A céklát hogyan készítitek el? Meddig főzitek vagy pároljátok?
Én alufóliában sütöm. Megsikálom és utána picike olaj (oliva) megy rá meg csipet só. Azután légmentesen becsomagolom és tepsire rakva sütőben kb. 40 perc alatt meg van.
Az én lányom csak így eszi meg! Kisebb és egyforma céklákat választok és drukkolok közben, h édesek legyenek, ne vásároljak "mellé".
Tegnap csináltam először céklát. Főztem is egyet, meg sütöttem is egyet, hogy lássam a különbséget.
Főzésnél apró kockákra vágtam és feltettem sima vízben főni. Jó sokáig tartott így is mire megfőtt és eltűnt a színe is sajnos.
Sütésnél ugyanúgy meghámoztam, alufóliába csomagoltam egy fél céklát és beraktam a sütőrácsra. Így is elég sokáig tartott mire megpuhult, több, mint 1 óra volt, de legalább a színe megmaradt.
Én inkább a sütést választom a továbbiakban. Sót nem használok, mert még csak 6 hónapos. És így is megette.
Dehogy:-)
Én apróra vágom, hogy ne kelljen sokáig áznia. Max 30 perc,és kész
én meghámozva, apróra kockázva majdnem 1 óráig főztem, bár az utolsó 10-15 percben nem nagyon lett puhább...
simán össze lehetett turmixolni
(ha almát is teszel hozzá, édeskésebb lesz, nem olyan "répa"-ízű)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!