2,5 év korkülönbség testvérek között - nagyon nehéz lesz?
És valóban kicsesztem a "nagy" gyerekemmel? A Kisfiam 22 hónapos és útban van a kistesó ... Már tiszta lelkibeteg vagyok, mert mindenki csak azt hajtogatja, hogy "szegény nagy", meg hogy mennyire rossz lesz neki, illetve nekem is, mert meg fogok szakadni.
Valóban ennyire nehéz lesz???
Sziasztok!
Milyenek a megérzések :-)) Hónapok óta nem jártam itt, erre tessék, épp most érdeklődtél, kedves Utolsó válaszoló!
A Kistestvér már 3 hónapos elmúlt, meglepetésként kislány lett a kisfiam után :-) (Bevallom, én nagyon fiút vártam.)Abban a pillanatban, ahogy megláttam a pici újszülöttemet, elszállt minden kétségem afelől, hogy valóban kellett-e nekem második baba. Biztos szerencsém is van, mert a kislányom sokkal nyugodtabb, jobb alvó, mint anno a fiam volt, így ha nem is könnyedén, de viszonylag simán telnek a napjaink. Csodák-csodájára az első elválásunk a fiammal, amikor a kórházban voltam, minden gond nélkül zajlott, tökéletesen elvolt a nagymamával, behozták látogatni, ott sem volt semmi gond, elváláskor sem. Egyelőre imádja a picit, nekem is inkább az okoz gondot, hogy mindig szeretgetné, és sokszor durván nyúl hozzá, emelgetni akarja, stb ...
Fizikailag sokkal nehezebbre számítottam, mondjuk a sétálni indulások azok igazi tortúrák, mire elkészülünk, elindulunk ... Lelkileg pedig ... Hát, nem mondom, hogy mindig könnyű. Ugye a pici nagyon rám van utalva, így a fiam sokszor várakozni kényszerül, meg sokszor türelmetlenebb vagyok vele, mint szeretném. Emiatt nagyon furdal a lelkiismeret, és az is sokszor bánt, hogy Ő, amilyen többemberes baba volt picinek, most olyan áldott jó gyerek, órákig elvan, hogy semmi gondom nincs vele. Hálás vagyok neki, mert ezzel rengeteget segít.
És, ami saját magamat is megdöbbenti, hogy már most rengeteget gondolok a 3. babára, nagyon vágyom rá :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!