Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen gyakran látják a...

Milyen gyakran látják a nagyszülők a gyereke (i) teket?

Figyelt kérdés
Illetve még egy kérdés:ha lenne a tesótoknak gyereke,akivel jó a kapcsolatod,a feleségével is,közel laktok,neked nincs gyereked,milyen gyakran látogatnád őket?A kislány 2 hetes.(Nem rólam van szó)
2012. júl. 21. 16:23
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
100km-re laknak mind a nagyszülők, mind a testvérem, férjem egyke. A két mama felváltva egy hónapban 1x eljönnek 1 hétvégére. A tesómék, nincs még gyerekük, utoljára 2 éve voltak itt nálunk, amikor a lányomat kereszteltük, ők lettek a keresztszülők. Mi pedig kb 3 havonta megyünk el mindenkihez egy hétvégére, vagyis egy hétvége alatt elmegyünk mindenkihez (szüleim, anyósom, tesómék). Ha közelebb laknánk, szerintem 2-3 hetente elmennénk hozzájuk. Én meg vagyok elégedve úgymond a nagyszülőkkel, munka mellett mindig szakítanak időt az egyetlen unokájukra, hogy eljöjjenek és megnézzék, vele legyenek egy kicsit. A tesómék már más tészta, ők nem járnak hozzánk, akkor látják a lányomat, ha elvisszük hozzájuk. Sokszor előfordult, hogy még anyukámékhoz sem jöttek el, amikor ott voltunk, pedig csak pár utcányira laknak egymástól. Ez eléggé b...a a csőröm, de nem foglalkozom velük már. Állítólag azért nem járnak hozzánk (anyukám mondta), mert a sógornőmnek fáj, hogy neki még nincs gyerek, 3. éve próbálkoznak.
2012. júl. 21. 16:29
 2/10 anonim ***** válasza:
71%

Szüleim: havonta 2-3 alkalommal. 120 km-re laknak.

Anyósomék: havonta 1-2 alkalommal. 5 emelettel laknak feljebb jelenleg. Nem érdeklődnek, nem keresnek minket, de ha dicsekedni kell, akkor jó az unoka! Én nem keresem őket, senkit sem (se rokont, se barátot). Ha valaki kíváncsi ránk, akkor annak nem kell könyörögnöm, hogy találkozzon velünk.

Anyóséknak pedig vagy 5× mondta már el a férjem, hogy ideje lenne aktivizálni magukat, mert idén költözünk haza (150 km-re arrébb).

De, alig várom, hogy közöljék: "Alig találkozhatnak az unokával" .. akkor fogom a fejükhöz vágni, hogy 1 évig lett volna esélyük mindennap.

Nővéremékkel szintén havonta: 2-3 alkalom.

Az én családommal naponta beszélek telefonon, anyósomék van, hogy fel se veszik ... még a saját gyereküknek sem.

Gondolhatod, hogy a páromnak ez milyen "jól" esik..

2012. júl. 21. 16:32
 3/10 anonim ***** válasza:
80%

mikor tesómnak megszületett a gyereke, nekem meg még nem volt, akkor hetente 1x-2x munka után felugrottam hozzájuk vagy hétvégén férjemmel elloptuk a gyerkőcöt egy sétára :)

most, hogy nekem is van gyerekem, heti 3x-4x találkozunk, nyaralni is együtt járunk évente 2x.

ma arra jártam gyerek nélkül és felugrottam, holnap megyünk hozzájuk vendégségben, hétvégén együtt nyaraltunk, szóval elég gyakran :D

anyósomhoz heti 2x viszem a fiam, anyám heti 5x találkozik vele mert itt dolgozik és sétákkor beköszönünk vagy felhívom kávézni...

2012. júl. 21. 16:41
 4/10 anonim ***** válasza:

Anyukámék, ahol ott él öcsém és húgom is: 4-6 hetente megyek le a babával 1 hétre, párom jön utánunk hétvégén. 200 km, ott lakik nagymamám, nagynéném, unokatestvéreim. Nem tudnánk mindenkit kényelmesen végiglátogatni 1,5 nap alatt hétvégén.

Anyósom velünk egy városban laki, vagy 2ig dolgozik vagy 11re megy, hetente 1szer jön ő át és hetente vagy 2 hetente megyünk mi hétvégén.

2012. júl. 21. 17:08
 5/10 anonim ***** válasza:
havonta egy hétvégét töltünk nagyiknál 300km,mindketten ugyanabban a városban laknak,feleződik a hétvége.Második kérdésedre: attól függ,a babához mennyire kötődnék ill ő hozzám.Ha rajonganék érte és szülőket sem zavarná,biztos h heti rendszerességgel.
2012. júl. 21. 17:46
 6/10 anonim ***** válasza:

2 hetente megyünk anyukámék, van hogy ott alszik a kislányom imád ott lenni,

anyósomhoz nagyon ritkán megyünk mert kupis koszos, nem viszem fertőbe a gyereket,hiába takarítottam nála már ezerszer ugyanolyan rumlis az egér mászkál az asztalon..

nincs tesóm ezügyben nem tudok nyilatkozni.

2 éves kislány és 25 hetes pocaklakó anyukája

2012. júl. 21. 18:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Anyum amikor ráér, pörgős munkahelye van, amikor ereje van babázik. Anyósom és apósom pedig pár utcára lakik. Velük hetente vasárnap ülünk össze ebéd, dumcsi, ilyenkor babáznak, illetve a nagypapa jön néha csak úgy.

Apám külföldön van, ha ránkér és idetalál látja őket.

A dédit igyekszem havonta látogatni

2012. júl. 21. 18:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Semmikor....:( A párom szülei már régen meghaltak,13 és 21 éve,anyum az idén januárban.Apám pedig 14 éve nem kíváncsi rám és sajnos az unokájára sem..:( Nagyon hiányoznak....
2012. júl. 21. 18:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Sajnálom,kedves utolsó!
2012. júl. 21. 19:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi mindenkivel egy utcában lakunk. Anyáék 100 m-re, anyósék 200 m-re. Anya heti többször látja, minden szabadnapján megyünk hozzájuk, vagy meló előtt felugrik.

Anyósék jó esetben vasárnaponként, de inkább csak havi 1-2×. Férjem hetek óta dolgozik vasárnap is, ezért nem látják, mert ő viszi hozzájuk vagy együtt megyünk. Ők sosem jönnek, nagyon ritkán akkor ha a férjem is itthon van. Minket sosem keresnek, hívnak, én magamtól nem megyek.

Férjemnek öccse van, a feleségével (sógornőmmel) nagyon jóban vagyunk, alig várta h babázhasson, mégsem jött olyan sűrűn mint szeretett volna. Most neki is lesz, érezhetően érdeklődőbb, sűrűbben akar találkozni.

Öcsém nem áll gyerek közelében, de ha jóban lennénk és a feleségével is (aki persze nincs neki) és nekik lenne babájuk, nekem nem, közel laknánk, akkor sűrűn látogatnám őket. Persze lehet nem az elején, írod h 2 hetes a baba. Megkérdezném az anyukát, h tudok-e segíteni, szeretné-e h ott legyek, vagy inkább még össze akarnak szokni, kettesben/hármasban lenni, stb.

2012. júl. 21. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!