A fiam sírt egész nap (3 hós), lelkiismeret furdalásom van nagyon, mert nem tudtam megnyugtatni. Ez normális, hogy ennyire kikészít ez lelkileg?
9 honapos a lanyom es a mai napig rosszul erzem magam a nyugosebb napjai utan. Nekem ugy magyaraztak ezt, hogy ez is az anyasaggal jar. 18 sot 40 eves koraban is rosszul fogod erezni magad, ha latod, hogy a gyermeked rossz paszban van.
En ha mar mindent megprobaltam, es megsem nyugszik meg, es erzem, hogy mindjart szetrobbanok, akkor par percre magara hagyom, veszek nehany mely lelegzetet, bekuldom addig apucit a szobaba, es ha lenyugodtam visszamegyek.
Tök normális, hogy így érzel. ÉS még hányszor lesz ez így!!! És ráadásul minél jobban érzi rajtad, hogy feszült vagy, annál jobban fog sírni, és annál kevésbé fogod tudni megnyugtatni. Később meg majd azért lesz lelkiismeretfurdalásod, mert rákiabáltál... Ezek bizony az anyaság velejárói. Van egy fogalom a gyermeklélektanban: "elég jó anya" (Winnicott), nem feltétlenül kell tökéletesnek lennünk...
Szóval a problémáddal nem vagy egyedül, az érzelmi hullámvölgyek is teljesen normálisak. AMikor nem tudsz mit kezdeni egy ilyen helyzettel, ki kell egy rövid időre szakadni - pl ahogy előttem ajánlották, menj ki az erkélyre friss levegőt szívni, semmi baja nem lesz a babának egy kis sírástól! És gondolj arra, nem hiába mondták nagyanyáink: kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Ahogy múlik az idő, nevetve fogsz visszagondolni ezekre az időkre és arra, hogy mennyit tépelődtél ezeken a dolgokon:-)
:) Való igaz, hogy ez semmi ahhoz képest, ami még jön, az első szobafogság, az első "Csak gumit használj" álmatlan éjszakáimhoz, mert tuti lesz olyan is. :)
Nagy vigyorral ébredt, úgyhogy megnyugodtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!