Érdemes beadatni a babáknak a rota vírus elleni oltást? Ti beadattátok?
Én nem adattam be, nekünk sem ajánlotta se a védőnő, se a gyerekorvos. A gyerekorvos azt mondta, hogy sok baba betegebb lehet magától az oltástól, mint ha elkapja a betegséget és nekem is ezt mondta, hogy ha rendezett körülmények vannak, és nem megy két éves korig közösségbe, akkor nem kell.
Én amúgy sem vagyok híve az adható oltásoknak, csak a pneumot kapta meg, mert én nagyon füles, meg mandulás voltam kicsinek. De mint ezt is, a hányásos, hasmenéses betegséget is ezer vírus okozhatja, az oltás csak attól az egytől véd meg.
Mi nem adatjuk be.A sok válfaj közül csak egytől véd meg az oltás.A védőnőd elég nagy butaságot mondott.A rota nem a kosz és piszok miatt alakul ki, ez egy vírus, ami a levegőben terjed.Sajnos ezt nem igazán lehet kivédeni.
A többit ugyan úgy megkaphatja, sőt a rota nem csak gyerekeket fertőz meg, a szülők is ugyan úgy elkaphatják.Mivel elég drága aki szeretné az úgy is beadatja, ártól függetlenül.(nem a koszt nézi a rota.)
Nagyon sok rotás babát láttam, olyat aki megkapta az oltást és olyat is, aki nem adatta be.
egy "nővér" anyuka
Akiknél otthon piszok van, és nem takarítanak, azok igénytelenek, viszont ők hogy tudnak megfizetni majdnem 40 ezret a rota oltásért? Én ezt sose értettem. Rotát bárhol elkaphat a gyerek, nemcsak otthon.
Én sem adattam be.
Én beadattam a kisfiamnak a ,i doktor nénink ajánlotta é nem sajnáltam rá a 36000tf-ot.Még mindig jobb mint esetleg a kórházab tölteni napokat szerintem
13 hónapos baba anyukája
Én kérdeztem a dokit, azt mondta tök felesleges. Minden gyerek átesik valamilyen hányós-hasmenéses fertőzésen, millió ilyen van, vagy rotának hívják, vagy nem....
szóval én nem adattam be.
én beadatom. most hétfőn megyünk dokihoz. nekem ajánlotta. nagyon komoly baja is lehet a betegségtől. sok baba meghalt benne. van egy ismerős baba, aki megkapta a betegséget és kb annyit költöttek pelusra , törlőkendő stb, mint az oltásra+ az idegesség.
Ausztiában kötelező- szerintem nem poénból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!