Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogy viselitek, ha anyós/ap...

Ti hogy viselitek, ha anyós/após dicsekedne milyen ügyes az unoka, közbe meg tőlük az ég világon semmit nem tanul a gyerek?

Figyelt kérdés

Röviden vázolom a helyzetünket, biztos lesz aki undoknak fog tartani...

Anyósomra és apósomra nem számíthatunk, mert ők betegek. Mindenféle nyavalyájuk van, de mindet csak maguknak köszönhetik, mert sosem tartották be az orvosi előírásokat. Van egy 20 hónapos kislányunk, nagyon ügyes, értelmes gyerek. Ők bennünket sosem látogatnak meg, mert apósom nem ülhet már volán mögé, így ha mi nem megyünk el vagy a férjem nem hozza el őket, akkor ők nem jönnek. Ha valamilyen családi összejövetel van mindig verik a mellüket, hogy az ő unokájuk de ügyes, meg mit szoktak vele játszani, dicsekednek, produkáltatják a gyereket. Közben meg soha az életben nem ülnek le vele játszani, egy mesekönyvet nem olvastak még fel neki soha. Engem nagyon zavar, a férjemet nem, mert úgysem tudunk a szülein már változtatni.

A párjaitok szülei mennyit foglalkoznak a gyerekkel?

Ja, még annyi, hogy én annak idején erőltettem volna a dolgot, hogy ők is legyenek a gyerekkel, ismerje a lányom minden nagyszülőjét, de miután anyósom egyszer nem figyelt rá és a gyerek nekiesett az ágynak onnantól én kezdtem hanyagolni a találkozásokat.

2013. febr. 13. 15:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk se jó a helyzet.Nem szeretném elmesélni az okokat.

Apósom meg azt meséli mindenütt milyen jókat játszanak!Pedig

2 éves és sose játszottak még.

Engem nem zavar mesél amit akar :-)

2013. febr. 13. 19:01
 12/21 anonim ***** válasza:
Végül is az unoka DNS-ben bent van a nagyszülők génje is, így az okosságot ügyességet tőlük is örökölte.
2013. febr. 13. 19:48
 13/21 anonim ***** válasza:
Az én anyósom is dicsekszik, hogy milyen ügyes az unokája. Mindent én tanitottam neki amit tud eddig. De én ezt ugy veszem, ha dicsekszik, hogy ezzel engem is dicsér.
2013. febr. 13. 20:25
 14/21 anonim ***** válasza:

De egyébként mit szeretnél, mit tanítsanak neki? Szerintem nem dolguk nevelni az unokájukat...ez a szülök dolga...

Eszembe sem jutna ilyet várni tőlük, sőt...Főleg, hogy keveset lehetnek a közelében. Nyilván nem nevelni szeretnék, hanem kiélvezni, hogy milyen ügyes...ami a Te érdemem...örülj neki, hogy elismerik közvetve ezzel, hogy jó anya vagy...

Véletlenül nem más áll a háttérben, amiért nem szíveled őket?!

2013. febr. 14. 10:59
 15/21 A kérdező kommentje:

Nos, látom jött pár hozzászólás, reagálnék akkor.

Anyósomék igen, betegesek, viszont nem idősek! Egyidősek az én szüleimmel, akik még javában aktívan dolgoznak. A férjem szülei leszázalékolva tengetik napjaikat otthon már vagy 15-20 éve. Nem várom el, hogy segítsenek, egyszersem kértem meg még őket semmire, arra se, hogy vigyázzanak a gyerekre, mert a férjem is megmondta, hogy ő sem bízná rá a gyereket soha. Egyszer eljött anyósom hozzánk délben (a férjem délben hazajár ebédelni és elhozta őt is), ekkor még 6 hónapos volt a baba. Mondta, hogy majd ő vigyáz rá, mi meg ebédlejünk. Mondtuk hogy jó, de ott kell ülni mellette, mert ő még nem tud stabilan ülni. Hát ő nem ül le a földre, mert konkrétan olyan kövér, hogy a cipőt se tudja felhúzni egyedül, így be kellett vinni egy sámlit, arra ült a gyerek mellé. Kétszer elmondtam neki, hogy figyelje a gyereket, inkább tartsa a kezét a hátánál, de mikor elborult a gyerek pont neki az ágy élének akkor csak annyit mondott, hogy hát ilyen hirtelen dől el? Hát nem, majd szól előre a gyerek, hogy dőlők! Csak azért írtam le a történetet, mert többen írtátok, hogy előfordulnak balesetek, persze, előfordult már, hogy elesett mellettem is, de neki aki alig látja szerintem extra figyelemmel kéne lennie főleg egy ilyen kicsi iránt. Na mindegy, biztos nem mindenki ért velem egyet.

Végül is a kérdésem csak annyi lett volna, hogy kinek mennyit foglalkoznak a nagyszülők az unokával? Mert amit én kaptam a nagyszülőktől az valami felbecsülhetetlen élmény, rengetek mókázás, vidámság, örömmel gondolok vissza azokra a nyarakra amiket a nagyszüleimnél töltöttem, látszott rajtuk az élni akarás és az, hogy felpezsdültek míg ott voltak az unokák náluk. A nagyszüleim egyébként még mindig élnek és ha találkozunk többet foglalkoznak a dédunokájukkal mint anyósomék, pedig az én nagymamám 90 éves és igaz, hogy fáj itt ott, de leül a szőnyegre legózni, anyósom 55 éves és arra nem képes, hogy süssön valami süteményt ha megyünk hozzájuk, mert lusta. De azért a szomszédot át tudja hívni, hogy nézze meg milyen szép ez a gyerek, meg lángész, mert be tudja kapcsolni a tv-t.

2013. febr. 14. 14:02
 16/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ezzel a példával szerintem nem hiszem hogy jó példát hoztál.. mármint hogy nem tudta megfogni, amikor eldőlt. Egy babát aki még nem tud ülni nem is szabad ültetni és hidd el, hogy egy ember, még ha nagyszülő is és még akkor is ha x éve felnevelt egy gyereket nem tud úgy és olyan gyorsan reagálni.

Anyósom szereti az unokáját, mindent megtenne neki, néha még túl sokat is, viszont én meg a saját anyámra nem merem bízni néhány óránál többre. Nem ő nevelt engem, most hogy van unoka, most találkozunk 2-3 hetente, ha nem lenne lehet hogy talán évente egyszer. Ő sem süt, főz neki, csak nézi vagy figyeli és próbál vele játszani. Ezt én elfogadtam, hiszen mi mást csináljak?

Te is fogadd el anyósodékról, hogy max csak ennyire "képesek" hogy dicsérik és elégedj meg azzal. Ahogy leírod tényleg nem egészségesek és életkortól függetlenül, ha nem egészségesek ne várj csodákat, mert csak te fogsz rajta rágódni.

Lehet hogy még nem is tudnak úgy a kicsiddel mit kezdeni, majd ha nagyobb lesz, cserfes lesz és kér majd a mamától bundás kenyeret, palacsintát vagy miegymást majd akkor kiderül minden :)

2013. febr. 14. 14:29
 17/21 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, apummal nem túl jó a kapcsolatom, gyerekkori dolgok miatt is, meg úgy egyébként is.. havonta egyszer látja az unokát, nem tud vele mit kezdeni, nem is foglalkozik vele, semmit nem csinál vele ellenben az én nagypapám túl egy csípőprotézisműtéten és egyéb ilyen betegségeken lemegy vele a szőnyegre és négykézláb megy neki. Szóval ennek fényében mondom, hogy ne erőltesd, ne agyalj rajta, hanem fogadd el, hogy ők dicsekednek. Aztán még bármi történhet, max pozitívan csalódtok.
2013. febr. 14. 14:33
 18/21 A kérdező kommentje:

Nem ültettem a gyereket, ennyit én is tudok, még mielőtt itt gyorsan mindenki lehordana rossz anyának, csak a kicsi mindig felült magától, de olyankor kellett figyelni, mert pár másodperc múlva borult.

Kérdeztem anyósomtól egyszer, hogy ha majd az unoka mondja, hogy süssél nekem mama pogácsát, akkor süt majd neki? Azt válaszolta, hogy majd megmondja neki, hogy mondjad anyunak, hogy süssön ő.

Úgyhogy én nem is várok ilyesmit hogy sütögessen neki, ha valaki az unokájának nem képes sütni.... A gyerek egyszer kéri meg és nem süt neki többször úgy se fog próbálkozni szegény gyerek.

Aranyos a nagypapa, hogy protézissel mászik, én mindig azt mondom, hogy aki nagyon akar, az meg tudja csinálni.

Majd egyszer biztosan beletörődök ebbe az egészbe.

2013. febr. 14. 14:42
 19/21 anonim ***** válasza:

Azta...ez a példa rá, hogy milyen rossz nagyszülő? :)

Fél éves, stabilan ülni nem tudó gyereket nem is szabad ültetni.... :((

De ha már így van, és a férjed is azt mondja, hogy nem hagyná rá a gyereket, akkor miért nem fektetted le addig a földre, nyilván eljátszott volna úgy is, nem kell fölösleges veszély helyzetet teremteni neki, főleg ha egy sámlin ül mellette valaki...naná, hogy nem tudja hirtelen elkapni, a eldől, ha nehezen mozog...na ne már...

2013. febr. 14. 14:45
 20/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, akkor még egyszer leírom, hogy nem ültettem a gyereket, hanem ő ült fel mindig magától. Mikor kimentem még épp hasalt.
2013. febr. 14. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!