Anyukák, ahol kicsi a korkülönbség, (nálunk 20 hónap) hogy oldjátok meg?
Itt a nagy fiú, a kicsi lány. Hű a 14 hónap még húzósabb lehetett :)
Remélem nem leszek nagyon béna és még tudom oldani, a párom most rengeteget megcsinált nekem, ő rendezte a nagyot 2 hétig, főzött, mindent megcsinált, nekem csak a kicsivel kellett foglalkozni.
Nekem is 20 hónap van a kettő közt,zéró segitséggel(a párom nekem is otthon volt 2 hétig)de túléltük,valahogy,már ne kérdezd,hogy hogyan:)
Mostmár eljátszanak együtt,2.5 és 4.5 évesen:)
Néha persze összevesznek,de amúgy jó tesók!
5 pici gyerekem van, 2 gyerek között mindig 21 hónap korkülönbséggel (az elsők ikrek, ők 5.5 évesek, van még egy 3.5 éves, egy 23 hós és egy 10 hetes)
Soha nem volt segítségem, sőt a férjem sem tudott soha itthon maradni velünk miután kijöttünk a kórházból, de megoldottam.
A nagyobbaknak fontos megtanítani (sőt, elvárni tőlük), hogy tiszteletben tartsák, amíg a pici eszik, amíg vele kell foglalkozni.Fontos, hogy legyenk önállóak, tudjanak együtt is játszani, ne kelljek mindenhez én. De mondjuk mi ezt elértük náluk.
A házimunkát is be lehet osztani akkora, amikor a pici alszik, és a többiek is elvannak valamivel.Következetesség a legfontosabb, nálunk megtanultak a gyerekek "várni". Ez szerintem ritkaság.
Szia!
Túl sok gyakorlatom még nincs, mert 5 hetes a pici és 21 hónapos lesz a nagy, de leírom nálunk hogy zajlik.
A nagy mindig is jól eljátszogatott egyedül, és ez most kifejezetten jól jön.
Amíg a picit etetem, odaül mellém a mesekönyvével és nézegeti, v nézi, hogy eszik a húga.
A nagynál kialakított napirendhez próbálom a piciét is igazítani, és mindkettőnél próbálom elérni, hogy türelmesen várunk a sorunkra. A nagy ezt ugye még jobban viseli. Ez furán hangozhat, de nem akarom, hogy a nagy azt érezze, hogy egy hangra bezzeg a tesót felveszik, őt meg nem, és amit éppen csináltunk együtt, akkor annak vége. Ez mondjuk akkor van, ha a kicsinek nincs túl sok oka sírni, ilyenkor a kicsit hordozóba ringatom és cumi. A kicsi szeret cicin lenni (csak cumizni), és eléggé szeret karban lenni napközben, így valamit ki kellett találnom.
Eddig működik.
Főzésnél mindannyian a konyhában vagyunk, a nagy játszik a kicsi a hordozóban alszik v nézelődik (arra figyelek, hogy ne legyen sokat a hordozóban, de kifejezetten szereti). Amíg alszanak délután akkor v pihenek én is, v valami házi munka.
Le a kalappal mindenki előtt, remélem nekem is menni fog :S
holnaptól leszek velük egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!