Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babátokra rámordul a saját...

Babátokra rámordul a saját kutyátok. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Van egy 8 éves német juhász keverékem és egy 8 hónapos kislányom.

65 nm-es lakásunk van, sokat vagyunk a hálóban, gyerekszobában, ahova a kutya nem jöhet be, Ő a nappaliban, étkezőben van.

De néha, hogy szokják egymást, kiviszem a kicsit a kutyához és egy pléden játszik, a kutya, odamehet hozzá, nézegeti, puszit ad Neki, odaviszi hozzá a játékát és jól elvannak.

DE Ma a kutya a kicsim mellé feküdt és ott heverészett, a kislányom pedig meg akarta simogatni és nyúlt az oldalához. A kutya pedig rámordult, felpattant és odakapott. Nem zárt össze a száját és nem akarta bántani, tényleg "csak" rászólt, úgy, ahogy a kutyatársaira is szokott, mert nekik is így mondja, hogy hagyják békén nem akar játszani, csak azt nem értem, magától miért feküdt akkor mellé??

van tapasztalatotok? Szeretném, ha békében még sokáig velünk lehetne, és sokat is foglalkozom Vele, délelőtt magunkkal vissza a majd másfél órás sétákra, nyáron pedig órákig is a szabadban van, amikor a parkban sétálunk, ma is lent maradtam vele labdázni a hóban, hogy érezze, fontos nekem... Szófogadó is, mindent tud, őt többet is mint kellene, okos kutya, d ez elkeserít.. Ötletek???

Egyébként, lehet számít,épp fotóztam Őket és villant vaku is, mikor a kicsi nyúlt a kutya felé, de mindketten hozzászoktak a villanáshoz, nem emiatt volt. Persze a kutyát jól megszidtam, megrángattam a grabancát, és a pofijára kapott egy taslit, pedig nem vagyok az erőszak híve és a helyére küldtem, nem jöhetett onnan ki, míg nem hívtam...

2013. jan. 18. 19:56
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
44%

Egy nagytestű kutyának is az az igénye hogy a gazdája mellet legyen,,nem kertben nem láncon. Az hogy kert van nem jelenti hogy elég neki mert van hely.Az elég ostoba aki ilyet leír,és tuti nem is ért a kutyákhoz.

Nekem is fontos a gyermekem.De ha az oviba meghúzzák a haját nem az lesz az első lépés hogy elföldelem a kishaverját,hanem megbeszélem ,megoldom.

2013. jan. 19. 12:36
 42/58 shona ***** válasza:
20%
a 32esnel ugy sem tudok okosabbat...en is tisztabban vagyok vele,hogy szol egy kutya de a gyerek ha ugral rajta vagy harapdalja vagy huzzogassa a farkat vagy a szajaba turkal azt HOSIESEN TURNIE KELL,sot szeretnie,csak ugy vagy nyugodt Te is!tenyleg most van 50-50%ban erre -arra esely en is lehet probalkoznek,de nalunk van egy masik fel is a ferjem akinek van egy kis beleszolasa o menesztene en nem,latod ennyire kulonbozhet ket ember velemenye egy azon cel erdekeben,ezert olyan nehez,csak kerdes kinek a dontese a jo?ha a kutya mar nyuszit,hogy faj neki,hogy ugy jatszik vele a gyerek,azt is hagynia kene egy pisszenet egy mormogas nelkul...egy gyerekes 11hetes kismama,kutyasosak.kivanom mindenkepp oldodjon me a helyzetetek!ja a kutyu tudja miert kapott?es azota mi a helyzet raktad ossze oket?hogy viselkedik?
2013. jan. 19. 12:48
 43/58 anonim ***** válasza:
76%

Nem! Nem kell tűrnie a kutyának azt, ha már fáj, amit művelnek vele, de az lenne az elvárható, hogy ilyenkor max odébb menjen. Jó ötlet, hogy létrehozol neki egy kis védett sarkot, mert igen, legyen a gyerek az első, de azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy kutya sem viseli jól, ha non-stop gyepálják!

Egyébként szerintem itt abból fakad a probléma, hogy első gyerek és igazán a kutya és a gazdi is bizonytalan, hogy miként is kéne kezelni a helyzetet. Ezen felül nyilván az is közrejátszhat, hogy eddig csak körülötte forgott a világ, mostmeg ott van egy másik "törpe lény", aki fura neki. Nem kidobni kell, hanem tudatosítani benne, hogy márpedig ő is családtag, aki ha parancsolni még nem is tud neki, igen is felette áll a sorban. Mindenképpen beszélnék erről egy kiképzővel, ő eltud látni megfelelő tanácsokkal, hogy hogyan oldjátok meg ezt a "stressz" helyzetet a kutyánál.

Unokatesóméknál amúgy ugyanez volt, csak ott durvábban. A kutya nem bírta elviselni az új jövevényt. Azonban odafigyeléssel és kemény szigorral megoldották a helyzetet és később már a két gyerek is zokogott, amikor a kutya elpusztult. Sosem voltak legjobb barátok, nem téphették a kutya fülét szűntelenül, de kialakult egy olyan helyzet, amiben már nem kellett elzárva tartani őket egymástól!

2013. jan. 19. 13:01
 44/58 A kérdező kommentje:
Azóta megy minden, ahogy eddig.. Ma is kivittem Hozzá a lányomat és simogatta, elfeküdt Neki, tetszett Neki, hisz szereti ha simizik. gyanítom, hogy zavarhatta a vaku villanás, hisz írtam, hogy épp fotóztam őket, és az, hogy talán egy pillanatig meg is feledkezett arról, hogy a kicsim mellette fekszik és hirtelen hozzányúlt.. Lehet ettől riadt meg és ijedtében szólt rá... Ki tudja? A lényeg, hogy várom a kiképzők válaszát és addig is foglalkozom a kutyával, jutalmazom, ha ügyes és nem tiltom el a kicsitől csak ha lehet még jobban figyelek. :)
2013. jan. 19. 13:06
 45/58 anonim ***** válasza:
39%

41-esnek.

Én is azt írtam, hogyha ilyen helyzetbe lennék, kiraknám a kutyát a kertbe. Ezért vagyok ostoba? Nem kiraknám és többé rá sem néznék. Inkább nézz magadba. Hogy hasonlíthatod a kutya morgását ahhoz, hogy egyik ovis meghúzza a másik ovis haját? Hány olyan hírt hallottál, hogy az egyik ovis szétmarcangolta a másikat? Szerintem meg az az ostoba, aki ilyet ír.

2013. jan. 19. 13:26
 46/58 shona ***** válasza:
65%
kedves 43as,de turnie kell,nyilvanvalo,hogy majd a gyereket is ugy neveljukhogy ne gyepelja nyuzza folyton,ez az alazat ha tur tudja hol a helye,igy lesz a szivunkben is nem ugy,hogy jo stresszes szegeny mert akkor ha mar stresszes akkor mar szurhatjuk a dolgotakkor mar engedtunk a javara. De orommel hallom,hogy minden rendben veletek,hisz azert en is tudom mar 8eves a mutyua kicsi meg tul fiatal,de rosszabbat tenne vele ha nem szoktatna oket egybe,sot mar elobb is lehetett volna,bar ezt csak en latom igy,orulok hogy jol viselte magat a kutyusod,es a babucinak is lehet mondani,hogy mit szabad,mit nem....
2013. jan. 19. 14:06
 47/58 A kérdező kommentje:
Én már előbb is szoktattam a kicsikhez, hiszen mint írtam, sokat járunk sétálni a parkba, ahol rengeteg gyerek van, sokan odajönnek, meg simiznék és én mondom, hogy ok, ha a kutyus is szeretné és a kutyám ilyenkor ha odamegy, megnézik, megsimogathatják és én adok Neki falatot. Vagy a gyerek is adhat Neki, ha az anyukája megengedi, mert szépen veszi el és így a kutyámban is jó érzések lesznek a gyerekekkel kapcsolatban és elfogadja őket, nap mint nap találkozik gyerekekkel, és minden ok, max arrébbáll, ha nem akarja már a simit... Remélem a továbbiakban ez lesz nálunk is. :)
2013. jan. 19. 14:14
 48/58 anonim ***** válasza:
54%
Kedves kérdező!Ha te pontosan tudtad h mit akarsz tenni meg h szerinted mi a helyes döntés akkor mi a francnak írtad ki ezt a kérdés????Azért h megint legyen egy hülye kérdés a GYK-n amin az emberek jól össze tudnak veszni meg lepontoznak mindenkit?Szánalmas!
2013. jan. 19. 15:07
 49/58 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pedig nem kell tűrnie a kutyának a végtelenségig. Csak ha már nem tetszik neki, akkor álljon odébb, nincs ezzel semmi gond.
2013. jan. 19. 15:20
 50/58 anonim ***** válasza:
57%
"Remélem a továbbiakban ez lesz nálunk is. :)" Tudod, a remény hal meg utoljára, de én nem bíznék benne. Te gyereked, Te felelősséged...........
2013. jan. 19. 15:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!