Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babaúszás bevált nektek?

A babaúszás bevált nektek?

Figyelt kérdés

Leginkább az érdekelne, hogy erősítette-e a babátokat, illetve, hogy télen nem fázott-e meg.

Mielőtt megszületett a most 3 hónapos kislányunk úgy gondoltam, hogy fogom hordani babaúszásra. Aztán lebeszéltem magam róla, mert decemberben lenne érdemes kezdeni, de félek a hidegtől. Ha megvárom a tavaszt akkor már nem igazán baba úszás.

Most azért gondolkoztam el újra a dolgon, mert picit gyengébbnek látom én is és a védőnő is a babámat. Nem tartja annyira szépen a fejét, mint más 3 hónapos, de az orvos szerint semmi baja. Igazából baja szerintem sincs, mert fel tudja emelni hason a fejét, bár utálja, függőlegesen is megtartja, de én úgy vettem észre, hogy a legtöbb ilyen korú baba ha nem is sokkal, de egy hajszálnyival erősebb, masszívabb.

Esetleg van más ötletetek, hogy mi az amit csinálhatnék vele? Felesleges terápiáknak, fájdalmas masszázsnak, tornának nem szeretném kitenni, amíg az orvosok szerint minden rendben.

2012. nov. 15. 13:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én sokat masszíroztam,és tornáztattam a babámat,mert kötött volt a csípője.Babaúszásra nem volt sajnos lehetőségünk.
2012. nov. 15. 13:23
 2/12 A kérdező kommentje:
És a masszázst megmutatta valaki, vagy Te magadtól találtad ki, hogy csináld?
2012. nov. 15. 13:25
 3/12 anonim ***** válasza:

Az én lánykám is augusztusi születésű. Én elvittem egyszer decemberben úszni, de többet nem. Nagyon féltem attól, hogy megfázik. Ő is gyengébb volt, fejét sem úgy tartotta, 6 hónaposan nem fordult még. Nekem szakember azt mondta, hogy kellesz neki segítség. Összességében nincs semmi baja. Lehet, hogy csak 9 hónapos volt mikor egyedül felült, 10 hónapos mire felállt és csak 13 hónaposan kezdett el járni, bútor mellett kapaszkodva, de makk egészséges. Most 15 hónapos és szalad.

Én sem vittem tornára. Végül is semmit nem csináltam vele, utolérte magát. Türelmesnek kell vele lenni. Nekem mondták, hogy tegyem sokat hasra, ha pedig nagyobb lesz tegyem egy pléd közepére és a pléd egyik majd másik sarkával forgassam óvatosan az egyik és a másik irányba. De szerintem télen úszásra vinni nem éri meg.

2012. nov. 15. 13:28
 4/12 anonim ***** válasza:
2. vagyok, nekem ezt ajánlották: [link]
2012. nov. 15. 13:32
 5/12 anonim ***** válasza:
Én halottam egy előadást, ami arról szólt, hogy a babaúszás nagy divat, de egyáltalán nem egészséges. Csecsemőkorban még egész rövid ideig tartó oxigénhiánynak is lehetnek következményei. Egy felnőtt ember mielőtt lebukik a víz alá teleszívja a tüdejét levegővel. Egy baba erre nem képes, lehet, hogy pont kilégzés közben üres tüdővel jut a víz alá. Az előadásban még egy kísérletről is beszámoltak, ami iskolás gyerekek IQ-át vizsgálta, és azok a gyerekek, akiket egy éves koruk előtt olyan babaúszásra hordtak, ahol le kellett merülniük a víz alá, rosszabb eredményt értek el.
2012. nov. 15. 14:04
 6/12 anonim ***** válasza:
A babaúszásnak nem az a lényege, hogy a csecsemő a víz alatt van, hanem a gondtalan szabad mozgás a vízben, a nagyobbik csak lubickolos helynek hívja. Az elsővel aki márciusi 6 hónaposan kezdtem az úszást, és több mint másfél évig jártam vele heti rendszerességel, sose lett ott beteg. A második 4 hónapos, vele most kezdtem eddig kétszer voltunk, imádja.
2012. nov. 15. 14:12
 7/12 anonim ***** válasza:

Amit az 5-ös írt, az ez hihetetlen nagy butaság, és még szépen fejeztem ki magam!

A víz az egyik legtermészetesebb közeg, (gondolj a magzatvízre).

Én bizony hordtam a lányaimat babaúszásra és nem bántam meg. Mindhárom imádja a vizet, soha egy percig sem volt gond a víz alá menéssel, megfázással.

A legnagyobbnak annyira bejött, hogy egész 6 éves koráig járt úszni folyamatosan. Szinte alig voltak betegek az úszás ideje alatt, és nagyon sokat ügyesedtek és erősödtek.

Az egyik lányom sérült, neki a babaúszás átment gyógyúszásba, és olyan dolgokat megcsinált a vízben amire a szárazföldön nem képes, mert majdhogynem súlytalan az állapot, szabadabbak a mozgások.

Ja, hogy cáfoljam az 5-öst, a nagylányom volt a legjobb vízalatti úszó, most 15 évesen az osztály egyik legjobb tanulója!!!

Kifejezetten az olyan babáknak a leghasznosabb az úszás, mint a Tiéd, kedves Kérdező!

Válasszatok olyan helyet ahol a víz soha nincs 33fok alatt és nem lesz megfázás. Persze ez kevés helyen van, de érdemes szétnézni.

2012. nov. 15. 14:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Mi 3,5 hónapos kora óta járunk vele úszni, anno januárban kezdtük. Most 14 hónapos és 1 éves koráig egyáltalán nem volt beteg, addig még az orrát sem kellett szívni. Imádja a vizet, és már 12,5 hónaposan elkezdett járni, szóval a mozgása is szépen fejlődött szerintem.
2012. nov. 15. 17:26
 9/12 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Még utoljára hozzászólok a témához. A "hihetetlen nagy butaság" egy akkreditált fejlesztőpedagógiai továbbképzésen hangzott el Lakatos Katalin szájából. Aki nem ismerné őt, a Pethő intézetben végzett, aztán sokáig Dévény Anna mellett dolgozott sérült gyerekek rehabilitációján, aztán kifejlesztette az ún. HRG terápiát. H.R.G. : Hydroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika. Tehát ő az egyetlen Magyarországon, aki a vizet terápiás közegként használja különböző sérüléssel élő gyerekek kezelésére. És ellenzi a babaúszást.
2012. nov. 15. 19:07
 10/12 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek hálás vagyok a válaszáért. Neked is kedves 5-ös. Tőlem zöld kezet kaptál. Nem is a "víz alá nyomás" miatt gondoltam az úszásra, csak gondoltam a vízben könnyebb mozogni, szereti is a kislányom, így hátha többet mozogna, lubickolna, mint itthon. Amúgy sincs nagyon jobb ötletem.
2012. nov. 15. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!