Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14 hónap kivitelezhető?

14 hónap kivitelezhető?

Figyelt kérdés
Ennyi idő lenne az első és a második gyerek között. Terveztünk ugyan még egy gyereket, kis korkülönbséggel, de azért későbbre, mikor a kisfiam 3 éves lesz. Még olyan picike. Aki bevállalta nem bánta meg? Tudom, hogy vannak pozitív oldalai is, összenőnek, olyanok lesznek mint az ikrek stb. De nem tudom mennyire megterhelő ilyen hamar egy újabb terhesség a szervezetemre, nem lesz e később gondom belőle. Vagy hogy jutna e elég idő a két gyerekre. Az ellátásukon kívül tudnék e tartalmasan eltölteni velük időt. Szó, mi szó berezeltem, félek.

2012. szept. 15. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:

hát nem irigyellek..-az első évek biztos fárasztóak lesznek.

az egyik ismerősőm gyerekei között van 15 hónap (ők sem így akarták) háát elég kimerűlt volt az első 2-3évben) de ez nyílván gyerek függő is,-lehet,hogy neked nem lesz az!

2012. szept. 15. 15:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nagyban függ attól, hogy milyen a kisfiad. Nagyon anyás? Elvan egyedül vagy állandó felügyelet kell neki? Be tud segíteni az édesapja? Mivel még pici, az első két kérdést nem is tudod most megválaszolni, nem tudod milyen lesz kisgyereknek. De ha az első terhességed problémamentes volt, testileg és lelkileg is felkészült vagy, akkor vállald be. Egy rokonom mindig két gyereket akart, gyors egymásutánban. De a kislánya annyira kicsit nehezen kezelhető, anyás gyerek volt, így minden idejét lefoglalta. 4 éves volt, mikor a tesója megszületett, így megoldható volt. Persze ez csak egy eset... Bárhogy is döntesz, kívánom, hogy minden jól alakuljon :)
2012. szept. 15. 15:16
 3/9 anonim ***** válasza:
38%

Elméletileg a szervezetnek 1 év kell ahhoz, hogy regenerálódjon.

Ha a nagy most 14 hónapos és terhes vagy, akkor 23 hónapos lesz jobb esetben, amikor szülni fogsz.

Igaz, a bölcsődék most már nem arról híresek, hogy kisgyerek mellett a nagyot bevegyék akár egész napi ellátásra, de egy próbát megér.

Így napközben lehetőleg csak a kisebbikkel kell foglalkoznod, nem pedig látástól - vakulásig mindkettővel.

Nekem biztos, hogy nagyon megterhelő lenne két kisgyerekkel. Én nem is bírnám és ezt őszintén be is vallom!

Csodálom azokat, akik egyből belevágnak egy újabb gyermekbe.

Egyik ismerősöméknél is így volt. Első 1 évben a nagyobbik egy angyal volt. Egy rossz szót sem lehetett rá mondani, ezért bevállaltak a szülés után egyből még egy testvért.

A nagyobbik volt 14 hónapos, amikor a kicsi megszületett.

Az anyuka mai napi non-stop sír, mert nem bírja a két gyereket.

A nagyobbikkal megfordult a világ. Akaratos, hisztis lett.

A kicsi meg alapból olyan születése óta.

Mióta megszületett a kicsi, azóta a nagy is vissza fele fejlődik.

Nem alszik újra éjszaka, enni kér, stb..

Na, én ezt nem bírnám. Mi alapból megvárjuk, amíg a bölcsődébe felveszik a lányunkat és utána vállalunk be még egy gyermeket. Nincs az a pénz, hogy 0-24-ig két gyerekkel legyek itthon. Külön-külön a legjobb. Szerintem.

2012. szept. 15. 15:17
 4/9 A kérdező kommentje:

Akkor lenne 14 hónapos amikor a kicsi érkezne. Amúgy most még jó baba, nem sírós, mosolygós, persze jobb a világ, ha mellette vagyok. És igazából ezt sajnálnám tőle elvenni. Hogy csak ráfigyeljek, egyszer kicsi. Azért gondoltuk, hogy 3 éves kora körül jöhetne a kistesó, addigra mehetne oviba, már ő sem lesz olyan anyaigényes, a gyerektársaságot is igényli már. És akkor itthon lehetnék a másodikkal. Napközben ugyanúgy megkapná a kizárólagos figyelmet. Szóval ez volt a terv, csak most eléggé felborítottuk. És nem tudom, hogyan lenne jobb. Ezzel az új helyzettel gazdálkodni, vagy visszatérni a tervhez. De ki biztosítja, hogy úgy lesz, lehet még második akkor is. És miért akadályozzam meg egy kisbaba születését, aki ugyanúgy az enyém lenne, ha amúgy meg jó helyre születne.

Párom sokat segít egyébként, de persze dolgoznia kell, szülőkkel nem élünk egy városban. Külső segítség bevonásától pedig kicsit idegenkedek.

2012. szept. 15. 15:36
 5/9 anonim ***** válasza:
3-as válaszoló! jól félre olvastad.nem 14hónap lenne köztük..!
2012. szept. 15. 16:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha a kicsi már úton van akkor nem kérdés... Egyébként nagyon sok testvérpárt ismerek ahol 12-14 hónap a korkülönbség (az elején biztos nehéz, de utána szépen összenőnek a gyerekek)és nagyon jó testvérek.

Nálunk 21 hónap van a gyerekek között, nem volt könnyű, de ma már egyszerűbb a kicsi már 2 éves.

2012. szept. 15. 17:11
 7/9 anonim ***** válasza:

elég zavarosan írsz.

szóval ha jól bogóztam ki, van egy pár hónaposod és becsúszott a kistesó.

nem értem min vacilálsz ha 2 év múlva amúgy is szeretnétek babát. tudod ez nem egy tamagocsi, amit ma beteszel egy szekrénybe mert most nincs kedved hozzá, majd 1-2 év múlva előveszed ha lesz.

egy emberi életről beszélsz annyira leszarom stílusba, hogy megdöbbent!

én nem vagyok abortusz ellenző, na de könyörgöm, nálatok ha szó sincs róla, hogy nem tudjátok etetni, nem akarjátok, csak épp előbb jött egy évvel... azért becsüld már meg jobban a kisbabádat ha már egyszer ott van a pocakodba!!!

nem leszúrni akarlak, csak tényleg most köpni nyelni nem tudok miután körülírva végül elárultad, hogy már ott van. nem értem min gondolkodsz.

egy abortusz nagyon kemény dolog, egy élet is kevés, hogy kiheverd, ne egy játékmaciként kezeld ezt az egészet!

2012. szept. 15. 20:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Akiket ismerek, ilyen kis korkülönbséggel született gyerekek anyukáit, MIND azt mondják, hogy ugyan valóban rázós volt eleinte, de nem bánták meg.

Szerintem ez is egy olyan dolog, hogy mivel ott vagy, benne vagy a szituban, kénytelen vagy feltalálni magad, beleszokni. Onnantól meg már nem nehéz.

Nekem 22 hónap van a kölkök között, ez pl már abszolút működőképes kor.

2012. szept. 15. 21:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia ha olvasod még,mi lett azota veled/veletek?

Nagyon úgyfest hasonlo cipőben jarok,csak sajnos császár volt az első. Félek. Elvetetninem akarom ha valoban megfogant(még csak nemrég történt a baki) A kislanyom most 4,5 hós,1,5év probalkozas és egy vetélés utan jött össze .Ő is egy becsuszott baba ha ugyvesszük,mert a vetélés miatt mégvarnunk kellett volna.De mivel éreztem hogy tulvagyunk a peteérésen engedtem. Másnap ismét éreztem a peteérést,meg is fogant. Most még joval azon idő előtt voltunk együtt erre ma megint érzem a jeleket,3napja voltunk együtt és igy van valamennyi esély rá... Aggodom hogyan fogok boldogul két picivel,a nagyobbra semmi időm nem jutna pedig egy igazi kétemberes gyermek igy is. 3at szerettünk volna de nem ilyen hamar......

2014. aug. 11. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!