Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiknek messzebb laknak a...

Akiknek messzebb laknak a nagyszülők, milyen gyakran találkoztok?

Figyelt kérdés
Anyósomék 50 km-re laknak tőlünk, és általában mi havi egyszer szoktunk menni hozzájuk, és ők is egyszer, vagy kétszer jönnek hozzánk egy hónapban. Azért havi egyszer megyünk csak mert autónk sajna nincs, és csak vonattal tudunk menni. Úgy volt most hétvégén megyünk, de ez elmarad mivel a kicsi beteg lett, lázas, és náthás is. Hozzáteszem én is beteg vagyok. Anyósom ma dühöngve felhívott, hogy ezt hogyan képzelem, hogy nem megyünk haza hozzájuk, mert biztos én rendeztem így hogy betegek legyünk, hogy ne kelljen menni. Meg hogy egy csomó mindent összevásárolt a kicsinek gyümölcsből, meg stb. Egyébként ők elvárnák azt hogy mi minden héten utazzunk a gyerekkel, pedig ők könnyebben jönnek kocsival. Azt mondja alig megyünk haza hozzájuk, és ez az én hibám. Ti hányszor szoktatok menni egy hónapban a nagyszülőkhöz?
2013. jan. 23. 12:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szóval te szervezed a megbetegedést, ő a gyógyulást. :)Na jó, csak vicceltem ám! :) Pénteken még egyszer felhívnám mosolyogva és megkérdezném, hogy akkor jönnek-e, mintha semmi sem történt volna. Ha akkor is felfújja magát, akkor meg vessen magára.
2013. jan. 23. 13:21
 12/21 anonim ***** válasza:

2.vagyok.

Nálunk is ez volt a helyzet, hogy a férjem örökké nyaggatott, hogy menjünk az anyjáékhoz. Aztán egyszer mérges lettem és kiosztottam mindenkit. Nekik is van kocsijuk, jobban ráérnek, nem kell a gyerekhez alkalmazkodniuk, kevesebb cuccok van, jöjjenek ők. Anyóséknál férjemnek 1szobája van,ahol egy ágyban kéne aludnunk mind3an és a lakásuk tele van olyan dologgal,amihez nem érhet hozzá a gyerek, mert jajjajajj eltörik. Szóval megmondtam nekik, hogy én és a gyerek nem megyünk, ha nincs program, mert itthon jobban tudunk játszani, mint egy kis szobában. Ideig-óráig volt sértődés, aztán az idő engem/minket igazolt. Rájöttek, hogy gyerekkel macerásabb, most már ők jönnek. Karácsony óta 3szor voltak nálunk :)

2013. jan. 23. 13:22
 13/21 anonim ***** válasza:

Nálunk anyósék laknak közel,és az én szüleim 45 kilométerre.Szeretem az anyósomat,jól kijövünk,és hálás vagyok neki,mert bármikor vigyáz a kislányunkra,szóval tényleg csak köszönni tudok neki.Ennek ellenére néha zavar az,hogy a szüleim ritkábban látják a pici lányt.Érthető,hogy a te férjed preferálja azt,hogy menjetek gyakrabban hiszen neki az anyukája,és szeretne neki boldogságot szerezni.

Mi háromhetente megyünk egy hétvégi napon,ilyenkor korán indulunk,és egész nap ott vagyunk,anyukámék is feljönnek havonta egyszer-kétszer.

Az én nagyszüleim 320 km-re laktak tőlünk,tudom,hogy anyukámnak rossz otthagyni őket,főleg,hogy már idősek.A távolság miatt csak kéthavonta megy/megyünk,de látom,hogy rossz ez,körülbelül 3,5 óra az út kocsival,örülök,hogy a szüleim "közel" laknak.

2013. jan. 23. 13:22
 14/21 anonim ***** válasza:

80 km-re laknak. Havonta megyünk.

Ők évente kb. 2x jönnek hozzánk.

2013. jan. 23. 13:35
 15/21 anonim ***** válasza:
A szüleim 30 km-re laknak tőlünk. Hozzájuk két hetente megyünk. Ők hetente eljönnek. Anyósék egy utcányira laknak, párom megunta, hogy ők sosem jönnek el hozzánk, így mi sem megyünk hozzájuk. Karácsony óta még csak nem is érdeklődtek az kis unoka után.
2013. jan. 23. 13:36
 16/21 anonim ***** válasza:

Anyuék 200 km-re anyós 240

Mi havonta megyünk hozzájuk 1-2×, anyuék évente 2-3× jönnek, nem is várom el többször, mert így is örülnek ha kijönnek hónap végére. Anyós meg nem jön soha, pedig nyugdíjas, kedvezménye is van, fel kellene szállnia a buszra, itt meg várná mindig valaki.

Nálunk meg ebből van a balhé. Mert ha megyünk vidékre (egyébként egy megyében lakik anyós meg anyuék) Én is szeretnék anyuékkal lenni, meg a férjem is az anyjával, és nehéz azt a 2,5 napot elosztani. Ezerszer mondtam már, hogy szólj anyádnak, hogy üljön fel arra a tetves buszra és jöjjön fel néha, de nem. Inkább otthon ül, hozzá teszem makk egészséges, semmi dolga egyedül él, de azt elvárja, hogy menjünk és 1 napon keresztül furikázzunk a városba vele egyik üzletből a másikba, hogy bevásároljon.

Na mindegy, nem is húzom fel magam.

Szerintem teljesen igazad van kedves kérdező, ha nálunk is beüt a betegség én sem indulok el velük, pedig a mi utazásunk szervezést igényelt. Volt már, hogy be voltak csomagolva a táskák, minden útra készen, erre a nagy belázasodott, hát maradtunk. Mindenki megértette, csak anyósom nem, mert neki vásárolni kell menni. Nem az unokái érdeklik, hanem a vásárlás .... no comment

Én a helyedben maradnék már csak azért is. Nehogy elvárják, hogy egy beteg lázas gyerekkel vonatozgass, mikor nekik van kocsijuk és nem is laknak a világ végén.

2013. jan. 23. 13:46
 17/21 Golan Trevize ***** válasza:

130 km-re laknak az egyik nagyszülők.

Mostanában kb. havonta megyünk, és egy hétig ott is maradnak a gyerekek. NYáron, családi ünnepekkor gyakrabban is megyünk, nyaralni is szoktunk ott.

Másik nagyszülők 180 km-re laknak, oda évente csak 2-3-szor megyünk, hétvégére. (Nem a távolság miatt.)

2013. jan. 23. 13:47
 18/21 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Neked a gyereked érdekeit kell szem előtt tartanod, nem az anyósodét. Tehát nincs is miről beszélni. Ha beteg a gyerek, fejre is állhat az anyós, akkor sem hatna meg még a sírása sem, nemhogy a kárálása.
2013. jan. 23. 13:56
 19/21 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de velem egyszer merne az anyósom így beszélni... ! Beteg gyerekkel nem utazunk, lázassal pláne nem! A férjed mit szól ehhez a stílushoz?
2013. jan. 23. 15:03
 20/21 anonim ***** válasza:

200 km-re laknak anyósék. Eleinte volt probléma, hogy nem megyünk "minden héten" de azt szerintem elvárni is képtelenség, nem még teljesíteni. Így nálunk az a megoldás, hogy havi egyszer mi megyünk havi egyszer ők jönnek.

Egyébként ilyen idő van, az ember nem szívesen utazik amúgy sem, pláne betegen. Sajnos ezt ilyenkor a nagyszülők hajlamosak elfelejteni, hogy egy kisgyerek is rángatva van ebben a sztoriban. :(

Beszéljen vele a férjed hogy jöjjenek ők, segítsenek be pláne ha betegek is vagytok. Egy beteg kisgyereknek (meg persze neked sem) nem vonaton van ilyen időben a helye, hanem otthon gyógyulva.

2013. jan. 23. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!