Nem alszik 22 hónapos kisfiam nappal? Márciustól bölcsis lesz, ott mi lesz? Tapasztalatok?
Ragaszkodj az alváshoz! Tetszik, nem tetszik neki, még aludnia kell! Tudom,könnyű ezt mondani, de én is megtapasztaltam már a nem alvási korszakot.
A bölcsi már érdekesebb dolog! Ott nagyon türelmesen és mindent kipróbálva, latba vetve próbálkoznak a gyermek elaltatásával, hiszen ez a feladatuk! Nagyon nehéz dolog, csak gondolj bele,ha van 20 gyerek, s abból "csak" 5-t kell naponta elaltatni, az milyen tortúra, mennyire megterhelő mind a gyereknek, mind a gondozónak. Nem beszélve arról, hogy mennyire zavarja a többi gyereket a nyugodt pihenésben, pl a sír... Én sajnos mindig észreveszem a fiamon, ha a bölcsiben valaki nem akart aludni, ugyanis ilyenkor az én fiam is sokkal kevesebbet alszik.
Nem beszélve a déli alvás hiánya este annyira fáradttá teszi a gyermeket, hogy az már neki is szenvedés.
Persze sokan mondják, hogy ha bekerül a bölcsibe a gyermek, akkor az majd a gondozónők feladata, hogy elaltassák a gyereket! Nos, így is fel lehet fogni az egészet! De azért ők tisztán látják, melyik az a gyerek, aki othon is alszik délben, s ki az, aki nem!
Nem lesz gond a bölcsiben. Vagy elfárad délutánra és szépen aludni fog, vagy megoldják a gondozónénik a helyzetet.
Amikor beszoktattam a fiam a bölcsibe és bent voltam vele a csoportban, volt egy kislány, aki nem aludt déluátán. Lefeküdt a többivel, picit pihent, aztán ha nem tudott elaludni csendben játszott a szőnyegen. Ugyanúgy, aki hamarabb ébredt a többinél, ment játszani. Egy teljes bölcsis csoport nem alszik el és ébred egyszerre, a gondozók ezt tudják kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!