Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasznos tanácsok első babához?...

Hasznos tanácsok első babához? Olyanokra gondolok amit mi még nem tudhatunk és jól jöhet.

Figyelt kérdés
2013. febr. 11. 21:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

8. vagyok!

Az még lemaradt, h napirendet mindenképp alakítsatok ki! A babák szeretik, ha van valami amibe "kapaszkodhatnak".

2013. febr. 12. 09:12
 12/14 anonim ***** válasza:
A napirend tényleg fontos, de ezt ne úgy képzeld hogy az első hetekben lesz, de ha következetes vagy 3 hóa korára már lehet valami.A kelés, fürdetés fektetés rutin legyen mindig ugyanolyan, napközben h mikor alszik eszik igazodj hozzá inkább.
2013. febr. 12. 09:24
 13/14 frászkarikaborsó ***** válasza:

amit én nem tudtam és jól jött volna ha hamarabb tudom:

- a tej attól indul be, ha minél hamarabb és többször szoptatok. Én az első 24 órában nem is próbáltam mert azt mondták a csecsemősök, hogy ilyenkor még nem kell. Eredmény: 3 nap tápszerezés mire lett tejem..

- az elején azt mondták hogy 1-2 ujjnyi vízben kell fürdetni a piciket. Azt nem mondta senki hogy ha leesik a köldökcsonk akkor már lehet nagyobban, ezért én következetesen kevés vízben fürdettem, a gyermek meg minden áldott fürdetést végigüvöltött. Eltelt egy pár hét mire meg mertem kockáztatni a nagyobb vizet, és jé, nem üvöltött azóta egyszer sem fürdetés közben.

- az igény szerinti szoptatás nem gáz, ennek ellenére nekem a védőnő azt mondta hogy 3 óránként egyen. Sajnos én ezt tartottam is mert akkor még nem néztem utána a dolgoknak, és cumit kapott ahelyett hogy mellre tettem volna amikor nyugtalan volt. Rászokott a cumira, a mellem csak enni kell neki, épp csak a minimum hízást produkálja így, és ha nem éhes, akkor a mellem látványától ordít, csak a cumi kell neki. Mázlink van hogy nem lett cumizavaros, sokkal nagyobb gond is lehetett volna belőle. A követlező gyereknek inkább a cicimet adom majd oda amilyen gyakran csak kéri, nem nézegetem az órát.

- legyen otthon tápszer, lázcsillapító kúp, fürdetőkrém, popsikrém, hintőpor és alkohol a köldökápoláshoz, mert ha olyan remekül jársz mint én, hogy munkaszüneti napon engednek ki a kórházból, akkor nehéz lesz ezeket beszerezni. Még ha nem is kell, akkor is vegyél egy doboz tápszert és lázcsillapítót is, megnyugtató a tudat hogy ott pihennek a polcon/hűtőben.

2013. febr. 12. 21:36
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm csajok. Megfogadom őket
2013. febr. 12. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!