Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsis babák anyukái! Mik a...

Bölcsis babák anyukái! Mik a tapasztalatok? (többi lent)

Figyelt kérdés
Olyan anyukák tapasztalataira vagyok kíváncsi elsősorban, akiknek a babája 1 évesen, vagy hamarabb került bölcsibe (persze nagyobb babák anyukái is írhatnak). Érdekelne, hogy a baba, az anyuka hogyan élte meg a változást, mire érdemes figyelni, mit "kell" tudnia a babának, hogy bölcsibe mehessen, ilyesmik. Úgy néz ki, hogy munka miatt a picit elég hamar bölcsibe kell majd adnunk és kíváncsi vagyok mások tapasztalataira.
2013. jan. 26. 11:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Semmit sem kell tudnia bölcsihez .
2013. jan. 26. 11:58
 2/2 anonim ***** válasza:

ilyen idős babánál nincs elvárás az intézmény részéről, hogy mit "kéne" tudnia, legyen egészséges stb, de erről orvosi papír fog kelleni, az a gyerekorvos állítja ki akihez tartoztok, de ezt elmondják az intézményben is ha besétálsz érdeklődni. Ennyi (na meg az egyéb szükséges papírok munkáltatói stb).

A bölcsiben nagyjából kor szerinti csoportokban vannak a gyerekek, persze létszámfüggő is, de általában az ilyen picik csak páran vannak két gondinénivel+egy technikai kisegítővel aki általában egy másik csoporthoz is tartozik. Leszegy úgymond "saját" gondozónénije, akihez elsősorban tartozik majd a gyerek, ő lesz vele többet a beszokás alatt, jellemzően ő végzi el a mindenféle gondozási feladatokat az adott babánál.

Érzelmileg meg: egyénfüggő nyilvánvalóan. Én nagyon nehezen éltem meg az elszakadást mindkét gyereknél, pedig 22 és 20 hósan kerültek bölcsibe. Persze ezt feléjük nem sugároztam, viszonylag jól vették a beszokást, legalábbis ahhoz képest amit vártam, mindenképpen könnyebben élték meg. Hármunk közül engem viselt meg talán a legjobban mindkétszer :S Nekünk szerencsénk volt, nagyon jó és kedves gondozónőink voltak/vannak, a lányom kifejezetten imásodd bölcsis lenni, a fiam is szeret.

Amit tanácsolni tudok, hogy már most alakítsd úgy a napirendet, ami a bölcsiben szokás, hogy mire odajut, szokja meg a menetrendet, ez megkönnyítené neki a dolgokat. sétálj be és nézd meg, ki van írva mindig a napirend, ehhez igazítsd te is már otthon is, hogy mikor van ebéd, alvás stb.

2013. jan. 26. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!