Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálok rosszul a hozzátá...

Mit csinálok rosszul a hozzátáplálásnál?

Figyelt kérdés
Teljesen el vagyok keseredve... pici lányom nem hajlandó megenni a zöldségeket, főzelékeket, akárhogy kínálom neki. A gyümölcsöt és a húsos gyümit minden mennyiségben eszi, de a főzelékek közül csak a paradicsomos krumplit és a sütőtököt eszi. A védőnőm a fejemen ugrál, hogy nagy nevelési hibát követek el, amikor odaadom a gyereknek a gyümölcsöt vagy tápszert a főzelékes próbálkozás után, és nem fog rendesen fejlődni, továbbá egy finnyás gyerek lesz belőle, aki semmit nem fog megenni. Azt a tanácsot kaptam, hogy óránként kínáljam neki a főzeléket, és ha nem eszi, akkor addig nem kaphat mást enni, amíg a főzeléket meg nem ette. Ezt csinálom már három napja, a gyerek ordít, ha csak meglátja a kanalat, továbbra sem hajlandó megenni a főzeléket, hiába nem adtam neki mást, de így aludni sem tud rendesen. Tegnap reggeltől próbáltam neki adni, kettőkor kapott tápszert, addig nem evett semmit, utána ismét próbálkoztam, de nem kellett neki, csak tolta ki a nyelvével, meg ütötte ki a kezemből a kanalat, így lefekvés előtt ismét kapott tápot.Próbáltam már gyümölccsel is keverni, úgyse kellett. Mit csináljak, hogy rendesen egyen? Nem fogja így megutálni az evést?
2013. febr. 12. 11:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ez a védőnő nem komplett, már bocsánat.

Mit akar, még csak 6 hónapos. Az én kisfiam (15 hós) nem eszik meg ilyen mennyiségeket és főleg nem ennyiszer egy nap, amiket itt leírtál, igaz ő még szopizik is.

Nekem sokáig még az almát sem volt hajlandó megenni, mondjuk nekem előbb ette a főzelékeket mint a gyümölcsöt, mert nem szereti a savanyú ízeket, viszont nekem így gyümölcsöt nem akart enni.

Szerintem semmit nem rontottál el, nyugodtan add neki azt amit megeszik, ne erőltess semmit, had haladjon a saját tempójában, mert így tényleg csak az evést fogja megutálni szegényke.

A védőnőnek meg modd azt amit hallani akar. Nem is értem, nálunk tök normális védőnők vannak, néha olyanokról hallok, hogy égnek áll a hajam.

Ne görcsölj rajta, annál rosszabb lesz, adj neki azt amit jónak látsz, és szívesen megeszi.

2013. febr. 12. 12:40
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, a fiam múlt héten volt 7 hónapos, délelőtt eszik pár kanál gyümölcsöt, zöldséget eddig elutasította, nem erőltetem, ha gyümi sem kell, pár napot kihagyok. Nem erőltetem: a dokink és a védőnő is ezt tanácsolja. Minden gyereknek más a tempója, van amelyik 8 hónaposan kezd el enni és különben is, 12 hónapos koráig 70%-ban, anyatej/tápszerből kellene állnia a kajának az ajánlások szerint. Egy egész élet áll előtte, hogy egyen, az erőltetéssel inkább alakulnak ki evési problémák, mit azzal, ha nem adod neki egy darabig, ami nem kell neki. 1 hét múlva próbáld újra.
2013. febr. 12. 12:41
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Már bocs..de a védőnőd egy hülye!!!!

Hát könyörgöm egy hat hónapos gyerekről van szó.

Még hogy következetesnek kell lenni vele?na persze...

Az idióta tanácsa alapján csak azt éred el,hogy magát az evést fogja megutálni.

Add neki azt amit szivesen megeszik.

Hidd el,meg fog nőni,és nem marad le semmiről:)

A védőnő meg ha dumál,hagyd rá és bólogass.

2013. febr. 12. 13:27
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam mondjuk a sárgarépát nem volt hajlandó megenni, kiköpte, öklendezett tőle, hát hagytam. Megpróbáltam egy hónap múlva, semmi, kiköpte, adtam neki mást, és utána 1 hónap múlva megint próbáltam, akkor megette.

Szóval várj, próbálgasd később! Keverd bele olyanba amit szeret( csak egy kicsit), hogy ne érezze rajta.

Majd megeszi, amikor kéri!

2013. febr. 12. 14:22
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ne erőltesd! Még csak 6 hónapos. Próbáld minden héten újra megkínálni, előbb-utóbb el fogja fogadni. Addig pedig adj neki azt, amit megeszik. A gyümit tudod neki krumplival sűríteni? Úgy megeszi?

Ha 8 hónaposan sem fogadja el, szerintem ráérsz akkor drasztikusabb lenni.

Én 5,5 hónaposan kezdtem kislányomnál a kóstoltatást, 8 hónaposan még egy étkezést sem tudtam kiváltani, mert sosem evett annyit, sem gyümölcsöt, sem zöldséget, hogy kitegyen egy adagot. 8 hónapos múlt, amikor a gyerekorvos azt mondta, hogy próbáljam minden szopi előtt megkínálni. Ebből az lett, hogy délelőtt nem fogad el semmit, csak cicit, délben főzelék (általában úgy főzök, hogy a mienkből tudok kivenni, és utána fűszerezem jobban, mert ezt legalább megeszi, semmi mást), délután gyümöccsel próbálkozom, a maximum 60-70 gr, este tejpéppel próbálkozom, amiből a fél adagot még csak egyszer ette meg. A többi szopi, illetve minden evés után, mert tetézi azzal, hogy inni sem hajlandó mást :) Meg így azért nálunk is nagy a pazarlás :) De hát azért kínálni kell, amennyit elfogad, annyit.

Előbb-utóbb fog változni, próbálkozni kell, de erőltetni nem szabad. Minden baba más ütemben fejlődik, a mieink úgy látszik, nem akarnak hamar enni. Szerintem ez nem nagy tragédia.

A védőnő helyett pedig próbálj meg beszélni egy gyerekorvossal :) Valószínűleg az kevésbé fogja drasztikusan megítélni a helyzetet :)

2013. febr. 12. 15:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Az én fiam most lett 8 hónapos.Még nem váltottunk ki egyetlen étkezést sem rendesen.Ebéd és uzsonna.Ma fordult elő, hogy ebéd után nem szopizott még.Bár van mikor megesz annyit, hogy csak lesek és mégis kéri a szopit utána.Szerencsére amit eddig kapott megette, bár a zöldborsót nem nagyon szereti.Eleinte minden kajájába tettem édes almát, így megevett mindent.Most már alma nélkül is megeszi a főzeléket.
2013. febr. 12. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!