Hogyan készítitek el a céklát? Többi lent!
Én soha nem főztem, hanem mindig megmostam, megszurkáltam, egyenként fóliába csomagoltam, és irány a sütőbe kb. 1 órára. Utána csak lehúzod a héját, és már darabolhatod, turmixolhatod. És hogy miért? Mert így minden értékes vitamin, tápanyag benne marad, mert csak átpárolódik, míg főzve minden vitamin kimegy belőle.
Almával, risszel, krumplival nyugodtan lehet keverni, a felkockázott, majd pürésített céklát le is fagyaszthatod. Kisfiamnál se lazító, se hasfogó hatást nem vettem észre.
Egyébként később, ha bevezetted a tejtermékeket, akkor joghurtos vagy tejfölös habarással elkészítve főzeléket vagy levest is lehet belőle csinálni. Vízzel felönteni - mennyiség attól függ, hogy főzelék vagy leves lesz belőle -, ízesíteni sóval, pici cukorral, pici vegetát is lehet beletenni, vagy eleve erőlevessel is fel lehet engedni, így nem kell bele plusz só, majd jön a behabarás. Ha leves lesz, akkor pirított kenyérkockával, esetleg pirított tökmaggal, ha főzelék, akkor meg roston husival, és főtt krumplival vagy rizzsel tálalva isteni kaja az egész családnak.
Párod ezt is, mint mindent, így maradnak bent az értékes tápanyagok!
Keverd krumplival, almával, később hússal.
Először csak egy-két kanállal adj a Babinak, másnap adhatsz már többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!