Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babátokra rámordul a saját...

Babátokra rámordul a saját kutyátok. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Van egy 8 éves német juhász keverékem és egy 8 hónapos kislányom.

65 nm-es lakásunk van, sokat vagyunk a hálóban, gyerekszobában, ahova a kutya nem jöhet be, Ő a nappaliban, étkezőben van.

De néha, hogy szokják egymást, kiviszem a kicsit a kutyához és egy pléden játszik, a kutya, odamehet hozzá, nézegeti, puszit ad Neki, odaviszi hozzá a játékát és jól elvannak.

DE Ma a kutya a kicsim mellé feküdt és ott heverészett, a kislányom pedig meg akarta simogatni és nyúlt az oldalához. A kutya pedig rámordult, felpattant és odakapott. Nem zárt össze a száját és nem akarta bántani, tényleg "csak" rászólt, úgy, ahogy a kutyatársaira is szokott, mert nekik is így mondja, hogy hagyják békén nem akar játszani, csak azt nem értem, magától miért feküdt akkor mellé??

van tapasztalatotok? Szeretném, ha békében még sokáig velünk lehetne, és sokat is foglalkozom Vele, délelőtt magunkkal vissza a majd másfél órás sétákra, nyáron pedig órákig is a szabadban van, amikor a parkban sétálunk, ma is lent maradtam vele labdázni a hóban, hogy érezze, fontos nekem... Szófogadó is, mindent tud, őt többet is mint kellene, okos kutya, d ez elkeserít.. Ötletek???

Egyébként, lehet számít,épp fotóztam Őket és villant vaku is, mikor a kicsi nyúlt a kutya felé, de mindketten hozzászoktak a villanáshoz, nem emiatt volt. Persze a kutyát jól megszidtam, megrángattam a grabancát, és a pofijára kapott egy taslit, pedig nem vagyok az erőszak híve és a helyére küldtem, nem jöhetett onnan ki, míg nem hívtam...

2013. jan. 18. 19:56
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem valamilye fáj vagy gyengébb és bevédte. Érthető de nem elfogadható.Mindig legyen felügyelet és csak kontroll helyzetben foglalkozhatnak egymással. Kutyát leülteted ,gyereket is kontrollálod ( fogod a kezét és simogatok , ha a kutya nyugton van juti ) ha nem élvezi nem kell erőltetni .

Én felkeresnék egy kutyakiképzőt aki háznál segít ezt bemutatni. Hol éltek?

2013. jan. 18. 22:49
 32/58 anonim ***** válasza:
76%

Az a baj, hogy nem ismeritek a kutyát!!! Itt most a szó legnemesebb értelmében beszélek! Nagyon sokszor a gazdik hibája, hogy támadás történik.

A kutya falkalény és hierarchiában él! Nagyon nagyon szigorú törvények vannak a falkában és mindenkinek megvan a maga helye. Ez biztosítja számukra a túlélést. Ez genetikailag erősen programozott.

Na most, ha a kutya emberek között él családnál, akkor nagyon fontos, hogy meglegyen mindenkinek a maga helye. Ha ez nem biztosított, akkor az a kutyának a legrosszabb!!!!

A falkavezérség ugyan is az előnyök mellett rengeteg pluszmunkával és szorongással is jár.

A kutya törekedni fog, hogy megtartsa a vezérszerepet. Ha jön valaki, aki valamiért veszélyt jelent a pozícióra, akkor MEGTÁMADHATJA!

A legutolsó a farkasok és a kutyák között is az omega. Az omegának is nagyon fontos a szerepe. Ő a csapat, a falka békítője. Ő hoz egyensúlyt a falkában. Viszont mindig ő részesül mindenből az utolsónak. (pl kaja)

A családnál a kutyának feltétlen az utolsó helyen kell állnia! Nem szabad, hogy ő irányítson. Nem szabad hagyni, hogy uralomra törjön. Ennek nagyon komoly következményei lehetnek a babára nézve.

Már írtam neked, hogy feltétlen beszél kiképzővel! Ha megengeded, ő szakember, és elmagyarázza neked, hogy miért fontosak ezek a szerepek, mert gy tűnik, nehezen érted meg.

Világ életemben kutyák között éltem, most is van kutyám és van mellette kisbabám is. A kutyámmal rengeteget foglalkoztunk már kis korától kezdve, rendszeresen vittük képzésekre, elmondhatom, hogy a környéken a legjobban nevelt és az egyik legkedvesebb kutya. Póráz nélkül el lehet engedni, mert azonnal bejön a hívásra. Maximálisan megbízható, a gyereket akkor sem bántaná, ha ő esetleg rosszul nyúlna hozzá. Ez teljesen alap. Ezt a kutyások tudják.

Nagyon szomorú, hogy te ezt nem veszed komolyan. Én a kutyák érdekeit szem előtt tartva csak olyan gazdiknak engedélyezném a tartást, aki az alapokkal, a falka törvényeivel tisztában van!

Én szívből kívánom, hogy ne legyen belőle több baleset és ne kelljen ennél sokkal komolyabb esemény után megtanulni a leckét.

A kutyádat szakembernek meg kell mutatni, ha a gyermekedet biztonságban szeretnéd tudni!

2013. jan. 18. 23:03
 33/58 anonim ***** válasza:
73%

Huh, én is elképedtem némelyik válaszon. Kidobni, lelőni, megverni... Nem kell szeretni a kutyákat, meg úgy általában véve az állatokat, ha valaki így vélekedik, ne tartson állatot!

Kérdező, elég nehéz dolog ez szerintem is. Én imádom a kutyákat, volt egy vizslánk gyerekkoromban, vele együtt nőttem fel, nagyon-nagyon szerettem. Nálunk a kutya családtag volt. De ha úgy érezném, hogy a gyerekemet veszélyeztetné a kutya, akkor én is eléggé kétségbe esnék. Én is csak azt tudom javasolni, amit néhányan, hogy talán szakértő segítségével kellene neki megtanítani, hogy még véletlenül se bántsa a picit. És persze soha nem szabad őket egyedül hagyni, akkor sem, ha teljesen jámbor a kutyus. Mert bármi történhet, pl a baba a kutya szemébe nyúl, ő pedig erre hirtelen, ösztönösen odakap. Az előbb említett vizslámmal egyszer előfordult, hogy véletlenül ráléptem a farkára, ő pedig erre azonnal odakapott. Ösztönösen cselekedett, nem akart bántani, ez a kutyáknál normális reakció. Utána szegénykém napokig szégyellte magát, enni se akart, annyira sajnáltam. Pedig nem büntettem meg, semmi ilyesmi, mert tudtam, hogy nem akart szándékosan bántani. Szóval nagyon kell vigyázni, és még véletlenül sem hagyni felügyelet nélkül a kutyát és a picit együtt, mert a legkedvesebb, legjámborabb kutyával is történhet ilyen baleset.

2013. jan. 19. 03:34
 34/58 anonim ***** válasza:
32%

Talán bekattant szegény kutya a lakásban!

Egyébként én is azt mondom,hogy a gyerekem fontosabb.

Szép dolog,hogy szoktassuk össze őket, meg a többi, csak lehet,hogy itt nincs több esély,ha rosszul sikerül a dolog! Főleg,hogy egy 8 hónapos még csak véletlenül sem fogja megérteni,hogy mit szabad és mit nem szabad játszani a kutyával! Egy 5 éves gyereknél már más a helyzet, csak addig még sok idő van, sok veszélyes helyzet lehet!

Az meg, hogy nem hagyod magára őket, azért hülyeség, mert kb. egy tized másodperc kell,hogy odakapjon. Pislogni sem tudsz annyi idő alatt.

Nem kidobni kell a kutyát, hanem elvinni egy rokonhoz, baráthoz egy kertes házba!

Lehet,hogy lelkiismeretfurdalásom lenne nekem is (volt kutyám), de ha a gyerekkel bármi történne abba egyenesen beledöglenék!

2013. jan. 19. 04:56
 35/58 anonim ***** válasza:
62%

Azoktól akik lepontozták azokat a válaszokat, ahol az tanácsolták, hogy kérje ki szakértő véleményét a kérdező szívesen megkérdezném, hogy mégis mi a bajuk? Nehogymár azt mondják hagyni kell, hogy a kutya morogjon a gyerekre! Megette a fene, ha egy szülő a gyerek biztonságát szorítja háttérbe!

A meg kell verni, le kell lőni, el kell adni válaszokkal én sem értek egyett, de az, hogyhagyni kell, nagyon nem normális! Aztán meg lehet sopánkodni, hogy a gyereket összemarta a kutya! Ahelyett, hogy felelősségteljesen járna el a kérdező.

Ez a baj, ezért van sok kutyatámadás, mert sok elvakult ember azt hiszi az a normális kutyatartás, ha hagyjuk, hogy a kutya a fejünkre nőjön!

2013. jan. 19. 08:51
 36/58 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat, ahol arra törekednek, hogy mi lenne az épkézláb megoldás.

A kutyámat nem adom senkinek és nem altatnám el, azért, mert egyszer rászólt.

Itt nem bántásról van szó. A kutya ha valami nem tetszik neki, csak így tud kommunikálni!! Ha bántani akarta volna, megtette volna, már sok lehetősége volt rá. Én bízom benne és tudom róla, hogy a kutyákra is pont így szól, ha nincs kedve játsszani. PERSZE NEM HAGYOM, hogy a jövőben is ilyet tegyen, szakérő véleményét fogom kérni és a lehető legjobbat szeretném kihozni az együttélésünkből. Sok gyakorlással, odafigyeléssel, és azzal, hogy a gyereket megtanítom, hogy közeledjen a kutyához felnőtt felügyeletében, a kutya meg megtanulja mit szabad a gyerekkel kapcsolatban, hiszem, hogy szépen élhetünk együtt. Ráadásul a kutyámnak van egy fekhelye, ahol a gyerek nem simogathajta majd meg, és hozzá sem érhet, hogy érezze, nem kell menekülnie, ha épp elege van a simikből, hanem oda befekhet és az olyan, mintha egy elzárt hely lenne, hisz nem nyúl hozzá senki. Biztonság érzetet ad majd Neki.

Remélem minden rendben lesz én is, és az pedig természetes, hogy a lányom az első, de ettől még nem adom fel, a kutyámat sem, mert ez egyfigyelmeztetés volt nekem, hogy tudjam, mire kell majd jobban odafigyelnem a jövőben. :)

2013. jan. 19. 09:01
 37/58 anonim ***** válasza:
56%
a 34 es is bekattanhatott a lakásban :)
2013. jan. 19. 09:37
 38/58 A kérdező kommentje:
:D :D Ott a pont az utolsónál! ;)
2013. jan. 19. 10:16
 39/58 anonim ***** válasza:
74%
Ez mind rendben, amit írsz kérdező, de akkor is a gyerek a kutya ELŐTT álljon a hierarchiában! Ez azt jelenti, hogy a kutya SOHA SEMMILYEN körülmények között nem szólhat a gyermekre!!!! A kiképző ezeket elmondja szóban is, mert nagyon nagyon fontos.
2013. jan. 19. 12:25
 40/58 anonim ***** válasza:
49%

Hát lehet,hogy bekattantam, de egy nagytestű kutyának biztos jó lehet egy 65nm-es lakásban, ahol két szobába kapásból be sem mehet!

Sőt, ha az is bekattanás, hogy a gyereket mindennél előbbre tartom, akkor igen, kattant vagyok!:)

2013. jan. 19. 12:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!