Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1,5 év korkülönbség lesz a...

1,5 év korkülönbség lesz a két babám között. Én a legrosszabbra számítok tudom hogy nehéz lesz de azért bele lehet rázódni, ugye?

Figyelt kérdés
A nagy elég pörgős ráadásul. Meddig tart a nagyon nehéz része. 1 év? LÉgyszi írjárok meg a tapasztalataitokat! Főleg az érdekelne hogy milyen rendszer szeint aludtak az elején.
2013. jan. 3. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:

szia, nekem nincs tapasztalatom, és csak 1 gyerkőcöm, de biztos vagyok benne, hogy ha így rákészülsz lelkileg, akkor jól fogod venni az akadályokat. :)

Biztos hogy nagyon nehéz lesz, bár ha be tudod a nagyobbat adni bölcsibe, akkor az sokat segítene, meg jobban lekötik a bölcsiben, sokat tanul, és nem lesz annyira féltékeny sem, ha szeret oda járni, és a többi gyerekkel játszani. nekem 2 évesen a lányom elég kis okos volt, partner volt sok mindenben. Ha belevonod majd a dolgokba, és engeded "segíteni", akkor sztem nem lesz gond.

Sztem az a lényeg, hogy Te amennyire csak lehetséges kipihent, és nyugodt légy majd, és akkor a srácok is jobban idomulnak, nem veszik át az idegességet...

A napi teeendőkben biztos jól jönne majd a segítség, remélem van aki melletted legyen ebben, mert az a mi nagyon fárasztó...hogy foglalkozz is velük, meg főzzél, bevásárolj, stb.

Jó egészséget, és kitartást!

2013. jan. 3. 11:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Mi 4en vagyunk tesók. 3, 2 és 1(!) év korkülönbésggel. Anyukám azt mondta, mikor kérdeztem, hogy mégis hogyan élt minket túl, hogy egyszerűen tette, ami a dolga volt és kész. Ez volt a fő feladata, hogy minket neveljen, ellásson. Fejben dől el.

Egyébként a sőgornőmnek is van 3 gyereke, kb 2-2 év különbséggel és mind egyszerre megy lefeküdni, mert így vannak szoktatva.

2013. jan. 3. 11:45
 3/5 anonim ***** válasza:
első 1 év biztos huzos lesz ezt tapasztalatbol tudom de összenönek késöbb és akor már kevesebb gond lesz velük.2 fiam között másfél év van ök már 9 és 10és fél évesek.
2013. jan. 3. 13:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

16 hónap van a fiaim között. mindenki ijesztgetett, h jaj milyen nehéz lesz, hát én egyáltalán nem találtam olyan rossznak. a fő titkom a napirend betartása volt, (már szinte mániákusan) mert így mindig tudtam h mikor mi jön, mire lesz időm.

A nagy már átaludta az éjszakát. reggel mikor keltek a kicsi szopott, addig hármunkra csuktam a szobaajtót, a nagynak tettem be játékot és játszott. mikor de. a naggyal mentünk az udvarra, a kicsi akkor aludt kocsiban. délben egyszerre evés(egyik kezemben a kicsi szopott, másik kezemmel etettem a nagyot, így utólag vicces lehetett :). )du egyszerre alvás. estefele meg közös játszás. fürdésre apa is itthon volt, de ha nem, akkor először a nagyot fürdettem, aztán a kicsit és este megint csak egyszerre alvás.

azt hozzá kell tennem, h a kicsi most is velem alszik, nem hagyhattam sírni, mert akkor mindenki felébredt volna.

amikor már mást is evett a kicsi, akkor heti 1x főztem neki kb 10-14 üvegbébikaját, be a mélyhűtőbe, és kész. magunknak általában este főztem, levest legalább 2 napra, és másodikat meg 1-2 napra attól függően mi volt.

ja és nem volt segítségem.

persze kötöttem kompromisszumokat: pl addig vasaltam az ágyneműt, hát 2 gyerek mellett ilyen plusz dolgokra már nem jutott idő. csak amit muszáj.

Szóval nem kell a legrosszabbra számítani, kitartás, jó lesz :)

2 és 3,5 éves fiúk anyukája

2013. jan. 3. 13:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is 16 hónap van a két nagy között. Tényleg az a titok, hogy lejjebb kell adni. Takarítás, mosogatás, vasalás...mindig csak a legszükségesebbeket, hogy az igazán fontos dolgokra legyen elég idő. És amit lehet, azt tandemben csináld (evés,pelenkázás, alvás, stb...) Mondjuk én az első 6 hónapban észre sem vettem, hogy 2 gyerekem van, aztán volt vagy 2 év, amikor meg néha majd megőrjítettek, de gyönyörű időszak volt. Most meg egyszerre nagyok, tőlük már arany életem lehetne :)
2013. jan. 3. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!