Van más is akinek a babája úgymond teljes embert kíván, vagy csak én csinálok valamit nagyon rosszul?
Kisebbik fiam 2,5 hónapos, a nagy 2 éves.
Van pár ismerősöm,akiknél hasonló a felállás, és mikor beszélgetünk mondják, hogy egész jól elvannak, kicsit nehéz megoldani, hogy ne rohanjon a ház és a gyerekeket is ellássák, de megoldják segítség nélkül.Nekem viszont nem megy.A pici még mindig nagyon sírós.Nem a hasa fáj már, csak nem marad el egyedül, a szoptatás után van kb 15-20 perc nyugi,aztán elkezd sírni és visítva üvölt ha nem veszem fel.Sírni hagyni nem igazán akarom,mert így is heresérve van.A hordozókendőt nem szereti.
Elvagyunk végülis, de kell a segítség és hála Istennek van is, szüleim közel laknak és még húgom is otthon lakik,ő is szokott segíteni.Csak olyan rosszul érzem magam, hogy a főzésen kívül elég nehezen csinálok akármi mást,mert tényleg nem tudom letenni a picit ha egyedül vagyok-Ráadásul csak 1x alszik egy nap.
A kérdésem az lenne, hogy van-e más is így vagy tényleg csak én csinálom bénán a dolgokat?
Dehogy vagy béna. Nagyon ügyes vagy. Nekem egy szem 15 hónapos kisfiam van, de teljesen lefoglalja minden energiámat. Sajnos egyedül nevelem, nincs segítségem. Nagyon akaratos, öntudatos, emellett hihetetlen aktív is, és néha elég nagy kihívás nekem, hogy következetesen és jól csináljam a nevelését. De igyekszem :)
Szóval kitartás neked, ne gondold, hogy béna vagy, idővel könnyebb lesz biztosan :)
Ne izgulj, semmit nem rontasz el és semmit nem csinálsz rosszul. Az én lányomnál pont fordított volt a helyzet. Mellette 3 hónapos koráig mindent meg lehetett csinálni, utána egyre rosszabb lett. Azt vártam, hogy ha majd elkezd mászni, akkor jobb lesz, de akkor még rosszabb lett. Állandóan csak jött utánam, csak vele lehetett foglalkozni, ha bármi mást csináltam, jött a hiszti.
Én a két vagy több gyerekes barátaimon látom, hogy nekik az első fél év rosszabb volt, mint nekem 1 gyerekkel, viszont utána sokkal jobb lett nekik. Ahogy nálatok is nőni fog a kicsi, egyre jobban fogja érdekelni, hogy mit csinál a nagy. Most még nagyon pici ehhez, de hidd el, pár hónap múlva nagyon jól le fogják kötni egymást, sokkal könnyebb lesz kettővel. Addig pedig kitartás!:)
Így is nagyon nagyon büszke lehetsz magadra!!! Nem mindent kell elhinni az ismerősöknek sem. Tudod, vannak olyan emberek, akik nem ismerik el, ha valami egyedül nem megy. Nem szeretnék ítélkezni az ismerőseid felett, de lehet, hogy nem minden úgy van, ahogy elmondják. Ha meg igen, akkor nagyon szerencsések. És itt is igaz a mondás, hogy nem minden gyerek egyforma. A Tied ilyen, a másé amolyan. Biztos könnyebb lesz idővel. Nekünk "csak" egy 3 hónapos babánk van, de így is minden időm rámegy. Főzni nem szoktam, rendeljük a kaját, mert véleményem szerint így olcsóbban jön ki, mintha kotyvasztanék.
Hidd el, nagyon ügyes vagy, és büszke lehetsz magadra!! :) Ne törődj mással!!!
Nagyon nem értek egyet a sírni hagyással. Lelkileg sincs rá jó hatással, ha meg sérve van, akkor főleg nem szabad.
Kedves utolsó, a babád nem aludni tanult meg, hanem csak annyit, hogy nem bízhat benned, nem számíthat rád, felesleges utána sírnia, mert úgysem foglalkozol vele.
Igazán köszönöm a megnyugtató válaszokat!
Az a baj, hogy én nem hagynám sírni, főleg mivel sérve van,de nem tudok mit csinálni mikor egyedül vagyok.Muszáj nekem is ennem meg mondjuk elmennem WC-re, ő meg ordít ha nincs ölben.Meg pl megfürdetem a picit, tök jól elvan mert szereti a fürdést, de be kell tennem az ágyba míg gyorsan a tesóra ráadom a pizsit meg megmosom a fogát és ezt az időszakot is végig üvölti.Azért is szoktam átjárni anyumékhoz, mert szerintem már megkattantunk volna segítség nélkül.Mert vagy hagynom kéne sírni, amit nem akarok, mert képes lenne órákon keresztül ordítani,vagy ringatnom kéne egész délután amit 2 évesem viselne rosszul.Így marad az, hogy mikor párom nincs itthon átmegyek szüleimhez...csak sokszor rosszul érzem magam, hogy nem tudom egyedül megoldani.Viszont azt tudom, hogy jobb lesz a helyzet.Az a jó, hogy szüleimmel,tesóimmal elég jó a kapcsolatunk, őket nem zavarjuk.
Az, hogy sír 1-2 percet, amíg te mondjuk wc-n vagy, az szerintem nem sírni hagyás. Én arról beszéltem, amire a 4-es utalt, hogy szándékosan hagyd üvölteni a kiságyban, mert ha megvígasztalod, akkor majd jól elkapatod, meg minden.
Érdemes ezt végignézni: http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!