A céklát hogyan és mivel készítitek el a babátoknak?
Az én lányom is pont tegnap meg ma kapott először céklát. Én is hasonlóképp készítettem, csak alma nélkül. Ebédre kapta és nagyon ízlett neki!
Lehet hogy legközelebb én is teszek bele almát is! :)
Én viszont csak egyszerűen megmostam, megszurkáltam hústűvel, alufóliába tekertem egyenként, és irány a sütőbe kb. 1-1,5 órára. Így csak átpárolódik, és nem vesznek el belőle az értékes vitaminok, mint a főzéssel. Utána csak meg kell hámozni, és már lehet is feldarabolni, turmixolni.
Egyébként én nem csak almával és krumplival kevertem, hanem csináltam belőle főzeléket is joghurtos habarással, amikor már bevezettem a tejtermékeket (roston sült husival a családnak is nagyon fincsi kaja). Pici ízesítésként mehet bele egy kis só (esetleg vegeta), kevés cukor, és pár csepp citromlé.
Szia!
Én úgy csinálom, hogy több céklát felrakok héjéban főni. Aztán meghámozom. Majd kockákra vágom és maroknyi adagokban lefagyasztom. Aztán mikor kell csak kiveszem a fagyasztóból főzök hozzá krumplit, meg almát és összeturmixolom!
Szia, a lányom kedvence: Kevés vízben felteszem az apróra vágott céklát, burgonyát főni. Adok hozzá az előzőleg már megfőtt csirkemellből (ezt lefagyasztom darabokra szedve). Kis delikát, mikor majdnem kész kevés teljes kirlésű tönkölybúza liszt, de ez lehet akármilyen, és egy kis tejföl/te. Összefőzöm és mehet a turmixba.
De az almás összeállítást holnap kipróbálom, köszi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!