Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babátokra rámordul a saját...

Babátokra rámordul a saját kutyátok. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Van egy 8 éves német juhász keverékem és egy 8 hónapos kislányom.

65 nm-es lakásunk van, sokat vagyunk a hálóban, gyerekszobában, ahova a kutya nem jöhet be, Ő a nappaliban, étkezőben van.

De néha, hogy szokják egymást, kiviszem a kicsit a kutyához és egy pléden játszik, a kutya, odamehet hozzá, nézegeti, puszit ad Neki, odaviszi hozzá a játékát és jól elvannak.

DE Ma a kutya a kicsim mellé feküdt és ott heverészett, a kislányom pedig meg akarta simogatni és nyúlt az oldalához. A kutya pedig rámordult, felpattant és odakapott. Nem zárt össze a száját és nem akarta bántani, tényleg "csak" rászólt, úgy, ahogy a kutyatársaira is szokott, mert nekik is így mondja, hogy hagyják békén nem akar játszani, csak azt nem értem, magától miért feküdt akkor mellé??

van tapasztalatotok? Szeretném, ha békében még sokáig velünk lehetne, és sokat is foglalkozom Vele, délelőtt magunkkal vissza a majd másfél órás sétákra, nyáron pedig órákig is a szabadban van, amikor a parkban sétálunk, ma is lent maradtam vele labdázni a hóban, hogy érezze, fontos nekem... Szófogadó is, mindent tud, őt többet is mint kellene, okos kutya, d ez elkeserít.. Ötletek???

Egyébként, lehet számít,épp fotóztam Őket és villant vaku is, mikor a kicsi nyúlt a kutya felé, de mindketten hozzászoktak a villanáshoz, nem emiatt volt. Persze a kutyát jól megszidtam, megrángattam a grabancát, és a pofijára kapott egy taslit, pedig nem vagyok az erőszak híve és a helyére küldtem, nem jöhetett onnan ki, míg nem hívtam...

2013. jan. 18. 19:56
1 2 3 4 5 6
 11/58 A kérdező kommentje:
Lelőni??? Gratulálok!!! Ha már így is történt nem érdemelte volna meg, hogy elaltassák??? Hogy lehet valaki ilyen kegyetlen. Miért nem vitte orvoshoz, aki kíméletesen vet véget az életének? Arról nem is beszélve, hogy meg lehetett volna próbálni képezni, barátkoztatni a gyerekkel... Nem semmi, hogy ezt egy ember meg tudja tenni egy állattal...
2013. jan. 18. 20:32
 12/58 anonim ***** válasza:
32%
A gyerekemre egyszer mordulna. Mehet a portárol. Kissebb kutyát tudtok szerezni de gyereket nem.
2013. jan. 18. 20:33
 13/58 A kérdező kommentje:
Atya ég! Hogy lehet így reagálni??? Neked mindegy milyen kutyád van, a kutya az kutya? Majd lesz másik?? Az eszetekbe sem jut, hogy meg lehet tanítani arra, hogy a gyerek nem ellenség, hanem családtag? Ez egy rászólás volt nem megharapta, nem bántotta!! Csak ebből érzem, hogy még nem érzi teljesen, hogy ki is nekünk a baba... Meg kell tanítani Neki! Nem hagyom, hogy bárki bántsa a babámat, de a kutyámat sem hagynám és mindent megteszek majd azért, hogy békében együtt élhessünk!!
2013. jan. 18. 20:38
 14/58 anonim ***** válasza:
35%
Majd ha a gyermeked sebeit kell össze varrni, aminek a nyomai ott maradnak örökre, azt hiszem te is gondolkodás nélkül lelöveted a kutyát!!!
2013. jan. 18. 20:40
 15/58 anonim ***** válasza:
81%

Én csak arra gyanakszom sajnos ,hogy a kutyád már idős és ez miatt nehezebben szokja meg,hogy máshogy nyúlnak hozzá vagy esetleg máshogy játszana vele a kicsi.

Nálunk volt olyan ,hogy a keresztlányomat megkapta a kutyája ,mert meghúzta a farkát.Nem nagyon csak picit,még a bőr se sérült meg. Na akkor a 2 évesnek el lett magyarázva többször ,hogy nyúlhat a kutyához és mit nem szabad csinálni.

A te esetedben biztos segítséget kérnék kutyakiképzőtől. Sőt azt hiszem én is fogok ,mert van egy 6 éves Westim,vele nincs gond,max ,hogy agyon nyalogatja a gyereket.De van mellette egy 11 éves Snacim is aki öreg már, örökbefogadott , akit bántalmaztak és nehezen szokta meg a gyerekeket maga körül és még most sem az igazi. Bár (ő a lakásban csak a helyén van)

Én inkább segítséget kérek illetve persze vigyázok a gyerekre de a másik két "családtagomtól +biztos nem válnék meg. Elitélet az ilyet!!! Sok sikert és ne válj meg a kutyusodtól,neki is kellesz! (jó végre itt azt olvasni valakitől,hogy nem ki akarja dobni az eddigi társát hanem inkább megtesz mindent azért ,hogy egy család maradhassatok!

2013. jan. 18. 20:44
 16/58 anonim ***** válasza:
94%
Nekünk volt egy vizsla keverékünk,egyszer megkapta a kisöcsémet,pedig nagyon jámbor kutya volt.(úgy kaptuk,anyukám főnöke talált rá,valószínűleg bántalmazták,mert eleinte meg sem lehetett simogatni,fülét-farkát behúzta,ha felé nyúltál,nyüszített). Befogadtuk,nagyon hálás volt. Kertes házunk volt,kapott egy német juhász társat maga mellé,nagyon jól elvoltak,imádtuk őket. Na szóval öcsém olyan 3 éves lehetett,játszott a kutyával,mi rendeztük az udvart. Egyszer csak sírni kezdett és láttuk,hogy vérzik a szeme. Valószínűleg olyat tehetett a kutyával (nem direkt),ami neki fájt és így reagált. Azt hittük,hogy a szemébe kapott,így egyet rásóztam a kutyára,elöntött a harag,hogy talán már szemgolyója sincs a tesómnak,de volt. Letisztogattuk neki,egy kis sebecske lett a szemöldöke alatt,semmi komoly. A kutya napokig alig mert elénk kerülni,nekem meg rettenetes bűntudatom volt,hogy ha nem is durván,de bántottam. Évek óta velünk élt már,soha semmi gond nem volt vele,ezt az egy alkalmat leszámítva. Eszünkbe sem jutott,hogy megváljunk tőle. Egy kutya tényleg az ember legjobb barátja,vigyáz rád és TUDJA,hogy akit te szeretsz,azt nem szabad bántania! És egy családtagot egyébként sem bántana szándékosan! Egyébként nem sokkal később,talán egy évvel rá megmérgezték mind a két kutyánkat,azóta is sírok,ha eszembe jut,hogy bántottam,semmi értelme nem volt. Szerintem mindenkivel történt már olyan,hogy indulatból,vagy véletlenül olyat tett,amit nem akart. Akivel nem,az hazudik. Ugyanez a helyzet a kutyával is! Ne váljatok meg tőle,de figyelj rájuk,ha ketten vannak.
2013. jan. 18. 20:51
 17/58 anonim ***** válasza:
17%
a gyerekem fontosabb rögtön ütném agyon azt a dögöt pedig imádom a kutyákat de ilyen nem viselnék el
2013. jan. 18. 20:55
 18/58 anonim ***** válasza:
73%
Úristen! Milyen emberek vannak... Nem lelőni kell,meg agyonütni,hanem tanítani és nevelni,foglalkozni vele!
2013. jan. 18. 21:00
 19/58 anonim ***** válasza:
15%
volt egy nemetjuhasz-malino keverek kutyank. 4 evig ugyesen, okosan viselkedett... az 5.6. evben teljesen meghulyult, szetszedte a keritest stb.. az utolso csepp az volt a poharban, amikor nekfordult anyukamnak. masnap elaltattak. Tudod en azt tanacsolnam h a kutyat vidd el a haztol, de tudom h mennyire fontos neked! mikor megszulettem, volt egy spaniel kutyaja apukamnak, mindig fellokott, ramugrott,jatszott vna. 1 eves ha vtam. fajo szivvel, de a kutyust elajandekoztak a hiperaktivitasa miatt!
2013. jan. 18. 21:04
 20/58 anonim ***** válasza:
60%
Bocsi de miért tetted akkor fel ezt a kérdést?Egyébként meg te kérdezted h mit tennének mások.Ők csak leírták.Persze én is ellene vagyok az állat bántalmazásnak mert imádom az állatokat.Azt viszont nem tudnám elképzelni h egy házban legyen a gyerekemmel.Ez a kérdés megint olyan h csak a veszekedés van belőle.Egyébként volt itt nem messze tőlünk egy család.5 vagy 6 éves volt a kislány.A kutyájuk már előbb megvolt.Majdnem meghalt szegény mert a kutya elkapta a koponyáját és majdnem ketté harapta.A szeme épp h megmenekült a harapástól.Pedig nagyon kis jámbor kutyus volt és fajtiszta németjuhász!
2013. jan. 18. 21:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!