Nagy bün ha tápszerezem a babámat és dohányzom? Miután elszivom a cigit megmosom alaposan a kezem és fogat mosok! Mégis lelkiismeret furdalásom van!
Én nem tudom, de aki dohányzik az ne a gyereke mellett tegye. Én kimegyek az udvarra télen is, hóban is, este is.
Semmi kifogás a lakásban nem dohányzik senki.
A sógornőm simán rágyújt a konyhában, gusztustalan.
Nyilván jobb lenne, ha le tudnál szokni, de ha sehogyan sem megy, akkor legalább tarts be pár alapszabályt, hogy ne károsodjon a babóca:
- a gyerek közelében/egy légtérben/ stb ne gyújts rá
- ha szabad téren vagytok figyelj rá, hogy a légmozgás ne vigye felé a füstöt
- a csecsemők szaglása érzékenyebb a nyagyobbgyerkekénél, ezért gyakran zavarja őket a dohányfüstös ruha és bőr szaga. Ezért amikor csak lehet, fürödj le és öltözz át bagó után, főleg, ha még kicsi a babád
- kézmosás+fogmosás látom kipipálva. Esetleg szájvizet is kipróbálhatsz
De akármennyire is próbálsz tisztálkodni, tudnod kell, hogy a rendszeres dohányosok szervezetéből hetekbe/hónapokba telik, mire kiürül minden. Addig bizony érezni lehet :(
Azért csak tégy meg mindent, hogy óvd a picidet!
És nyugi: az, hogy egyáltalán foglalkoztat a gyereked jóléte és egészsége, azt mutatja, hogy jó úton haladsz, hogy igazán felelős anya legyél.
De gondold meg, inden szál cigi ellop abból az időből, amit vele élhetsz. Inkább szokj le :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!