Ha két baba között 2-3 hónap a korkülönbség, a köztük lévő fejlődésbeli különbség mikorra "tűnik el"?
Unokaöcsém és lányom között 4 hónap van. Másfél-2 éves korukra szinte már mindenben ugyanott tartottak (szobatisztaság, beszéd, érdeklődés a játékokban).
1 éves koruk körül már nem volt sok különbség, de akkor még érezhető volt a 4 hónap. Pl. Unokaöcsém 16 hónaposan már motorozott, lányom 12 hónaposan még nem tudta hajtani magát.
Most elmúltak 2 évesek és olyanok, mint az ikrek. :)
Az első évben még nagyon sokat számít a 4 hónap, aztán lassan utolérik egymást a gyerekek.
Olyan másfél éves kor után már nincs sok különbség, 2 év körül meg szinte eltűnik szerintem.
Akkor ezt gyereke válogatja.
Nekem a tapasztalat nem azt mutatja, hogy 3 év előtt nem lehet.
De gondolom van gyerek, amelyik másképp fejlődik, és később érik.
Nálunk 2 év körül nem volt már különbség a gyerekek között ilyen picike korkülönbség esetén.
4. vagyok.Én is 3 évet írtam, tapasztalatokból.
Kíváncsi lennék, hogy a válaszolóknak mennyi idős jelenleg a gyereke. Nem is értem, hogy 1,5-2 évet írnak:)
Nálunk a felállás, hogy az én kisfiam 15 hónapos, barátnőm kislánya pedig 18 hónapos és most még beszédben és mozgásban is meglátszik a 3 hónap köztük. Kíváncsi leszek mikor fognak "összeérni". :-)
Köszi a válaszokat!
Kedves negyedik, azért mert neked más a tapasztalatod, attól még másnak is lehet másféle tapasztalata.
Lányom most lesz 3, unokatesója 3,5 hónappal idősebb.
Ők két év körül már "összenőttek". Ugyanazokat csinálták és mondták akkoriban, csodálkoztunk is hogy "egybeértek".
Ezzel nem zárom ki, hogy nálatok másképp történt, de te se zárd ki, hogy nálunk mi volt.
Szerencsére nem mindenkivel történik minden ugyanúgy, csak légy nyitottabb. S meg ne sértődj, ez nem veszekedés, csak hiszem, hogy nem tapasztalhatjuk ugyanazt, ha valakinél valami másképp történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!