Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babátokra rámordul a saját...

Babátokra rámordul a saját kutyátok. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Van egy 8 éves német juhász keverékem és egy 8 hónapos kislányom.

65 nm-es lakásunk van, sokat vagyunk a hálóban, gyerekszobában, ahova a kutya nem jöhet be, Ő a nappaliban, étkezőben van.

De néha, hogy szokják egymást, kiviszem a kicsit a kutyához és egy pléden játszik, a kutya, odamehet hozzá, nézegeti, puszit ad Neki, odaviszi hozzá a játékát és jól elvannak.

DE Ma a kutya a kicsim mellé feküdt és ott heverészett, a kislányom pedig meg akarta simogatni és nyúlt az oldalához. A kutya pedig rámordult, felpattant és odakapott. Nem zárt össze a száját és nem akarta bántani, tényleg "csak" rászólt, úgy, ahogy a kutyatársaira is szokott, mert nekik is így mondja, hogy hagyják békén nem akar játszani, csak azt nem értem, magától miért feküdt akkor mellé??

van tapasztalatotok? Szeretném, ha békében még sokáig velünk lehetne, és sokat is foglalkozom Vele, délelőtt magunkkal vissza a majd másfél órás sétákra, nyáron pedig órákig is a szabadban van, amikor a parkban sétálunk, ma is lent maradtam vele labdázni a hóban, hogy érezze, fontos nekem... Szófogadó is, mindent tud, őt többet is mint kellene, okos kutya, d ez elkeserít.. Ötletek???

Egyébként, lehet számít,épp fotóztam Őket és villant vaku is, mikor a kicsi nyúlt a kutya felé, de mindketten hozzászoktak a villanáshoz, nem emiatt volt. Persze a kutyát jól megszidtam, megrángattam a grabancát, és a pofijára kapott egy taslit, pedig nem vagyok az erőszak híve és a helyére küldtem, nem jöhetett onnan ki, míg nem hívtam...

2013. jan. 18. 19:56
1 2 3 4 5 6
 51/58 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel a kérdést, mert érdekelt mások mit gondolnak, de voltak tabuk, azaz hiába mondja bárki, hogy öljem meg, vagy vitessem el a kutyámat, azt nem tenném. Lehet oda kellett volna írnom?

A családtagok közül egyébként még túlzottan fel is fújom a sztorit és ők is ismerik a kutyámat, szóval nem hinném, hogy könnyelmű vagyok. Egyszerűen a pillanat hevében ez megrémített, de egy nap után én is úgy érzem, hogy figyelmezetett és kész. Persze ennek sem kell előfordulnia többször, de azért rémeket sem kell látni. Főleg, ha az ember mindennél jobban figyel rájuk. :)

2013. jan. 19. 16:06
 52/58 anonim ***** válasza:
43%

"Egy nagytestű kutyának is az az igénye hogy a gazdája mellet legyen,,nem kertben nem láncon. Az hogy kert van nem jelenti hogy elég neki mert van hely.Az elég ostoba aki ilyet leír,és tuti nem is ért a kutyákhoz"

22-es valaszolo vagyok, gondolom nekem celoztad az iromanyodat.

1. kikerem magamnak azt,hogy ostobanak nevezz. Nem is ismersz es eleve,hogy mereszelsz valakit ostobanak nevezni csak azert mert olyat irt ami neked nem tetszik.

2. Szerinted a kutya arra teremtetett,hogy hazba eljen? Mert szerintem nagyon nem. A kutyanak nem az ember haza a termeszetes kornyezete. En kifejezettem sajnalom a nagy testu kutyakat akiket panelba tartanak mert nincs teruk a mozgashoz,nem elvezhetik a szabad letet.

Mi hatalmas csaladi hazban laktunk (szuleim jelenleg is) hatalmas udvarunk,kertunk volt. De a kutyank a verandan lakott pont az ajto mellett volt neki helye. Mindig foglalkozva volt vele es nem volt lancra verve sem.

Egyebkent en is ellene vagyok a kutyak-allatok bantalmazasanak de nem hiszem,hogy az "nemtorodomseg" ha valaki kint tartja a kutyat es nem a hazba,lakasba.

2013. jan. 19. 17:29
 53/58 anonim ***** válasza:
25%
Na végre vki :) 48-asnak köszönöm, teljesen igazad van! Én azért azon is kiadatam, hogy a kérdező mennyire felvolt háborodva azon hogy sokan menesztenék a kutyát a háztól és már jött majdnem a ti mit képzeltek, hogy tehetnétek ilyet reakció, de a kérdésed: Babátokra rámordul a saját kutyátok. Mit tennétek?. Fogadd el, hogy nem vagyunk egyformák, mki másképp oldaná meg ezt a problémát és ne kérdezz, ha nem fogadod el a véleményeket, hanem felháborodsz! Na meg az se teljesen 100-as, aki azt írta hogy az, aki menesztené a kutyát, nem szereti az állatokat... Persze, nevelés kérdése is, de 5 évig problémamentes kuvasz kutya +marta sógoromat kicsiként, nem oltották el, vagy "lőtték" le, vagy menesztették a háztól, de rá 1 évre mégegyszer előfordul ez az eset, csak akkor össze kellett varrni a lábát. Na ekkor vitték el a háztól. ÉS!!!!! Ismertem a kutyát, semmi baja sem volt, okosnak tűnt mindig, meg szófogdónak. Éppen ezért én már nem adnék újabb esélyt, nem mondom h megvállnék a szeretett állatomtól, de a gyerekemmel semmiképpen sem "engedném össze"... Bízz a kutyádban, ha fajtatiszta lenne nem is csinált vna ilyet sztem, de keverék.
2013. jan. 20. 13:46
 54/58 anonim ***** válasza:
100%

"A kutyanak nem az ember haza a termeszetes kornyezete."

canis familiaris- az a természetes környezete ami az embernek

nem farkas nem vadkutya hanem háziasított állat

2013. jan. 20. 21:30
 55/58 anonim ***** válasza:
100%

tarthatod kertben ( mindegy mekkora) tarthatod kicsi lakásban

boldog kiegyensúlyozott akkor lesz ha a szükségleteit kielégítik , szociálist is.

2013. jan. 20. 21:31
 56/58 A kérdező kommentje:
Ez pontosan így van, hiszen, amikor azt mondják egy kutyára, hogy jajj, olyan kicsi lakásban, szenvedhet, akkor égnek áll a hajam, hiszen a kutya a séták alkalmával mozog, fut, szaglászik, játszik, labdázik, kutyabarátokkal találkozik és szórakozik. Napi 4x nálunk!! És amikor sétálok a babámmal a ligetben, akkor a kutyabarátai is velünk vannak, ha találkozunk velük és nagyon jól elvannak. Ellentétben egy kerti kutyával, akit általában senki nem sétáltat, nem labdáznak Vele, nincs gazdi közelben, és új szagok, kutyák sincsenek a közelében, ha csak nem megy el egy a kerítés előtt, akit fél percig lehet ugatni. Ha nem jön a postás, egész nap a kutyaházában fekszik, ahogy egy lakásban tartott eb is fekszik, csak Ő épp a meleg, kényelmes kutyaágyában... Húúú, de szeretném, hogy a kutyák csak egy napig tudjanak beszélni.... Annyira jó lenne hallani, hány kerti kutya cserélne egy lakásban lakó kutyatársával.. Szerintem majdnem mind...
2013. jan. 21. 09:16
 57/58 anonim ***** válasza:
100%
Tenyésztő vagyok 2-3 évente van alom,de akkor sem adok akárhova.akik azzal kezdik hogy jaj de nagy kertjük van, na ott nem lesz foglalkozva a kutyával.
2013. jan. 21. 10:32
 58/58 anonim ***** válasza:
100%
Én már pár napja válaszoltam, már nem tudom melyik. Off:Csak az 53-ast kérdezném, hogy mégis mi köze a fajtatisztaságnak ahhoz, hogy támad a kutya vagy sem. Ha már itt tartunk sokszor pont nem a keverékekkel van gond, hanem a fajtatisztákkal a túltenyésztés miatt.
2013. jan. 22. 21:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!