Mennyire szabad vezetgetni, sétáltatni egy babát? Fiam egy éves lesz, még nem jár, nagyszülők és a férjem szeretik vezetve lépkedtetni, én már szóltam, hogy nem annyira jó ötlet.
Nem jó,mert ha vezetgetik,nem tanul meg egyensúlyozni és esni sem. Sőt, a rossz tartás miatt a gerince is ferdülhet.
Hagyni kell,hogy egyedül járjon,ha már érettnek érzi rá magát. Még egyáltalán nincs elkésve vele.
Szerintem amiért nem jó, hogy nem tanul meg esni rendesen a babád. Mert ugye le van foglalva mind a két keze. A másik meg mindent elér viszonylag kis erőfeszítéssel és neki nem nagyon kell törnie magát.
Szerintem szóljál.
Én most cáfolom a többieket: fiamat 13 hónaposan kezdtem el "vezetgetni", azaz ő vezetett engem. Fogtam az egyik kezét (válla magasságában), és úgy sétált/szaladt mellettem.
14 hónaposan elindult magától (rögtön szaladgálva). Tök ügyesen esik (ha esik, mert nagyon ritka). Semmi baj nem volt az egyensúlyérzékével sem. :))
Szerintem ez a kritikus "vezetgetős" válaszok inkább arra irányulnak, mikor a baba épp állni tanul, te meg már nyúzod őt két kezénél fogva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!