Mi a véleményetek a Rota vírus elleni védő oltásról? Beadattátok vagy adatjátok babátoknak? Ha igen miért és ha nem miért nem?
Szerintem biztos jó dolog, csak hát olyan drága hogy nem mindenki adathatja be.
Pedig igazán adhatnák elfogadható áron hiszen nagyon gyakori betegség.
Én az ára miatt nem tudtam beadatni, pedig beadattam volna, de hát minden egyes injekciót plusz 2000-ért adja be az orvos.
Én is azért nem adattal be, mert a Rota csak 1 a 100-ból, több féle hányás hasmenést el lehet kapni!
Évente 1x elkapja lányom, általában a férjem hozza haza, éa végig megy mindenkin.
Egyrészt az ára miatt nem áll módunkban beadatni.De ha nem lenne ilyen magas az ára sem biztos,hogy beadatnám a gyerkőcnek.
Védőnőm is azt mondta,nem ajánlja,mert
-egy fajtája ellen véd csak.
-Ezen kívül az a tapasztalat,hogy aki megkapta a védőoltást,és elkapja a Rota másik változatát,sokkal intenzívebb a betegség lefolyása.
-Mivel szájon át kap a gyerek egy folyadékot,és nem oltást,ha kiköpi,kihányja,vagy valamiért nem szívódik fel rendesen semmit sem ér az egész és kidob az ember az ablakon több tízezer forintot.
Nem adattam be. Dokinénink sem javasolta.Meg a pénz miatt sem. Ugyan is egy kisgyerek szinte bármilyen hányás-hasmenéses vírustól kiszáradhat.
Az oltás ellenére is elkaphatja, max enyhébb lefolyású lesz.
Utolsó szempont pedig az, hogy a Rotának huszonvalahány törzse van, az oltás pedig csak 2 ellen véd.
Mi védőoltás pártik vagyunk, mindent megkaptak a gyerekek, kivéve ezt.
Okok:
-valószinűleg bukja, így semmi hatás...
-36 féle rotatörzs van, ez pedig két olyan ellen véd, ami itthon nem is szokott előfordulni, tehát nem kapták meg és nem az ára miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!