Anyatejes babák anyukái! Ekcémás babánál miket iktattatok ki az étrendetekből?
Az ekcéma nem a táplálkozásodtól van (habár lehet valamennyire befolyásolja de annyira nem).
Hanem a fürdetéstöl a víztöl.
Most mondok valamit amire dobsz egy hátast.
Ne mosdasd csak hetente 1x. Krémezd nagyon könnyü krémmel napi 3x. Ha nagyon csúnya akkor csak is a popót és az arcot töröld át sima vizes rongygyal, de ahol száraz a böre ott egyáltalán ne érje víz egy hétig. Mivel azért heit 1x hajat is kell mosni, meg akkor nem árt átmosni, akkor fürdesd meg de gyorsan. és megint egy hétig csak a popóját és arcát mosd neki. Ha ezt betartod, akkor amásodik hét végére elmúlik vagy rendesen lecsökken az ekcéma. innetöl minden másnapi mosdással és rendszeres krémezéssel fenttarthatod a normál bört.
Az ekcéma oka a víz amiben kiázik a bör.
az ekcéma a bőr allergiás gyulladásos reakciója valamire (sok esetben nem lehet megállapítani mire is)
és nem feltétlen az anya étrendje miatt
a víz vagyis a víz szárító hatása az ami ront rajta
nem fürdeni hanem egy gyors zuhany
lehetőleg ápoló testápoló használat
iktasd ki a vegyszereket az életéből (mosópor öblítő használj gyógyszertári krémeket (popsira testápolónak fürdetőnek stb...))
természetes anyagú ruhák használata
mivel kicsi az is jó megoldás ha csak 2naponta fürdeted
nekünk még annyi vált be h homeopátiás alkati szert kaptunk azzal aránylag szépen kordában tudom tartani
a nagylányom 11 éves születése óta ekcémás 2 évig anyatejes volt
nekem ezek váltak be nála zuhany után testápoló és szer
mosódióval mosok és öblítő helyett ecet illatosítani a ruhákat a szekrénybe tett illatosítóval
egy pici kiegészítés :
a víz vagyis a víz szárító hatása az ami ront rajta és nem az okozója az ekcémának
és mutasd meg bőrgyógyásznak
Köszönöm! Csütörtökre kaptunk időpontot a bőrgyógyászatra. Megyünk. Azt mondta a gyerekorvos hogy valami szteroidos krémet kap majd rá. Eddig nem olvastam róla jókat. Kenhetem vele a buksiját?
Most vettem shea vajat, meg kamilla krémet. Addig is...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!