Szerintetek hasznosak a bébikomp, ugrálóhinta, babamasszázs, babaúszás, és dévényi terápia, abban, hogy gyorsabban kezdjen el járni a baba?
Én az első babámnál ezt mind kipróbáltam,mert 40 évesen szültem,és kicsit le voltunk maradva a mozgásfejlődésben,nem akart átfordulni 4 hónaposan,de behoztuk és 8 hónaposan már felállt,10 hónaposan járt,pedig fiú,nagyon büszke voltam rá,anyu szerint én is 8 hónaposan jártam,sógornőm babája csak 15 hónaposan kezdett járni,de félek,hogy túl erőltettem a dolgot,mert kisfiam nagyon visszahúzódó lett és keveset mosolyog...sógornőm babája meg szinte folyton,nagyon életvidám,de őt nem nevelik következes szigorral,szerintem néha túl engedékenyek vele...pl az én fiam lehet nem mosolyog sokat,de nem is hisztizik,a második baba márciusi érkezése miatt már a biliztetést is elkezdtük,de lehet korai még...most 14 hónapos.
Rosszul csinálom?
Igazán hasznos volt ez a kérdés számomra a válaszokkal együtt.
Az én kisfiam 10 hónapos és még csak nem is kuszik rendesen. Viszont majd kiugrik a böréböl, boldog , kiegyensujozott baba.Mindig, mindenkire boldogan mosolyog. Én nem is eröltetem nagyon már a tornát sem abbahagytuk a dévénytornát is mert nagyon szenvedett a gyerek. Ugygondolom inkább járjon később de legyen jókedvü , mosolygós kisbaba.
Szia. Nekem 14 hónapos lányom van, és márciusra várjuk a kistesót, épp annyi lesz a különbség, mint nálatok. Én is olvastam a suttogót, de nem kell minden szavát szentnek venni.
A gyerekem fél évesen fordult át, 10 hónaposan mászott, egy évesen állt fel, és nemsoká elindult, de soha nem paráztam vagy sietettem, mondjuk nekem a doki sem morgott, szerinte mindent csinál idejében, és tényleg. Bilit most ismertetjük, de lazán, nem görcsösen, együttműködő, sőt, tetszik neki, de ha pelusba megy a dolog, semmi gond, bőven ráérünk vele, fel vagyok készülve a dupla pelusozásra.
Ne görcsölj ennyire...
A lányom nevetős, bújós, pedig ő sem alszik velünk, viszont ezt ő alakította így, a kiságyán kívül máshol nem is szeret aludni (nekünk ez okoz gondot utazáskor, de próbálunk úgy szervezni).
A fentiek közül a babamasszázs és az úszás az ami tetszik nekem. A bébikomp nem egészséges, szerintem.
A fiam 5 hónapos kora körül kezdett forogni,6 hónaposan kúszni,7,5 hónaposan felállt,10 hónaposan elindult.Nem erőltettem egyiket sem.Úgy voltam vele,majd csinálja ha megérett rá.Most 13 hónapos folyamatosan mosolyog,mindenkire nevet.A bilit majd a nyáron kezdjük el megismertetni vele.
Ne haragudj,de gyereket így nevelni nem lehet.Egy pár hónapos baba még nem hisztizik csupán szüksége van az anyukájára még akkor is ha anyuka fáradt!Az én fiam mai napig nem alussza át az éjszakát,szopizik is még napi többször és éjszaka is.Gondolhatod hogy fáradt vagyok,mert több mint 1 éve 1 éjszakát nem aludtam át mégis ha sír rögtön ott vagyok!Pedig külön szobában alszik.
Gondolkodj egy kicsit ember!
én katona családba házasodtam be, de azt kell mondja, ezerszer lazábbak mint te :S
nekem az a mondatod volt nagyon furcsa, valahogy úgy írtad, hogy már kiskorában ha megkérted, hogy ne sírjon mert fáradt vagy abbahagyta.
görcse rándult a gyomorm :( nekem ebből nem a jó kapcsolat jött le hanem egy szorongó kicsi aki nem mert sírni ha anya csúnyán néz rá :S ne haragudj, nem bántani akarlak, de a tiéden kívül mutass még egy 1 év alattit aki azért nem sír mert az anyja fáradt.
Raschburg Jenőt én is nagyon ajánlom, pont az ilyen témaköröket boncolgatja és pont olyan ellenpéldákat ír le amiket te írtál a fiadról, csak éppen te pozitívumkén :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!