Miért elitélendő ha 8 hónapos babának nem hagyom simogatni a kutyát?
Én nem értem, mi itt a kérdés???
Igen, túlliheged. Ott is, itt is megírták, nem kell félteni a kutyától, egy simogatástól a gyereket.
Ha az a bajod, hogy a kutyátokban nem bízol, akkor értelemszerűen nm hagyod simogatni, de nem azért, mert 8 hónapos, hanem azért, mert a kutya kiszámíthatatlan. Tehát a 3 évest se fogod hagyni, hogy simogassa. Ez rendben is van.
De a kérdésed eredetileg csak általában szólt, és általában, egy normális kutyát egy átlag gyerekkel meg lehet simogatni bizony.
A kérdés, hogy miért van szükséged innen önigazolásra?
Dogos vagyok.Így már értem.Nem bántani szeretnélek ,de ez a kutya nincs megnevelve.A házőrzőt is nevelik!Ahogy írod,elképzelhető,hogy ő tartja magát falkavezérnek,de ha nem alacsonyabb rendűnek számítasz a szemében,pláne ha már kapott feléd.
Ha érdekel egy kis kutyapszichológia és van egy kis időd olvasgatni,ajánlom olvasdd el Jan Fennel:Kutyapszichológia című könyvét és segíteni fog belelátni a fejébe 1 picit.
Akkor tisztázzuk a dolgot. Én írtam azt amin úgy felháborodtál. Hiába írod ki később így is tudom, hogy én voltam.
Azt mondtam SOK EMBER kidobja a kutyáját, ha jön a gyerek. Nem azt hogy te. Sajnos ez van.
Azt sem mondtam, hogy gonosz vagy mert kint a kutyád. Én is azt tartom hogy a kutyának kint jó hacsak nem kopasz és 1 kg-os.
A vélményem még midnig ez. Zavarnak a túlaggódós anyukák. És kutyás vagyok, ezért felháborít ha ilyenkor semmibeveszik az állatot egy gyerek miatt (ismétlem nem te, hanem SOKAN)
A kutyátok nincs megnevelve, nem tudja, hogy ki a főnök. Ezért nem őt kell hibáztatni amikor jön a gyerek hanem magatokat vagy azt aki a gazdája. Ha nem bízol a kutyában arról csakis az tehet aki nem nevelte meg. Elég súlyos a dolog ha már ugat rád. És a gyereked is meg kell nevelni, hogy a kuytát nem húzkodjuk, nem vesszük el a játékát, nem nyúlunk a táljába. És olyankor nem a kutyára rászólni hanem a gyerekre. A kutyát meg akkor megnevelni amikor hozzánk kerül.
Amikor azt mondtam sok ember kidobja a kutyáját amikor jön a gyerek akkor erre gondoltam. Hogy minden jóval elkényeztetik vagy ép csak házőrzőnek van (bocsi, de arra ott a riasztó, a kutya nem ezért van) aztán amikor jön a gyerek és látják hogy baj van akkor elpaterolják. Pedig ez mind az ő hibájuk.
Gondolom a gyerekd nem mászkálhat négykézláb, senki nem foghatja meg amíg nem mosott kezet domestossal, nem érhet hozzá egy cipőhöz, a fűhöz, a fákhoz, sőőt semmihez! Mert ha valamelyiket is megengeded neki akkor bizony baj van. Honnan tudod hogy nem ért-e hozzá előtte a kutya? Egy egészséges kutyától a gyereknek nem lesz semmi baja, hanem ellenállóbb lesz tőle. Képzeld engem amikor kicsi (szerintem még járni sem tudtam) voltam, még a bocihoz is odaraktak, és lám semmi bajom! Sőt sose voltam még beteg. Azóta is emlékszem, az volt az első élményem. Ahogy a boci szőre a lábamhoz ért. Általában azok a betegek akiket mindentől elzárnak.
Most lehet szörnyülködni.
Hát féltse, nincs ezzel semmi gond.
És ezt miért kell kérdésnek kiírni, hogy "féltem a gyerekem, mások szerint túlságosan."
Hát ő kiírja, semmi gond. Mi meg reagálunk és ezzel sincs semmi gond. Mindenki kifejti az álláspontját. Gondolom, ezért tette fel a kérdést, mert szeretné olvasni az álláspontokat. Értelemszerűen nem mindegyik egyezik az övével. Attól még lehetne hasznos az az álláspont is, de valahogy az ellentétes válaszok mindegyike egyben haszontalannak is lett minősítve. Ami a kérdezőt minősíti sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!