Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valaki, akinek használt...

Van valaki, akinek használt bármilyen homeós dolog is?

Figyelt kérdés
Akkor olvasd el ezt: [link]

2013. febr. 6. 21:38
1 2
 11/19 Golan Trevize ***** válasza:

Én csak azt nem tudom, hogy a homeopátia hívei vajon hogyan vélekednek a törzsi varászlatokról és ráolvasásokról.

Pedig azok is "használnak". Sok-sok millió ember szerint.

De most komolyra fordítva a szót: vajon miért nem létezik egyetlen egy, hitelesített, hivatalos kutatás sem a homeopátia hatásmechanizmusáról, valamint a használatának eredményeiről, mellékhatásairól, stb?

2013. febr. 7. 15:10
 12/19 anonim ***** válasza:
64%

Golan Trevize!Olvastam már más kérdésnél is, hogy nagy homeopátia ellenes vagy, nem is gond ez, mindenki maga dönti el miben hisz.

Én a tapasztalataimnak hiszek, annak, hogy látom, hogy segített a fiamnak a fogzásnál a homeopátia. És nem véletlenül akkor hagyta abba a sírást, mikor beadtam neki, ahhoz kicsit sokáig tartott az első fog kibújása, hogy ennyi véletlen történhessen. Százszor inkább ez, mint, hogy állandóan a fájdalomcsillapítót kelljen a gyerekembe nyomni.

Hangsúlyozom, én elfogadom, ha valaki nem hisz benne, de elvárom, hogy más is fogadja el, hogy én azt tapasztaltam, hogy használ. Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja.

2013. febr. 7. 15:18
 13/19 Golan Trevize ***** válasza:
35%

"És nem véletlenül akkor hagyta abba a sírást, mikor beadtam neki, ahhoz kicsit sokáig tartott az első fog kibújása, hogy ennyi véletlen történhessen."

Valószínűleg a cukor ízétől haszta abba a sírást.

"Hangsúlyozom, én elfogadom, ha valaki nem hisz benne, de elvárom, hogy más is fogadja el, hogy én azt tapasztaltam, hogy használ."

Mivel nincs benne hatóanyag, nincs hatázmechanizmusa, NEM használhat, tehát nem is használ. Placebo.

Tudományos tényeket meg fölösleges azzal "cáfolni", hogy "de hát én már láttam olyat, aki hallott ilyenről"...

"Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja."

Ez tény, de elég szemét dolog a pénzt tudatlan emberekről legombolni. Lásd még: mágneses párna, Power Balance csuklópánt, "borostyánkő" lánc, fekete kakas áldozása, stb.

Tény, hogy a homepotáiás bogyó nem más, mint cukorgolyócska. Semmi más nincs benne, még az a víz sem, ami elvileg "emlékezne".

Örülök, hogy a gyereked nem szenvedett a fogzásnál annyira, de ez nem a bogyó "hatása" miatt volt.

Apropó: ha "fájdalomcsillapítót" nem akarsz a gyerekednek adni, de tegyük fel elméletben, hogy tényleg van hatása ezeknek a bogyóknak, és homeós cuccal csillapítod a fájdalmát, akkor vajon a homeós bogyó nem fájdalomcsillapító?

2013. febr. 7. 15:52
 14/19 Golan Trevize ***** válasza:
jól elírtam, tehát nem "haszta", hanem "hagyta"
2013. febr. 7. 15:53
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a kúpnak édes íze van, de Te tudod.
2013. febr. 7. 16:16
 16/19 anonim ***** válasza:
Egyébként én nem is akarok ezen vitázni, használtam és használni is fogom, Te meg nem és kész. Attól színes a világ, hogy mások vagyunk.
2013. febr. 7. 16:20
 17/19 Golan Trevize ***** válasza:

16-os: a Viburcol kúpról van szó?

Mert azt hiába a homeopátis készítmények közé sorolják be, valójában nem az.

A Viburcol valóban tartalmaz gyógynövény-kivonatokat, emiatt természetesen használhat.

Egyrész viszont elég nagy tévedés, másrészt a gyártók és forgalmazók részéről átverés, hogy a gyógynövény-tartalmú készítményeket is elkezdték homeopátiás készítménynek hívni...

2013. febr. 7. 16:54
 18/19 anonim ***** válasza:

Igen, arról. Ezt nem tudtam, legalább most már tudom, köszi.

Amúgy szoktam olvasni a válaszaidat a kérdéseknél és általában nagyon egyetértek Veled. Egyedül a homeopátia, amiben más a véleményünk, de nem baj ez. Szép napot Neked.

2013. febr. 7. 17:18
 19/19 anonim válasza:

Ugye azzal tisztában vagytok, hogy a homeopátiás készítmények többségét ugyanazok a gyógyszergyárak csinálják, mint a hagyományos gyógyszereket? :D

Mindenesetre óriási biznisz, bevizsgálni, tesztelni sem kell őket, mert a nevéből értetődően a homeopátiás szereknek nem lehet semmi hatása, tehát nincs szükség állati/emberi tesztekre, laborvizsgálatokra. Cukorgolyókat és vizet árulni óriási haszonkulccsal? Évezred üzlete!

2013. febr. 7. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!