Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor én egy betokosodott...

Most akkor én egy betokosodott, begyepesedett ősanya vagyok?

Figyelt kérdés

32 éves vagyok,első kisbabám 2012.október 18-án született,3 hónapos múlt.Sokat vártunk a kislányomra,3 évet.Iszonyatosan örültem/boldog voltam/vagyok.A 9 hónapot,amíg terhes voltam,CSAK a babára szántam,ő rá készültem testileg/lelkileg.Nagyon sok szakkönyvet kiolvastam,rengeteget voltam boltokban,hogy neki mindenből a legjobbat válasszam.Ráhangolódtam,sőt csak azzal foglalkoztam,hogy egyből eljöjjön a "mindent elsöprő érzés",és hogy fel tudjam fogni az anyaságot.Már a várandósság alatt tudtam,mit fogok tenni,voltak támpontjaim,mit fogok csinálni,hogyan.A szülést is "megterveztem." Tudtam mindent meg fogok tenni azért,hogy szoptathassak,az egyik legbababarátabb kórházat választottam stb.

Nagyjából minden úgy alakul,ahogy terveztem.A szülésre felállított elméletem bejött,6 óra alatt született,zökkenőmentesen:) Ahogy tehettem mellre raktam,és már a harmadik nap volt tejem,mégpedig elég sok,és még most is csak anyatejet eszik,és kop-kop van bőven:) A szoptatásnak abszolút átadom magam,az amolyan csak ő és én,nekünk kialakított kuckóban.Rendkívül figyelek arra,hogy mit eszek,tulajdonképpen meg van szabva,azért,hogy Ő ne legyen hasfájós.Igyekszem a hasfájást megelőzni is,szoktam masszírozni,tornáztatni.Ahogy hazajöttünk a kórházból arra törekedtem,hogy napirend legyen,hamar be is állt,nem vagyok hajlandó rajta változtatni,és amikor pl jön hozzánk valaki nem ébresztem fel azért,hogy lássa.A fürdés/vacsora/lefekvés/etetések időpontja/séta,MINDIG egy időpontban van.Nem engedek tömegeket ide,hogy megnézzék,nem engedem,hogy "akárki" megfogja.Viszont ez nem azt jelenti,hogy antiszociálissá nevelem.

Soha sehová nem megyek,ő rá még nem vigyázott senki,és nem is akarok elmenni bárhová is.Ha vendégségben vagyunk,akkor is időre haza kell érni.

Ha sír nem kap cumit,én vigasztalom.

A barátnőm viszont ma a telefonban azt mondta,hogy egy ősanya vagyok.

Igaza volt?

2013. jan. 29. 19:04
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
70%

Szia! Mintha magamat olvstam volna!

Annyi különbséggel, hogy én 34 voltam mikor született a babám és 4 évet vártunk rá.

Amit leírtál dettó illik rám de mára megváltozott/megváltoztunk! Már 10 hónapos a kisfiam. Imádja az embereket igazi kis társas lény. Már nem utálom anyósomat ha felveszi nem idegesít ha játszik vele. De én rengeteget "foglakoztam" magammal, hogy megváltozzak kicsit! Mert igaz, hogy az én fiam én szenvedtem meg érte de nem csak az enyém és nem sajátithatom ki magamnak! Az meg csak neki jó ha nagyon sokan szeretik őt!

Meglátod majd idővel te is változol kicsit!

Szerintem tényleg a korunk miatt és azért van mert nagyon tudatosan készültünk az anyaságra évekig!

2013. jan. 29. 20:20
 22/42 anonim ***** válasza:
90%
Jujjjj, szerintem totál "gáz" vagy :DDD.Írj ha már akkora, mint az én lányom 21 hónapos, jó pofáraesést :D.
2013. jan. 29. 20:25
 23/42 anonim ***** válasza:
84%

Bocsi, de már előre sajnálom a gyermekedet! Milyen nyámnyila felnőtt lesz majd belőle, ha mindig ott vagy mellette és tutujgatod?!

És mi lesz akkor, ha majd nem igényli ennyire a törődésedet? Magadra kötöd?

Jó lenne az egészséges határokon belül mozogni!

2013. jan. 29. 20:48
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Hűűűű, ha nem 3 hónapos lenne, azt hinném a sógornőm vagy!!!

Na ő dettó ilyen volt, mikor megszületett a lánya. Azóta eltelt 2 év, a kicsi épp ma 2 éves és a sógornőm meg néha magán kívül hív fel minket, hogy dehát hogy lehet, hogy a gyerek nem azt akarja, amit ő, miért csak tejet iszik egész nap, miért nem eszi meg a gyümölcsöt, zöldséget, miért csak a virslit (hozzá teszem itt, hogy ő tudományosan egészségesen táplálja a gyereket, vagyis eddig úgy táplálta, de úgy látszik a gyerek megunta:) )

Ha itthon vannak, mert amúgy Amerikában élnek, senkinek nem lehet egy pisszenése sem ha a gyerek alszik, mert juj felborul a napirend, amit tartani kell, konkrétan amin én kiakadtam nagyon de nagyon, az az volt, hogy közölte velem, hogy én ne adjam már oda a gyerekemnek a cumit (egyébként egyidősek 4 nap különbséggel születtek), mert az ő lánya nem cumizhat napközben, de ha látja hisztizni fog érte.

Valahogy ő is úgy van, mint Te, minden katonásan történjen és minden úgy, ahogy ő azt leképzelte, ellentmondás nincs! Ők is éveket vártak babára, gondolom ez is befolyásolja, de ez iszonyú túlzás, gyereket nem lehet csak úgy nevelni ahogy Te azt elképzeled. Gyereket nevelni a gyerek igényeit/ mentalitását figyelembe véve kel. Persze egy 3 hónapos mellett, aki szinte csak eszik alszik még elképzelhetetlen, de én is azt mondom, hogy térjünk vissza a kérdésre úgy egy év múlva.

2013. jan. 29. 21:14
 25/42 anonim ***** válasza:
87%
Te aztán totál elhiszed, hogy tökéletes vagy!Majd a gyerek rácáfol, amikor már neki is lesz saját akarata és véleménye.Mondd mi baja lesz a gyereknek, ha más is részt vesz az életében. Sokkal jobbat tennél neki azzal, ha lazább lenél, mert te fogsz benne gátlásokat kialakítani ezzel a hozzáállással. Persze nem azt mondom, hogy legyen káosz a nap, de némi rugalmasság kell a gyerekneveléshez. Ez nem ősanyaság, hanem hülyeség.Mi baja lenne, ha 2 órát a nagymamájával lenne? Csak annyi, hogy nem te lennél a főmártír...
2013. jan. 29. 21:25
 26/42 anonim ***** válasza:
76%

Totál görcs vagy, és ebbe bele fogsz őrülni idővel. VAgy majd depis leszel, ha a gyereked nagyobb lesz és nem azt akarja majd csinálni amit te.

Én totálisan elhiszem, hogy nagyon szereted "a lányt", de legyél lazább, mindkettőtöknek jót fog tenni.

Én is 32évesen szültem az első gyereket, rákészültem a szülésre, szoptatásra, minden szuper volt, jöttünk mentük közben, 6hetes volt a baba, mikor féjrem ismerősének volt lakodalma 250km-re, szóval két napra mentünk és tesómmal volt a pici. Nagyiéknál is sokat voltunk, együtt és ott is aludt néha a pici... tökjó volt őt mindenki életébe bevonni. Én is figyeltem a napirendre, de ha volt kis csúszás nem csináltam patáriát....

Utána 34 és 36évesen is szültem, lassan a nagyfiam 5éves lesz, és nagyon jó a kapcslatunk, nagyon anyás-apás. A másik kettővel együtt. Nagyon jó, hogy 3an vannak.

Egyébként a leírásod alapján jól csinálsz mindent- élj ""a lánynak"" - csak legyél kicsit lazább. Gondold el, majd pár hónap mulva megkezdet a hozzátáplálást és egyszer anyukád valami olyat ad a babának, ami neked nem tetszik- akkor többet majd szóba sem állnál vele?? szóval lazíts egy kicsit.

2013. jan. 29. 21:35
 27/42 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem sem jó, ahogy csinálod!

Hagyd, hogy a gyereked másokkal is ismerkedjen, legyen kapcsolata a barátaitokkal, jól ismerje meg a nagyszülőket stb...

Különben nagyon fogsz szívni. Első ilyen, mikor esetleg muszáj elmenned egyedül egy orvoshoz, otthagyod szinte vadidegen emberekre...

A második, amikor az óvodai beszoktatás egy rémálom lesz, mert csak téged fogad el...

A napirend viszont nagyon jó ötlet volt! Ahhoz gratulálok, de a többin kicsit lazítsál!

2013. jan. 29. 21:55
 28/42 anonim ***** válasza:
86%
En csak a kerdesre valaszolok, mert elottem mar mindent leirtak. Sztem te begyepesedett vagy es osanya kezdesz lenni!
2013. jan. 29. 21:56
 29/42 anonim ***** válasza:
72%

Hmmmm..Szuper, hogy tudatos vagy, és egészségesen étkezel, figyelsz a kicsire, stb, DE szerintem:

nagyon figyelj a férjedre, kapcsolatodra, hogy ugyanúgy működjön, mint korábban. Legyél figyelmes, kedves, és megértő Vele. Ha most tényleg CSAK a baba van és csak RÁ figyelsz, az később nem lesz jó, mert elfelejtenek a barátok, ismerősök, és lehet, a férjed is... :(

Én vasárnap este (pénteken jöttünk haza) már szextelem a férjemmel (persze csak én ügyeskedtem) és én is nagyon vágytam rá. Többet kényeztettük egymást a szülés utáni első hetekben, mint valaha, mert tudatosan IS figyeltünk egymásra és ez most is így van. :)

Szóval, attól még, hogy imádom a lányom, tudok másról is beszélni, néha eljárunk a férjemmel, barátaimmal ide oda rövid időre, leviszem a kutyámat csak én, ahogy régen, és nem csak a babakaja és a kicsim mozgás fejlődées a téma, meg, h Ő mennyire okos, édes, stb...

Tehát azt akarom mondani ezzel, hogy maradj NŐ, barátnő, feleség, háziasszony, társ, szerető és persze ANYA!! :)

DE ha ébren van, attól még nyugodtan takaríts, főzz, stb. Közben mondókázz, énekelj, beszélj hozzá. Én is ezt csinálom és jól elvagyunk. Mindent megcsinálok mellette, h szokja, nem lehetek minden pillanatban mellette. :)

Megszokta pl, h regel ha kel, 6 körül, kap a kiságyba játékokat és akár 2 órán át (!!) is elvan magában, csendben játszva!! :)) Önllóságra szoktatom és nem akarom, h csak úgy tudjon létezni, ha egy méteres körzetében lát. :)

Ne görcsölj, jó anya vagy, de mindenkinél vannak olyan helyzetek, amiket később már másképp kezelne, de ez nem baj. :)

PL egy ötlet! Csinálj egy mailcímet a babádnak és írj neki leveleket. Én ezt csinálom. Majd egyszer megkapja a címet, jelszót és nosztalgiázunk nevetve, h ki miket csinált, hogy teltek a napjaink, stb. :))

Sok boldogságot és igyekezz ne csak anyaként megfelelni...

Üdv, egy 8 hónapos tündérke anyukája. :)

2013. jan. 29. 22:05
 30/42 kíváncsicska ***** válasza:
100%
Na akkor én is úgy gondolom, hogy most az első 3 hónapban ez még nem gond.Ekkor mi is szigorúan ragaszkodtunk a napirendhez, ha nem volt muszáj akkor nem mentem sehová, a férjem intézett el mindent.A lányom nagyon jó alvó volt (anyatejes) és csak max 1szer kelt.Na aztán jött a fogzási és mozgásfejlődési időszak.Minden borult.Erre azért számíts.Én sem hagytam senkire a lányunkat.Fél éves volt talán mikor a férjemmel elmentünk vacsizni kettesben.2 órát voltunk de az nagyon kellett.A mami(anyósom) vigyázott rá.És rá kellett jönnöm, hogy nem csak a saját érdekem, hogy ne csak velem legyen, hiszen neki is kell a társaság.Mindeközben ringatóra jártunk (járunk a mai napig) és áldom az eget, hogy a mamik vigyáznak rá néha néha fél napot.Teljesen más a viselkedése mint az olyan anyukák gyerekeinek mint te.Ezzel nem bántani akarlak.Csak amikor egy gyere elbújik az anyukája szoknyája mögé mert a lányom közeledik felé (még ha idősebb is) hát örülök, hogy nem voltam olyan merev mint elterveztem.Mert az volt a terv, hogy mindent percre pontosan tartunk, meg ha etetés van haza megyünk.ÁÁÁÁÁÁÁÁ felesleges.Persze tömegek nálunk sem voltak és nem adták a kilincset egymásnak az emberek,de mindenkinek kell hogy kikapcsolódjon.Az nem baj, hogy 3 éves koráig akarsz otthon maradni.Ha teheted tedd és örülj neki.De engedj egy kicsit a merevségből.Bár hozzá kell tennem a lányom 14 hónapos még nem aludt a mamiéknál (egyiknél sem) és ezt mondjuk nem tartom elítélendőnek.Ahogy a te hozzáállásod sem, csak szerintem magaddal is kiszúrsz ha nem lazítasz.
2013. jan. 29. 23:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!