jövőre. De ha össze is jön, nem szeretném kihagyni belőle a gyermekemet. Ha lenne annyi pénzünk, hogy egy évben összejönne a nyaralás is, + 1-2 wellness hétvége, akkor lehetséges, hogy egy hétvégére lelépnék a férjemmel. Persze ha a gyerek elmaradna a nagyszülőkkel. De ez még csak álom.... Megy a zöld kéz mindenkinek. :)
2013. febr. 14. 12:52
 20/21 anonim ***** válasza:

Én egy korábbi válaszoló vagyok, aki azt írta, hogy nem menne.

Én nem egészen úgy értelmeztem a kérdést, ahogy néhány későbbi válaszoló. Mivel a kérdésben nyaralás volt én arra gondoltam, amikor jó esetben évente, vagy inkább ritkábban a család közösen elmegy nyaralni. A nyaralásból nem hagynám ki a gyereket. Igaz mi nem fogunk menni idén nyáron, amikor 1 éves lesz, inkább jövőre.

Ha valaki szívesen elmegy pl. wellnesselni 2 napra és szerető nagyszülő vigyáz a gyerekére, de a családi nyaralásra elviszi a gyereket is, az számomra is teljesen normális. Az más kérdés, hogy nekem jelenleg ilyenre nincs igényem.

2013. febr. 14. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!