Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasznos tanácsok első babához?...

Hasznos tanácsok első babához? Olyanokra gondolok amit mi még nem tudhatunk és jól jöhet.

Figyelt kérdés
2013. febr. 11. 21:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

A babák nem egyformák, egy tanács sem biztos, hogy pont illeni fog hozzátok. Ezért:

A babád jelzéseit kell figyelned, ki kell őt ismerned, hogy megértsd őt.

Segítened kell neki megszokni a nagyvilágot, fontos, hogy érezzen téged, mert még nem fogja tudni, hogy ő különálló ember.

Nincsenek általános szabályok.

A babák nem olvassák a nagykönyveket (amikben leírják mennyit esznek, mennyit pisilnek és mennyit sírnak stb.), tehát hiába minden Szabály, tanács, elmélet. Gyermeked egyedi és te leszel az, aki tudni fogja mi a jó neki.

Ne méregesd, ne hasonlítsd más babákhoz.

Felkészülni lehetetlen! Türelemmel lenni, kitartani, szeretni viszont lehetséges, és neki pont erre lesz szüksége! :)

2013. febr. 11. 22:03
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
A legfonotsabb szerintem amit nagyon meg kell jegyezni, hogy a babák 6 hónapos korokig nem hisztiznek! Ne hagyjátok sírni, mert ha sír annak valami oka van. Ezt úgy tanácsolta egy 3 gyerekes ismerősöm és tényleg így van! Ezt szerintem érdemes megfogadni.
2013. febr. 11. 22:05
 3/14 anonim ***** válasza:

én eddig minden ismerős kismaminak azt ajánlottam, hogy vegyenek még a terhességük vége felé hasfájás elleni szert (nekünk az infacol jött be).

konkrétan két anyuka ismerősöm hívott az éjszaka közepén, hogy megköszönje a jó tanácsot :D mi 2x mentünk ügyeletes gyógyszertárba emiatt... :D

a másik, hogy tanulj meg állva, babát ringatva aludni úgy, hogy 1-1,5 óra bőven elég legyen :)

na és ha ez sikerül akkor írd meg a titkot mielőtt jön nálunk a második :)

és ne szégyelj segítséget kérni, az első 6 hét elég húzós, de után minden hónappal picit könnyebb lesz :)

2013. febr. 11. 22:29
 4/14 anonim ***** válasza:

Az első 6 hét is nehéz,na de ami utána jött pl. nálunk,az se volt semmi.7hónapos koráig volt hasfájós a gyerekem.

Igen,gyógyszer nem rossz ötlet és az első is tökéletesen leirta:)

https://www.youtube.com/watch?v=yO-BcSL2ecM

2013. febr. 11. 22:50
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Probalj meg rendszert vinni az baba eletebe. Nem kell pontosan ragaszkodni az idohoz, de minden nap hasonlo idoben egyen, furodjon, aludjon. Nem kell mindenben alarendelni magad a gyereknek, mert attol, mert anya lettel meg nem kell martirhalalt halnod, es ami a legfontosabb: hallgass az osztoneidre, mindent meg fogsz erezni es hidd el, a te babadnak te leszel a legjobb apolo-gondozo-edesanyja:-)

Boldog edesanyasagot!:-)

2013. febr. 12. 06:22
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Aludj és aludj, amíg még megteheted! :) A baba kérdésében a legfontosabb, hogy hallgass az ösztöneidre! Minden baba más ennél jobb tanácsot nem tudok adni!
2013. febr. 12. 08:00
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg annyit fűznèk az előttem szólókhoz,hogy a 3-óránkénti etetés az non-stop... Ès nem abbóláll,hogy megeteted a ababát és leteszed,majd 3-óra mulva újra megeteted.hanem kb30-40 percet szopik,20-30-at böfizik,tisztábateszed kb2x mert szopi közben szoktak kakilni... ,átöltözteted,mert esetleg akkorát csórézott vagy èpp bukik a picúr.Ha esetleg nem ordìt a hasfájástól akkor kiviszed a szennyet,átöltözöl,mert te is hányásszagú lettél.Ha tápis a kicsi akkor kifertőtlenìted az üveget,ha anyatejes akkor lefejed a cickókat /a fejés minimum20-perc /Mire odajutsz,hogy ennél valamit,vagy letusolnál,wc ilyesmi,netán egy kis házimunka, akkorra kezdődik az egész előlről.Azért írtam ezt le,mert bennem akkora düh volt,hogy ezzel nem dicsekedik senki,hogy azért ez az egész nem fenékig tejfel!!!! De az tuti,hogy bármennyi éjszakázást megérnek ezek a kis prücskök!!!:D
2013. febr. 12. 08:08
 8/14 anonim ***** válasza:
72%

Ami tanácsot kaptam és megfogadtam és jónak találok az az, hogy:

- Mikor hazaviszed, ne szoktasd őrült meleghez, ne öltöztesd halálra.

- Éjjel sose kapcsolj lámpát, csendbe, nem beszélve a picihez, szigorúan, csak tisztábatenni és megetetni

-Soha ne gyengülj el és tedd be magatok közé a babát... külön szoba az elejétől és tényleg ne tedd bne magatok közé!

-Ne hasonlítgass, versenyezz, minden baba más...

2013. febr. 12. 08:22
 9/14 anonim ***** válasza:

Ha szoptatni akarsz, azt tényleg igény szerint tedd: ne nézd az órát, ne méregesd, (max esténként, hetente 1x, a szopizásokat külön semmi kép).

Döntsd el már most kire hallgatsz és ne hagyd, hogy bárki aki megy hozzátok beleszóljon abba, amit és ahogy csinálsz: pl: ne anyósom mondja meg nekem, hogyan kell szoptatni, aki 2 hónapig tudott csak, olyantól fogadj el tanácsot, aki legalább 1-1,5 évig tudott.

Vedd fel, ha sír : éjjel-nappal: 9 hónapig a pocakodban volt, nem tudja milyen egyedül lenni, milyen fázni, éhesnek lenni, fájhat is a pocakja, csak RÁD van szüksége, ha sír, ha sokat, kösd magadra és ha nem bírod az éjszakákat, vedd nyugodtan magatok közé.Urban legend, hogy nem tudod majd kiszoktatni onnan. Nálunk is (és sok ismerősnél) este az ágyában alszik el és az első ébredésnél jön hozzánk: én nem kelek 100x, ahogy érzi a közelséget, alszik, azóta vagyunk mindannyian kipihentek. Én sem így terveztem, de már örülök, hogy így van. 7 hónapos nyugodt, alvós, szopizós baba a fiam.

2013. febr. 12. 08:51
 10/14 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondták, hogy kb. 2-3 hét, mire kialakul a 'rend'. Nekem ez tovább tartott.

Szerintem figyelj a babára, és a belső hangra, és tudni fogod. Én is ezt tettem.

Pl. ez a 3 óránkénti non-stop etetés is mindenkinél máshogy van, mert pl. az enyém már 4 naposan végigaludta az éjszakát, és ez azóta sem változott.

Ha újrakezdeném az első baba várását, ezzel az ésszel, vennék neki egy doboz tápszert, és nyugodt lennék, hogy lenne mit ennie, ha megint nem tudnám szoptatni, és fejni kellene. Persze csak a legvégső esetben használnám, de a tudat, hogy van, engem megnyugtatott.

2013. febr. 12. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!