Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kis korkülönbségű gyerekek...

Kis korkülönbségű gyerekek anyukái, mivel csillapítjátok idegességeteket?

Figyelt kérdés

Van egy 20 hónaposom és egy 3 hónaposom.A nagy egész nap visít és hisztizik a pici hasfájós....

Sokszor kész vagyok tőlük, a pici még nem is gond de a nagy hisztis nagyon.Mivel tudnék nyugodtabban hozzá állni?

Sokszor püföli a picit, megakadályozom, de egy pillanatra sem hagyhatom magukra.

Van itt más is ebben a cipőben???

Nagy levegő nem segít :)

2012. febr. 16. 22:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nagy sikítás erkélyen, udvaron..

Kétszer belerúgni az ajtóba..

Nálunk 21 hónap a korkülönbség

2012. febr. 16. 22:57
 2/11 anonim ***** válasza:

hihihi:)

az ajtórúgást én is szoktam vagy csapkodok:)

2012. febr. 16. 23:00
 3/11 anonim ***** válasza:
73%

- a hisztire ne figyelj oda, tereld el olyankor a figyelmét kedvenc játékkal vagy énekelj neki.

- beszélgess vele, a 20hós már megérti mit mondasz.

- Lényeg..: Ne tárgyakkal és édességgel halmozd el ha nem bírsz vele, mert venni könnyű de rá figyelni,gondoskodni róla nehezebb,de ha jól csinálod meglesz a gyümölcse.

2012. febr. 16. 23:00
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

18 hónap különbség, nálunk vér is folyt, mert a nagy úgy rúgta szájba a pár hónapos kicsit, hogy ömlött a vér belőle.

Nem tudok mit mondani, egyszer ököllel vertem a saját combomat, nehogy a gyereket megüssem, egyszer amikor nem voltak ott, mosogattam csendben, majd a következő pillanatban az ajtóhoz vágtam a kezemben lévő cumisüveget. Egyszer (szintén nem voltak ott a gyerekek), de a férjem elől hagyta a konzervnyitót, ezen úgy kiborultam, hogy bevágtam a száradó edények közé. Megdöntöttem a tányértörési rekordomat... :-(

Nekem már kisiskolások, akkortól javult a helyzet, amikor a kicsi is partner lett a játékban, tudott a naggyal pónizni meg plüssözni (kb. 3 évesen). Azóta olyan jó barátnők lettek, hogy ritkán van vita, könnyű programot szervezni, mert mind a kettőt ugyanaz leköti (egy 3 és egy 9 évesnek már nehezebb), a társasban is egy szinten vannak. Hiába van emeletes ágyunk, nem hajlandóak külön aludni, mind a kettő lent szorong. Néha úgy alszanak el, hogy fogják egymás kezét. Ha otthonülős hétvégénk van, akkor van, hogy csak enni és pisilni jönnek ki a gyerekszobából, mert egész nap babáznak, társasoznak, én meg pakolászok, rejtvényt fejtek meg nézem a főzős műsort. Most már az a gond, hogy amikor hazajövünk a suliból fél6-kor, akkor egyből lehuppannak játszani, és olyan lekiismeretfurdalásom van, amikor szólni kell, hogy fürdés vagy leckeírás.

2012. febr. 16. 23:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Már azt hittem velem van a baj, hogy ilyen ideg rohamok rám jönnek.De úgy sajnálom őket, hogy idegesnek látnak, pedig előtte nálam nyugodtabb ember nem volt:)
2012. febr. 16. 23:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Nálunk 23 hónap a különbség. Magnéziumot próbáltad? Nekem sokat segít!
2012. febr. 17. 06:51
 7/11 A kérdező kommentje:
Tegnap vettem magne b6-ot,remélem segit.
2012. febr. 17. 07:23
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Apuka tolja a babakocsit, benne a síró babával. Kedvesen mondogatja:

-Nyugi Lajcsika, nyugi Lajcsika, nyugi Lajcsika...

Egy idős néni odamegy áhítattal néz az apukára:

-Jajj, de édes! Ilyen kedvesen nyugtatgatja a kicsi babát?- mire az apuka:

-A babát Marikának hívják, én vagyok Lajcsika.

Na nekem gyakran eszembe jut ez a vicc amikor nagyon ki vagyok. Nem egyszerű két kicsivel. Egyik kicsi, másik pici. A kétévesed nagyon féltékeny a kicsire. Úgy érzi, anya elhagyta őt a kicsi miatt. Nekem az első gyermekem állt így az első kis tesójához. Nagyon nehéz ez az időszak. A kétéves lázad a kicsi meg ugye kicsi. Talán az segít, ha látod a nagy hisztije mögött, hogy őt veszteség érte. Elvesztette az egykeségét, már nem csak rá figyelnek. Ezt hagyni kell feldolgozni. Ha hisztizik, nézd levegőnek. A kicsit azért üti, mert akkor odafigyelsz rá és foglalkozol vele. Még hogyha ez a figyelem negatív is, mégiscsak figyelem és a semmitől mindenképpen jobb. Dícsérd sokat amikor jól viselkedik. Akár azért is, ha egy percig nyugton van. Ezen az időszakon túl kell lenni.

2012. febr. 17. 07:34
 9/11 anonim ***** válasza:
51%

Tudom szegyen, de en visszaszoktam a cigire. Volt hogy ugy felidegesitettem magam, hogy alvas idon kivul kialltam az erkelyre elszivni egyet, kulonben ha bentmaradtam volna, agyoncsapom oket :)

A nagy egyebkent nem bantja a kicsit, ilyen teren megbizom benne.

2012. febr. 17. 08:00
 10/11 anonim ***** válasza:
49%
Nálam 19 hónap van a két gyerkőc között. A nagy imádnivaló, sosem bántaná a picit (a pici már 9 hós, a nagy mindjárt 2 és fél éves és ovis), de néha olyan hisztis, hogy legszívesebben odacsapnék. Egyébként meg is teszem, ha nagyon pofátlanul teszi, pl. direkt ráönti a pohár tartalmát a kanapéra, mert nem tetszik neki a pohár, amiben kapta a cuccot. Ha nagyon elegem van belőlük, akkor beteszem a picit biztonságba (kiságy, járóka), a nagy elvan és én bemegyek a hálónkba, bezárom az ajtót és meghallgatom az aktuális kedvenc zenémet, max hangerőn. Közben lenyugszom, kimegyek és folytatódik a nap.
2012. febr. 17. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!