Kis korkülönbség gyerekek kozott, van akinek nagyon bejott?
Nálunk 21 hónap van a gyerekek között és nagyon jó! Persze az elején voltak nehezebb időszakok, de a legrosszabb az éjszakázások voltak. A többit simán meg lehetett oldani!
Most a nagy 4,5 éves és elég jól eljátszanak a kicsivel. Persze sokszor összevesznek, de szerintem rosszabb lenne, ha nagyobb lenne a korkülönbség. Így hasonló az érdeklődésük, ugyanazt éneklik, ugyanazért a meséért rajonganak. Így "könnyebb" nekem is.
De én azt gondolom, hogy bármekkora a korkülönbség, mindnek van előnye és hátránya.
Miért kérdezted?
Szia!
Nálunk a helyzet: 4 év alatt született meg a 3 gyerekünk :)
Így is terveztük és bár féltem, főlg a 2. babánál, hogy hogyan fogom bírni, még én is meglepődtem :)
A kicsik IMÁDJÁK egymást (mi pedig őket)
Az a jó, hogy együtt kelnek, fekszekenk, együtt esznek, alszanak.
Nekem minden délben van 2-3 órám ami csak az enyém. Ilyenkor nuku vasalás, takarítás. Lábakat fel, olvasás, teázás stb...
:)
Kell is ennyi feltöltődés, hogy a délutánt bírjam :)
Vannak őrült napok nálunk is amikor semmi nem jó és megy a hiszti, de akkor "becsukom" a fülem, mert tudom, hogy elmúlik ha nem vagyok JÓ közönség :)
Hidd el, minden csakis a szervezésen múlik!
2 napra főzni, szigorú, de rugalmas napirend :)
Ez most vaskalaposnak tűnik, de a kicsiknek támpont, neked meg egy irányvonal.
Tudjátok mi után mi következik.
Nálunk bevált :)
Nekem az a véleményem, hogy jó, ha a két testvér között nem nagy a korkülönbség. Pl. a nővérem 2 évvel idősebb nálam. Jóban-rosszban voltunk tesók, de szeretjük egymást :)
Amúgy a két testvér közötti nagy korkülönbséget azért nem tartom jónak, mert sok probléma merülhet fel. Ha nem közös az érdeklődésük, akkor a nagyobbik lehülyézheti a kisebbet, ami mély nyomot hagyhat a lelkében. Sokszor hallottam olyat is, hogy az idősebb nem foglalkozott a kisebbel, nem érdekelte, mi van vele, miért sír, stb. Felnőttkorukban megromolhat a kapcsolatuk. A gimiben a biológia tanárunk említette meg, hogy a 10 évvel idősebb bátyjával elég rossz viszonyban van, ezért külön-külön töltik az ünnepeket. Ha ő ott van a családi látogatásnál, akkor a tanárom nem is megy oda. Ő így akarja a békét megőrizni.
Bár ez annyira nem kicsi korkülönbség, nálunk 22 hónap, szerintem ideális. A harmadikat is valahogy így tervezzük, tavasz végén-nyár elején kellene összehozni. :)
Nekem sem alszanak a gyerkőcök, a nagy másfél évesen kezdett el nem-aludni nap közben, két éves korára teljesen elhagyta a délutáni alvást. A kicsi kb 6 hónapos kora óta összesen háromszor fél órát alszik nap közben, most 8 hónapos. Tegnap volt az első olyan éjszakám 2,5 év után, hogy egyhuzamban aludtam este 11-től reggel 6-ig. Mindent meg lehet szokni. :)
Féltékenység egyáltalán nincs nálunk, ennek nagyon örülök, borzasztó lehet egész nap a két pici között osztani az igazságot.
Az 5-ös válaszadónak igaza van ebben. Jobb, ha a testvérek között nincs nagy korkülönbség. De az is jó lenne, ha a szülők többet törődnének a gyerekekkel, például, a nagyobbiknak a kistesó érkezése előtt el kell magyarázni,hogy miért nem szabad a kisebbet bántani, megalázni. Azt is meg kell mondani, hogy milyen következményekkel járhat, ha nem tiszteli a testvérét.
Unokatesóm kint dolgozott Amerikában. Egy kolléganője mesélte, hogy a szomszéd 17 éves fiát letartóztatták, mert gyakran megalázta a nála 7 évvel fiatalabb testvérét. Ez családon belüli erőszaknak is nevezhető.
Nekem volt egy fiú osztálytársam, akinek akkor született kistestvére, amikor 13 éves volt. Kérdeztem tőle óvatosan, hogy nem zavarja őt a nagy korkülönbség? Azt felelte, hogy mindig szeretett volna tesót, de a szüleinek még nem jött el az idejük erre. Mikor elérkezett ez az idő, nagyon-nagyon örült, hogy lett egy öccse. Rajong is érte.
Ő legalább erre lett nevelve. Szerintem elég ritkaság az ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!