Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek hasznosak a...

Szerintetek hasznosak a bébikomp, ugrálóhinta, babamasszázs, babaúszás, és dévényi terápia, abban, hogy gyorsabban kezdjen el járni a baba?

Figyelt kérdés

Én az első babámnál ezt mind kipróbáltam,mert 40 évesen szültem,és kicsit le voltunk maradva a mozgásfejlődésben,nem akart átfordulni 4 hónaposan,de behoztuk és 8 hónaposan már felállt,10 hónaposan járt,pedig fiú,nagyon büszke voltam rá,anyu szerint én is 8 hónaposan jártam,sógornőm babája csak 15 hónaposan kezdett járni,de félek,hogy túl erőltettem a dolgot,mert kisfiam nagyon visszahúzódó lett és keveset mosolyog...sógornőm babája meg szinte folyton,nagyon életvidám,de őt nem nevelik következes szigorral,szerintem néha túl engedékenyek vele...pl az én fiam lehet nem mosolyog sokat,de nem is hisztizik,a második baba márciusi érkezése miatt már a biliztetést is elkezdtük,de lehet korai még...most 14 hónapos.

Rosszul csinálom?

2013. jan. 15. 15:27
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, hogy ezt mondom, de szerintem is rosszul csinálod. Miért kellett volna annak a kicsinek 4 hónaposan átfordulni? Én nagyon elgondolkodnék a helyedben, hogy miért nem mosolyog a gyerekem.
2013. jan. 15. 15:42
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Jó dolog a következetesség, de ennek inkább később lesz jelentősége. Egy csecsemőnél kellően rugalmasnak kell lenni. Nem olvastál te túl sok Suttogót?
2013. jan. 15. 15:43
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent az, hogy következetes szigorral nevelted? És hogy megtett neked valamit, amire kérted? Mondanál egy-két példát?
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Bébikomp és hinta semmiképp, a többi hasznos lehet, de ez függ a gyerektől is.

Erősen túlzó elvárás hogy 4 hónaposan fogjon, 8 hónaposan pedig álljon a gyerek, semmi szükség az erőltetésre.

Az én fim 16,5 hósan kezdett el járni, és még benne volt a normál tartományban.

A bilizés 14 hónaposan nagyon korai, lehet, hogy Te 40 éve már vígan biliztél 1 évesen, de 2-3 éves kor között érnek meg rá idegrendszerileg a gyerekek.

15/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,a biliztetés a második baba miatt sürgető,kettőt pelenkázni elég necces,de nem várhattam tovább a másodikkal,40 múltam...
 16/36 A kérdező kommentje:
De igen,rengeteg szakkönyvet olvastam,a Suttogót 4x,valahogyan fel kell készülni,én igyekszem jól csinálni...
2013. jan. 15. 15:45
 17/36 A kérdező kommentje:
Régebben ha kértem,hogy mosolyogjon,még pár hónaposan mosolygott,és ha arra kértem ne sírjon,mert fáradt vagyok,abbahagyta,szóval a kapcsolat jó köztünk...
2013. jan. 15. 15:46
 18/36 anonim ***** válasza:
92%
A Suttogó helyett inkább Ranschburgot ajánlom.
2013. jan. 15. 15:47
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem te leszel az egyetlen, aki kettőt pelenkázik...

Szerintem próbálj meg egy kicsit lazítani, élvezni az anyaságot. Lehet, hogy most "csak" csendes, visszahúzódó, keveset mosolyog (ami szerintem önmagában is baj egy pici gyereknél), de ki tudja, később mi lesz.

2013. jan. 15. 15:47
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

A babamasszázs és a babaúszás nagyon hasznos, azt csináljátok csak bátran a bébikompról és az ugrálóhintáról megoszlanak a vélemények. Én nem szeretném. De nem is kell ezt ennyire erőltetni. 4 hónaposan még nem fordul át? Ez még nem elmaradt mozgásfejlődés. Orvos mondta ezt?

És tapasztalatból mondom, mert a mi szüleink kb. azonos generációhoz tartozhatnak, hogy ez a fajta teljesítménykényszer nem biztos hogy jó. És az ő generációjukban az volt a legfontosabb, hogy a gyerek járjon. Nekem is nagyon büszke volt anyum, hogy 10 hónaposan jártam, és zavarta, hogy én nem erőltetem. 1 évesen járt a legnagyobb fiam. A kisebbik betegen született. Ő le volt maradva. 17 hónaposan kezdett el járni, de ez orvosilag még mindig belefért. Mit értesz következetes szigor alatt? Mert a következetesség nagyon jó. A szigor már attól függ. Meg hogy ezt mivel éred el. A büntetés alapú nevelés nem a legjobb.

Bilizni hogy biliztek? Ebben a korban még a véletlenszerűséget kell rögzíteni, vannak praktikák.

[link]

De erőltetni ezt sem szabad. Az, hogy a baba sokat mosolyog-e, az attól is függ, hogy ti mennyit mosolyogtok.

2013. jan. 15. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!