Ti beadattátok a rota vírus elleni oltást?
nem
a rotának több törzse is van, de teljeskörű védelmet egyik oltás se nyújt
ami jobb, az kb 40ezer/oltás, két oltásból áll a sorozat, vagyis 80ezer Ft...
a mi dokinénink nem erőltette, mert mondtam neki, hogy a kötelezőkön kívül nagyon nem akarok semmit beadatni a kicsinek
kicsit túl van lihegve szerintem (gondolom az ára miatt sokan nem adatják be és kevés a gyártónak a haszon....)
annyit még tudj róla, hogy szájon át adják be (nem szurival, mint más oltásokat)
vagyis, ha bukik a babád, akkor egyáltalán nem biztos, hogy bent marad a védőanyag a szervezetében
szóval rizikós, mert nem biztos, hogy bent marad, és az se biztos, hogy megvédi a babád a betegségtől, és ráadásul drága
Mindkét gyerekem megkapta, bár mindkettő csak anyatejes volt 6 hónapig. És a pneumococcus ellenit is beadattam. A bárányhimlőn még gondolkozom, azt lehet, hogy csak a fiam kapja, ha kérjük majd. De mást egyelőre nem szeretnék.
Nem vagyok egy oltás-rajongó, de a mi gyerekorvosunk komolyan ajánlotta. Itt a déli országrészben az elmúlt években egyre durvább tünetekkel járnak ezek a fertőzések, ezért döntöttünk így.
Sajnos az ikerlányaim 10 hósan elkapták a rotát (nem nagyon jártunk velük sok helyre, de a munkahelyemen szerveztek mikulás ünnepséget, amire elmentünk...)
Nem is tudtam erről a vírusról, amíg nem kerültünk bele. 5 nap első körben a László kórházban élet - halál között kiszáradás miatt, aztán jobban lettek, mehettünk haza, 6 nap múlva vissza, mert megint rosszabbul lettek, ezúttal 12 nap infúzió, idegeskedés, aggódás, nekünk szülőknek földön alvás a gyerekek kórházi ágya mellett. A férjem nem tudott menni dolgozni, amennyi jövedelmünk így kiesett + amennyit a kórház melletti büfében elköltöttünk ennyi idő alatt, hogy ne haljunk éhen, az sokkal többe került, mint az oltás került volna.
Nagyon felelőtlen, aki kockáztat szerintem, nincs olyan, hogy kevésbé vagyok veszélyeztetett, mert nem volt a családban (ez nagy butaság), mert nem jár egy ilyen korú gyerek közösségbe (egy kimozdulás is elég)
Mi azóta minden gyerekünknek beadattuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!